Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън

Американският вицепрезидент се срещна с Петро Порошенко
Обновена: 22 ное 2014 15:41 | 22 ное 2014 13:02, Александър Попов
215
Русия ще бъде още по-изолирана, заплаши Джо Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

"Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс.

Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС. Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна. Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.

Междувременно украинският министър на отбраната Степан Полторак заяви, че в източната част на страната има 7500 руски военни, предаде БТА.

"Присъствието на 7500 представители на руските въоръжени сили на украинска територия е дестабилизиращ фактор, който ни пречи да стабилизираме бързо ситуацията в нашата страна", каза министърът.

Същевременно украинците власти съобщиха, че четирима украински военни и един цивилен са загинали в последните 24 часа в източната част на страната.

От влизането в сила на споразумението за прекратяване на огъня на 5 септември в Украйна загинаха 1000 души, сочат данни на ООН, публикувани в четвъртък. Това означава средно по 13 убити на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
22
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
В Русия запонаха гладни бунтове , но в нашите медии няма инфо....що така другари - джурналисти от ДС?
43
2
 
19
 
! Отговори
а? преди 9 години
Норвегия губи от цените на петрола. Кувейт - също. Саудитска арабия - също. Либия - също. Венецуела - също. Нигерия - също. Катар - също. Оман - също. Обединените Арабски Емирства - също. Вие да сте видяли статия на дойче Зеле за това, че те губят?
42
4
 
32
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
Най- смешното е, че големите играчи в Русия не се обърнаха срещу Путин както мислеха западналяците, а го подкрепиха. западналяците си мислеха, че руснак се купува с айфон. ***.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О БАММА - МАЛИИИ СТРАХ И ПАК СТРАХ !!!
40
2
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
до МарксХитро еврейче си Ти!
39
1
 
22
 
! Отговори
вера преди 9 години
"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес.... Чакай че не мога да се сетя това Косово като го направиха как се казваше държавата дето пускаше бомби над мирни граждани в Белград?!... Не мога да се сетя нещо... Ама явно не съм само аз.
38
1
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
китайците увеличават ядрените си бойни глави от 85 на 100. Да пазят газта от Русия от демократичния джо байгън.
37
2
 
14
 
! Отговори
Евгения преди 9 години
До АнонименТебе никой не може да те спаси, даже в "Свети Наум" на 4-ти километър са се отказали.
36
1
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 54 Абе и Наполеон и Хитлер са си казвали така,опитали са се да побутнат Русия и резултата и бил плачебен за тях Инак ЕС за половин година загуби 5 млрд. $ от санкции А 2015 а? 10 млрд. $ загуба за ЕС,като не броим ,плащането на укр. газта ,войната в Донбас и т.н. ЕС изгубиха един голям пазар и при тая жестока конкуренция ,ще увисне след няколко години Кой ще им купува зарзавата 2015 а?? То тая година имаше бонтове ,а какво ли ще стане следващата
35
0
 
19
 
! Отговори
Евгения преди 9 години
*** той рокфелер ВЪОБЩЕ не е олигарх....
34
1
 
26
 
! Отговори
минаващ преди 9 години
Дреме им на руснаците за американските интереси. Те си имат свои.Преди малко говоршх по скайп с мои роднини, работещи в Москва. Според моите роднини руснаците не само, че ще отговорят подобаващо, но и оттук нататък ще направят Азия най- големият военен играч, а оттам янките са обречени! Настроенията сред обикновените руснаци, всеки от тях със спомени за свои роднини за загинали през втората световна война са толкова категорични, че джо байдън не го виждам!
33
1
 
19
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
не е хубаво да режеш клона върху който седиш госин Пирошенко :)
32
2
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Не писаха ли подобна статия няколко дена преди тази???????? Инак според приетата резолюция на ООН ,против обожествяването на нацизма са гласували освен Русия още 114 държави,55 са се въздържали ,а САЩ ,Канада ,Украйна са гласували против Ясно е кои са нацистите и кои им ръкопляскат
31
0
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименА защо не писа когато долара от 2,60лв. се срина и стигна лев и половина и замириса на урина?
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зависим от някакви изкуфяли старци,които карат на Виагра и се мислят за мъже.
29
14
 
13
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
"Злото си има име и то е САЩ ,а надеждата на хората срещу това зло е Русия"АБЕ НЕ ВИ ЛИ ПИСНАХА ТИЯ ПРОСТОТИИ БЕ !???В ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА ЖИВЕЕШ - ЗАСРАМИ СЕ !!!
28
3
 
23
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Само 7500 руснака в Украйна и да стряскат тъй Киев )и Вашингтон -а какво остава ако влезе армията на Русия в Украйна днес-то утре ott в Киев )
27
4
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Хубаво, пишете кво си искате. Аз няма да ви се мешам и да ви подавам реплики, ще се видите колко струвате и сами.
26
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето аз който съм от репресирано семейство от режима преди 10 ноември 89.г ,когато дядо ми беше убит от народния съд ,а след това баща ми беше въдворен в лагера Богаднов дол,а аз като (неблагонадежден) ми беше отказано висше образование и ме набутаха в трудови войски ,ми бяха казали,че ще дойде време когато ще симпатизирам на Русия и ще ненавиждам измамата САЩ щях да се изсмея ,сега обаче това е факт .Злото си има име и то е САЩ ,а надеждата на хората срещу това зло е Русия
25
18
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ей, много ви моля, да си имаме уважението! Когато пишех Слава на Новорусия и ме обвиняваха в държавна измяна, не смеехте да шукнете. Спрете с това *** и онова- ***. Исраел и евреите са единствените ни приятели в този момент, спомнете си на детската Евровизия, как братушките загърбиха нашите деца, ако и Крисия да пееше като Ангел! Бъдете разумни българи, щото обърнете ли ме, ще ви рендосвам като краставици за таратор, аз от Раша пари не съм взел и договор с ГРУ нямам. Пфу!