НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна

Да се възстанови суверенитетът на държавата, настояват от Белия дом
8 ное 2014 10:11, Екип на Bulgaria On Air
133
НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна
Снимка: Reuters, архив

НАТО и Пентагонът не разполагат с доказателства, че Русия е осъществила нова военна инвазия в Украйна. Това гласи официалният коментар на техните ръководители, след като Киев обвини Москва, че колона от десетки танкове и камиони с боеприпаси и войници са пресекли границата на страната.

Ако все пак това бъде доказано, Западът ще го приеме като поредно нарушаване на териториалния интегритет на Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Изявлението на говорителя на Украинският съвет за национална сигурност Андрей Лисенко, че 30 танка, 16 гаубици и 30 камиона са навлезли на украинска територия взриви западните медии.

НАТО реагира със съобщение, че е наясно с тези съмнения, но те все още нямат потвърждение. Ако са факт – биха означавали нова руска агресия, се казва в съобщението. То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.

„Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия,” заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.- „САЩ силно осъждат такива действия и, ако се потвърдят, ще бъдат третирани като нова агресия и нарушаване на споразуменията от срещата в Минск. Нашата позиция не е променена – руските оръжия военни трябва да бъдат изтеглени от Украйна. Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен, а границата да бъде наблюдаване от ОССЕ. Всички заложници трябва да бъдат освободени веднага”.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria on Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кaк дa нямa зaплaхa от русия? Къде е Крим в моментa, aми кaкво животно е т.нaр. новорусия, aми осетия, aми кaкво стaнa с чеченскaтa незaвисимост??? Дa споменa е 8 междуконтинентaлни рaкети изтреляни в последните дни от русия и те ли " не сa зaплaхa"...? Слепи руски ***, aко НAТО беше окупирaл Крим и гърмеше със стрaтегически рaкети, aко нaтовски войски мaрширувaхa по рускaтa грaницa товa нямaше ли дa е зaплaхa???
5
21
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Руснаците не могат да скрият нова агресия в Украйна.Нека нато да провери дали инфото е вярно и ако се окаже истина, да се предприемат нови санкции срещу рф. Въпреки интервенциите на руската банка за около 30 милиарда долара, тя не може да спре свободното падане на рублата. Това + ниските цени на петрола, които се очаква да се задържат поне 2 години, ще доведе рф до логичният завършек на хиперинфлационната спирала, по която се движи тази държава.Това е логичният икономически край на ВСЕКИ агресор
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СвиленНашите медии не "го приеха", а го подхванаха с пълна блюдолизническа мощ. Как ще изпуснат рядката възможност да плюят по Русия, въпреки че половината от тях, или бащите им са завършили в Русия. И как другояче да докажат новата си любов и благоверност към новия голям брат, дори и той да не го иска и да не ги кара насила да го правят. Но за неспособниците това е начин да се изтъкнат и придвижат нагоре, към по-високи доходи.
3
20
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до 2 Нa кaкво сa " продaжници"??? Нa русия ли? Псaки го е кaзaлa ясно, имaт сведения зa новa рускa инвaзия в Укрaйнa и ги проверявaт! Но и сaтелитни снимки дa бъдaт покaзaни, тaкивa " непредубедени", кaто тебе пaк ще ги отрекaт.. проблемa е, че сте отровени от русофилия. Слaвa Богу, че сте мaлко!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно! Няма и да има! Защото Русия никога не е правила "инвазия" в Укайна. Инвазия направи Канада, Швеция, САЩ, като изпратиха свои наемници да подсилят украинските фашисти-***, които отглеждаха 25 години - "свобода". А НАТО просто надува свирката, дори, ако шефът и сънува, че някъде на изток бръмчи муха. Защитават си огромните заплати хората, затова натискат европейските страни да увеличават разходите за въоръжение. Имало "заплаха". Психически тормоз над света! Но *** народ - допуска.
1
1
 
26
 
! Отговори
Свилен преди 9 години
Не са потвъредени, но в нашите медии го приеха за чиста монета. Как може по Нова да казва нещо, което не е потвърдено???? Продажници !!!