НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна

Да се възстанови суверенитетът на държавата, настояват от Белия дом
8 ное 2014 10:11, Екип на Bulgaria On Air
133
НАТО няма информация за нова руска инвазия в Украйна
Снимка: Reuters, архив

НАТО и Пентагонът не разполагат с доказателства, че Русия е осъществила нова военна инвазия в Украйна. Това гласи официалният коментар на техните ръководители, след като Киев обвини Москва, че колона от десетки танкове и камиони с боеприпаси и войници са пресекли границата на страната.

Ако все пак това бъде доказано, Западът ще го приеме като поредно нарушаване на териториалния интегритет на Украйна, обяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Изявлението на говорителя на Украинският съвет за национална сигурност Андрей Лисенко, че 30 танка, 16 гаубици и 30 камиона са навлезли на украинска територия взриви западните медии.

НАТО реагира със съобщение, че е наясно с тези съмнения, но те все още нямат потвърждение. Ако са факт – биха означавали нова руска агресия, се казва в съобщението. То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.

„Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия,” заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.- „САЩ силно осъждат такива действия и, ако се потвърдят, ще бъдат третирани като нова агресия и нарушаване на споразуменията от срещата в Минск. Нашата позиция не е променена – руските оръжия военни трябва да бъдат изтеглени от Украйна. Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен, а границата да бъде наблюдаване от ОССЕ. Всички заложници трябва да бъдат освободени веднага”.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria on Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До СТРАНДЖАТА 23Добре си изброил но дай и другата част на списъка - Украйна , Сирия , Египет, Либия , Панама , Ирак , Югославия ( КРАТКО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ ).
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен ОдисейОдисейчо, вземи мерки, защото признаци като бъркани на букви, думи, словоред са многозначителни за сериозно нарушение на психиката. Иначе прадедите са му викали на това нарушение - "бесноча от злоба"
24
8
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Т.Ю.Ю. Има правило - " Никой не може да извлича законосъобразни последици от собственото си противоправно поведение". Не може рф да се оправдава с поведението на сащ. Точно както един нормален човек обичайно не краде, въпреки , че има крадци на всякакво ниво. В Съда кражбата не се оправдава с думите:" Понеже лицето Х краде , защо да не крада и аз.."
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАТи можеш и да се върнеш по времето на Големия взрив...смешнико---Я тогава чети--От 1914 год до 2009 год САЩ са провоцирали 92 войни във над 60 държави по света......МАЙ това са критерии за "демокрация" по американски....Още повече Русия отдавна НЕ е СССР и е променила строя си и начина на управление и политическата си система...а САЩ са си същите ...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАТова за НАТО ли го казваш? Не си ритай банковата сметка, хъш...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22Май ти не си ходил на училище, или ако си ходил, то е било училище за бавноразвиващи се , като ти гледаме правописа и синтаксиса.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецАу-у-у...
19
9
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Русия никога не е правила инвазия в Украйна... - така също и в Афганистан, Грузия, Северна и Южна Осетия, Чечня, Финландия 1940год, Прибалтика 1940 год, Румъния, България, Унгария, Чехословакия, Полша, Източна Германия 1944 и 1945 год... - отделно Каунас Литва 1955 год, Унгария 1956 год, Чехословакия 1968 год, Полша 1980 год и т. н...
18
1
 
10
 
! Отговори
Т.Ю.Ю. преди 9 години
До софиянецПисах ти няколко пъти...и пак ще ти напиша,щом толко парадираш с това меж.право...САЩ са нарушили същото меж.право 14 пъти за 8 години.Най-пресния пример е бомбандировките над Либия БЕЗ резолюция на ООН....вследствие, досега са загинали над 400 000 човека.За разлика от Либия,Ирак,Египет,Тунис,Сирия и т.н. във Крим няма един убит човек.........това е истината,а ти като "специалист" провери нарушенията на меж.право от САЩ...айде малко факти...ааааа.....
17
0
 
11
 
! Отговори
чекист преди 9 години
до бранникТо Псаки говореше и за кораби в белоруски води, каза "Майната и на Европа"Да си кажа честно, че даже Борисов ми стана скучен откакто се появи тази янки:)
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7 - русофобА, то на НАТО САМО Крим - исконно руската земя му трябваше, или Осетия, която главата си дава само да е при Русия, а не при оня, с жълтия картон. Да не говорим за Чечня, процъфтяваща, независимо от явния внос на тероризъм от познати сили. А да ти припомня, натовски ракети от Полша, Чехия ли бяха насочени към Русия "с". А едни корабчета плуваха на два пъти тази година в Черно море до сам границата на Раша. Пък ония войскички в Балтийците танцуваха полка ли, бясна пяно...
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Суверенитетът на страната трябва да бъде възстановен"=======Суверенитетът на Украйна още през февруари отпътува за Пиндостан заедно със златното укропско съкровище . Към кого апелира Джен Псаки?
14
6
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Личен номер 12- Когато в друг форум преди 5 месеца РУСНАК ми написа , че руски ботуш ще гази България,му отговорих, че има 2 начина за справяне с този проблем: 1. *** агресорският крак заедно с ботуша 2. Обездвижваме крака и изрязваме само ботуша от него. По същият начин сега отговарям и на Вас.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То се припокрива и с позицията на Държавния департамент на САЩ.Днес ние виждаме нови сигнали на руска инвазия, заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки."Да, позициите на НАТО и Държавния департамент на САЩ се припокриват... НАТО постоянно виждат зелени човечета, а САЩ получават сигнали от кораба-майка. Само не ми стана ясно след като НАТО твърди, че нямат доказателства, а САЩ чистосърдечно си лъже по навик, че имат някакви "сигнали", как точно позициите им се "припокриват"?
12
9
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Яшар Бек 10 - Много сте ми смешни руските ***:) За вас- последователите на бялата златка и на дпс - всички, които казват истината за руската агресия в Украйна и незаконната руска анексия на Крим, са платени...Интересно- Вие как достигнахте до извода, че няма руска агресия в Украйна и анексията на Крим е законна? Да не би да сте завършили висше образование и във Вашата специалност да сте изучавали как се разбира има или няма агресия? ;) :D
11
3
 
12
 
! Отговори
Личен номер преди 9 години
До софиянецРуснаците не трябва и да крият,а да изтрепат фашагите до крак! Санкционирането ,видяхме колко е "ефективно".Повярвай ми ,никой не иска да се изправи лице в лице срещу русите.
10
11
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до 9 Мaлко сте, изборите го докaзвaт по неопровержим нaчин! Мaлко сте, зaщото Бългaрите прогледнaхa, и руските десетилетни лъжи рухнaхa, кaто пясъчник удaрен от морскa вълнa. Мaлко сте зaщото измряхте бaй руски, времето и Бог ви редуцирa
9
1
 
19
 
! Отговори
135 преди 9 години
Май вече не им минават лесно измишльотините на украинците. Искат се доказателства за разлика от преди...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрaнникНе сме-е-е-е! Не сме! Хич не сме малко! Вие сте малко, вие - недоизмюпилите се български фашистчета!
7
2
 
13
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Абе НАТО знае ли колко е часо у ***,да си сверим часовнико.