Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО

Съставът на правителството ще подновен
21 ное 2014 22:35,
194
Яценюк остава премиер, Киев иска да влиза в НАТО
Снимка: Reuters, архив

Украинският премиер Арсений Яценюк ще остане на поста, но новото правителство ще бъде с изцяло сменен състав, заяви президентът Петро Порошенко в обръщение към нацията, цитирано от Франс прес.

"Новият парламент ще се събере на първо заседание идната седмица. Веднага ще внеса кандидатурата на премиера. Имайки предвид единството на демократичните сили, мисля, че коалицията ще подкрепи номинацията на Арсений Яценюк. Но съставът на правителството трябва да бъде изцяло подновен", добави президентът. Той обеща да започне веднага реформите, които ще дадат възможност на Украйна да поиска през 2020 година присъединяване към Европейския съюз, добавя АФП.

Прозападното мнозинство в новия украински парламент определи като приоритет присъединяването на Украйна в НАТО, гласи коалиционно споразумение, парафирано и публикувано днес, предаде Франс прес.

Парламентът се ангажира да внесе до края на годината промени в закона, с които да анулира необвързания статут на Украйна и да поднови политиката за присъединяване към НАТО, гласи текстът на споразумението, публикуван от партията Самопомощ, една от петте в новата прозападна коалиция, посочва АФП.

Днес украинците отбелязаха първата годишнина от прозападните протести, започнали на 21 ноември 2013 г. и свалили от власт проруския режим на Виктор Янукович. На прочутия площадв центъра на Киев се събра множество, за да отбележи годишнината. Част от хората носеха запалени свещи, други бяха завити в украинското знаме, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Този на снимката е озорил доста майка си докато се пръкне, но се чудя, какъв ли зор е видяла майката на Попръцнуйко?????? :))))))) Вервам им! Ще направят прекрасно правителство на промяната, демокрацията, реформаторско действащо и осигуряващо вековни бъднини на киевска Русь!!!!:)))))))))))))))))))))) Ако някой се сеща за други термини на демокрацията от рода на"ВСИЧКИ ЗАЕДНО", ДА ГИ СПОДЕЛИ!:))))))))
44
1
 
14
 
! Отговори
сельо преди 9 години
ДНЕС БГ АЙДЕ СТИГА СТЕ НИ ПРОБУТВАЛИ ГРОЗНАТА ФИЗИОНОМИЯ НА ТОЯ
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката е фашист военнопрестъпник и трябва и ще бъде обесен на Майдана от украинския народ.
42
8
 
1
 
! Отговори
Путин е евреин също преди 9 години
До АнонименАко Путин не е евреин няма причина да мълчи за евреите политици,банкери,олигарси по света,включително в Русия,нали така?Няма причина да мълчи именно,защото всички сме си патили и си патим от евреите,но Путин мълчи за еврейщината по света и плановете им за Новият Световен Ред,защо?Според мен и това,което знам за тях големият му нос,ниският му ръст,щръкналите му уши го издават като евреин.Външният министър Сергей Лавров е явен евреин,други "руснаци" също не приличат на руси,нали?
41
1
 
13
 
! Отговори
До 65 преди 9 години
Знаеш ли, объркал си посоката. Империята не се разпада, а нещо сателитчетата взеха да си обръщат главичките на другата страха, леко и страхливо. И Унгария, и Чехия, и Сърбия вече се сблъскаха с напълно "демократичните" ултиматоми от западенците да внимават в картинката.Нас ни държат на къса каишка.Представяте ли си, колко всичко това се "връзва" с бръщолевенето им за някакви свободи и ценности. Блъф и измама.Да, аме не сме в средновековието, народите вече не са прости и слепи.
40
0
 
1
 
! Отговори
Спас преди 9 години
ИЗТЪРКАНИ СХЕМИ.:) СДС.......седерастко правителство и както при нас! Там няма да се получи номера!:)))) Скоро *** като почнат приватизацията, ще бъдат :)))) разцелувани:))) хааа,
39
0
 
1
 
! Отговори
Lyubomir преди 9 години
Za da se rodi takav urod spored men e amalo kravosmeshenie, vsledstvie na koeto prirodata e kazala svoiata duma
38
0
 
11
 
! Отговори
Турчинов е евреин преди 9 години
Забелязвате ли лицето на този евреин "Турчинов"?Вижте му щръкналите уши и високото чело,после след като излезете на улицата се огледаите да видите колко такива като него има в България,те са наречени "турци" или "тюрки",но това са лъжевреите,описани в Библията!Вижте политиците от всички страни,Интернет ви дава възможност за това.Като се научите да разпознавате чужденците сред нас те ще спрат да имат власт над българският народ,тайната им е в хамелеонщината,в прикриването сред хората като местни
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау, те нато иска тази държава не за да им дава нещо, а да взима. А да вземеш нещо от укросомалията ще е някакво библейско чудо. Тия мошенници ще им изядат ушите. Щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно. Нищо, днес така го освиркаха параша на площада, че байден като видя, даже не слезе от колата. О, какви ще му ги поднесат изненади, ще има да бяга, чак самолета му през северния полюс ще заобикаля тази страна.
36
23
 
7
 
! Отговори
крути мерки преди 9 години
Задължително трябва да имат и ядрени бойни ракети,само това ще спре комплексираното кремълско джудже.
35
21
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Украйна е добре дошла в компанията на цивилизованият свят
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако НАТО подкрепи тази позиция, то това ще бъде ясен показател кой е инициатора и защо на всичкото, защото от самото начало имаше ясното, че Украйна няма място в НАТО!
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът и най-вече САЩ са затънали в дългове.Както знаем от това се излиза с война.Те се подготвят със санкциите към Русия.Но както знаем и двете световни войни са спечелени от Русияи затова сега гнусните евреи се опитват да обединят около себе си целия свят,за да нападнат Русия.Както знаем Русия е държавата с най-ценните ресурси за живот на земята.Наполеон 1 световнаХитлер 2 световназатова са я нападнали.Но Путин е човекът, който ще победи гнусните богати евреи-ционисти.Нова епоха
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО няма да създава постоянни свои бази в Източна Европаneweurope.bg/article/nato-nyama-da-szdava-postoyanni-svoi-bazi-v-iztochna-evropa
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Вероятно си прав, но от къде знаеш какво са говорили Горби и Роналд? А?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лека нощСпоред тях, това би нарушило споразумението от 1997 г. с Русия, в което НАТО обещава да не позиционира "основни бойни сили" в Централна и Източна Европа. - See more at: neweurope.bg/article/nato-nyama-da-szdava-postoyanni-svoi-bazi-v-iztochna-evropa#sthash.ctwwRxDw.dpuf
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запивайте, стига сте политиканствали. Наспете се добре, вижте се с приятели, съберете сили за новата работна седмица. Трябва да се работи, да се изкарват пари, за да се плащат сметките включително интернета! Разпускане на седянката и утре Релакс!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйце, явно искаш да те подпре някоя еврогейска ракета отзад........ Закъснял си -третият пол има само 'меки' ракети
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 34Основополагащия акт Русия-НАТО от 1997 година.
26
2
 
0
 
! Отговори
ACDC преди 9 години
LILITO , VISOKOTO , DAGU *** ...PUTIN DE !