КНДР ще поставя чужденците под карантина поради опасения от ебола

В страната няма съобщени случаи на ебола
30 окт 2014 21:01, Елка Василева
5
КНДР ще поставя чужденците под карантина поради опасения от ебола
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейските власти обявиха, че ще поставят под карантина чужденците в страната за срок от 21 дни поради опасения от разпространение на вируса ебола, предаде Асошиейтед прес.

В изпратено вчера съобщение до чуждите дипломатически мисии  в Пхенян, с копие от което днес се е сдобила и агенцията, се казва, че без оглед на държавата или региона на произход всички чужденци ще бъдат поставяни под карантинно наблюдение за период от три седмици.

В текста пише още, че чужденците от засегнатите от ебола райони ще бъдат изпращани под карантина на отделни места от онези, идващи от незасегнати райони. На персонала на дипломатическите мисии и международните организации ще бъде позволено да остане в резиденциите си.

В Северна Корея няма съобщени случаи на ебола, отбелязва АП.

Над 13 700 души по света са се разболели от началото на епидемията, като близо 5000 са починали. Почти всички случаи са в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея. 20 бяха регистрирани в Нигерия, четири в САЩ и по един в Мали, Сенегал и Испания. В Азия няма съобщени случаи на болестта.

Параноичната реакция на Северна Корея срещу ебола, включително широкообхватната, но засега зле дефинирана забрана за туристи от чужбина, също така буди изненада, защото прочутата със своята затвореност страна така или иначе по принцип не допуска кой знае колко хора от други държави, отбелязва АП.

Реакцията на Северна Корея обаче не е без прецедент. През 2003 г. тя затвори границите си в продължение на няколко месеца по време на паниката във връзка с тежкия остър респираторен синдром (ТОРС).
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Северна КореяЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно !
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката да не са севернокорейски космонавти?
2
0
 
1
 
! Отговори
Hells Bells преди 9 години
Ебола си се еее......
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не ги хвърляйте на кученцата !Бау бау