Арестуваха турчин във Виена, планирал бомбен атентат там

14-годишното момче било свързано с Ислямска държава
31 окт 2014 13:12, Елка Василева
23
Арестуваха турчин във Виена, планирал бомбен атентат там
Снимка: архив, Reuters

Четиринайсетгодишен турчин е бил арестуван във Виена по подозрение, че планирал да извърши бомбен атентат в австрийската столица, съобщава турската телевизия НТВ.

Тийнейджърът, който е свързан с групировката Ислямска държава (ИД), трябвало да извърши атентат на една от големите гари във Виена.

В изявление на австрийски прокурори, разследващи случая, се казва, че тийнейджърът е изучил подробно как се прави бомба и е поръчал някои от съставни части за бомба.

Според австрийски медии групировката Ислямска държава предложила на 14-годишния турчин 25 хиляди долара за извършването на атентат във Виена. Тийнейджърът поддържал контакт с ИД по интернет.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: ВиенаАвстриятурчин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тука джижадистите са лоцирани в Овча купел,Враждебна, Любимец, Харманли,... както и в ислямистиките училища в Шумен, София.../ интересно е , че сайтовете не отделиха място за информацията , че приятелски служби са подали сигнал към нашите за шуменското ислямистко училище и акцията там. След ,което имаше набиване на канчето на *** от турския посланиктурците освен ,че финансират и изграждат тези ислямистки училища ни препращат и талибани под формата на "бежанци". Вън арабите от България.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Марк"Второ сега нищо не могат да му направят, защото е малолетен!"Samo ste mu barkat s palka v lubovnata dupka...
8
2
 
1
 
! Отговори
GURBETHCIA преди 9 години
ABE DA NE BI DA SYM BIL AZ. GURBETCHIATA?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то и тук думи и фрази,написани по мрежите,от рода на:ще се взривя ,атентат...директно минават през ДАНС и от там проверяват цялата ти кореспонденция.
6
0
 
11
 
! Отговори
Марк преди 9 години
До АшколсумХич не е ***! Първо нямало е да се гръмне, а е щял да направи бомба, която да избухне, както се разбира от материала! Второ сега нищо не могат да му направят, защото е малолетен! Ако Европа не спре наплива на ***, край, свършено е! Дори и да ги спре да влизат , при тяхната раждаемост и тези които са тук вече ще ни задушат!
5
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Няма как да се забрани вече тази религия-по-страшна от комунизма и фашизма, прави милиони лесни за зомбиране.
4
3
 
6
 
! Отговори
Лисицата преди 9 години
Ако и.д искаха да успеят наистина , щяха да са по тихи и целенасочениС публични убийства и атентати срещу Запада , кадето реално нямат отношение , се издаватИ.Д са инструмент на големите оръжейни търговциПри истинска война за територии се използва информационно затъмнение и пропаганда и не се плаща за атентати в други държави
3
0
 
26
 
! Отговори
Ашколсум преди 9 години
Тъпия фес не се ли сети че всичко през нета се следи.Добре че полицаите са го хванали.Иначе чакаш си влака и някой като тоя *** вземе та се гръмне до теб.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правете се на толерантни, пускайте *** навсякъде и само това ни чака!
1
2
 
36
 
! Отговори
God преди 9 години
Тоя директно да го обявят за безследно изчезнал.