Руски самолети са летели над Балтийско, Северно и Черно море

Самолети на НАТО следят необичайните маневри
29 окт 2014 22:02,
149
Руски самолети са летели над Балтийско, Северно и Черно море
Снимка: Архив Reuters

НАТО съобщи днес, че в последните два дни на няколко пъти нейни самолети са излитали на мисии по прехващане след засичане на повишена активност на руската авиация в европейското въздушно пространство, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позоваха на изявление на Алианса.

Самолети на страни от НАТО са излитали на четири различни места на мисии за прехващане срещу четири групи руски военни самолети, които били "на маневри от голям мащаб" във въздушното пространство над Балтийско, Северно и Черно море, пише в текста.

Норвежки, британски, португалски, германски и турски изтребители са били вдигнати във въздуха в отговор на действията на маневрите на бомбардировачи Ту-95, изтребители МиГ-31 и други руски военни самолети.

Не са били регистрирани инциденти. Маневрите на руските военни самолети обаче са били необичайни по своя мащаб. НАТО е продължавала да следи някои от тях днес следобед.

Засилената активност на руската авиация бе отчетена на фона на силното напрежение между Москва и Запада заради Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Летят бе
85
1
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
до 131 АнонименОт 13 войника в нашият взвод,изпратиха 9 в тв-войски,а от там в наказателна рота.Там никой не беше с присъда.А всички бяхме "неблагонадеждни".Никой от нас не подаде "молба" за членуване в БКП(имаше кампания за набиране на млади комунисти в армията).А,аз и още двама не желаехме да ни изпратят във военно училище!Не се изказвай неподготвен...
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте кво пише за нас в Национална стратегия "Ран-Ьт" Уикипедия.
83
0
 
0
 
! Отговори
do 136 преди 9 години
Ти, сериозно ли?
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освободителите идат !
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който си има самолети и си ги произвежда може да си ги пробва аз над нас видях еднируснаци да ми махат !Здраствуйте братушки !
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от летището на НАТО Граф Игнатиево всеки ден летят огромен брой военни самолети за Турция и Сирия и обратно. Тровят ни ужасно атмосферата, заедно с хората , животни и растения. Всичко това го дишаме и ядеме.
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До наблюдаващV NAKAZATELNA ROTA IZPRASHTAHA SAMO KRADZITE I MRASNIZI,KOITO IZNASILVAHA MLADITE VOINIZI.MNOGO TI EHARESVALO DA IZNASILVASH -NALI?
78
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руски самолети са летели над Балтийско, Северно и Черно мореРусия има излаз и на трите споменати морета.... Интересно, чий са го клатили там британски и португалски самолети, чиито страни нямат нищо общо с тези морета? В международното въздушно пространство може да лети всеки!Или за едни може, а за други - не?
77
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, какво правят португалски и британски изтребители над Черно, Балтийско и Северно море??? Майка си ли търсят там? Няма ли кой да им отпердаши по една ракета в трътките!
76
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Всички такива "навлизания" или "необичайна активност" са мерки за радиоелектронно разузнаване. Следи се на какви честоти комуникира евентуалният противник, къде са разположени радарите, каква е организацията и колко време има "до появата на вражеската авиация". Вероятно има и други неща, които се "проверяват".
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маневрите на руските военни самолети обаче са били необичайни за НАТО
74
0
 
7
 
! Отговори
Офчий мозък преди 9 години
Може да са решили да гръмнат Върховната Рада в Киев с ракети въздух-земя
73
0
 
31
 
! Отговори
човек преди 9 години
Русия граничи и с трите морета . за разлика от уса ...
72
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат самолети - летят. И ние имахме някога самолети и летяхме. А морето не е на НАТО !
71
2
 
49
 
! Отговори
Очаквайте преди 9 години
"Руски самолети летели над Русия, НАТО обезпокоено", хахах
70
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Основния бизнес на САЩ и Русия е да продават оръжие, сега просто има реклама или демо версия.....
69
5
 
10
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Всичко е режисирано предварително за отклоняване вниманието на световната общественост от централното събитие-Въвеждането на власт по целия свят на капиталистическия строй!Това е въпрос на политическа програма след предварителна договорка!Ако не бе така едва ли Русия би допуснала такова разграбване и отцепване на бивши съветски републики!Глобализация и отваряне на нови пазари.Това е!Другото е "миш-маш".
68
3
 
41
 
! Отговори
gg преди 9 години
До Щерев - и как да ги свалят?! Ти да си забелязал в последните десетилетия какво се случва на тези, които вдигнат оръжие срещу Русия? Руснаците си правят гъргара с тая сбирщина нато. Оня ден шведите търсиха една седмица няква измислена"бедстваща"руска подводница; тука някви самолети щели да прихващат,но... А много малко се говори кво стана с оня америк.военнен кораб Доналд КУК как го блокираха руснаците с едни невъоражено СУ! Знам, знам за тия неща небива да се говори..
67
1
 
14
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
до наблюдателенЩо се отнася до Варшавският Договор,...бях точно по тази прична в наказателна рота.Осем месеца в откритият рудник,по това време ТЕЦ-Марица Исток.Сега,по отношение постазиатко/комунистическа държава-бивште комунистически страни:Словения,Харватия,(от бив.Юг.)Чехия,Словакия,Унгария,как ги намираш?Корупцията е най-голямото зло,което сполетя България.Политиците,не са държавници!Планът Ран-Ът,кой го експерименира в България и защо?Ако си по-млад, един ден ще разбереш.Нищо лично.