Присъединяване на Украйна към ЕС ще му струва по 25 милиарда евро

Да сме наясно кой ще плаща, призова Виктор Орбан
54
Присъединяване на Украйна към ЕС ще му струва по 25 милиарда евро
Снимка: Ройтерс, архив

Присъединяване на Украйна към Европейския съюз ще му струва по 25 милиарда евро годишно, заявява унгарският премиер Виктор Орбан в интервю пред в. "Ханделсблат", цитирано от ТАСС.

Трябва да сме наясно кой ще плаща по 25 милиарда евро годишно, необходими за подпомагане на Украйна, казва Орбан пред германския вестник.

"Докато този въпрос не бъде решен, темата за приемане на Украйна в ЕС не е на дневен ред", посочва унгарският премиер.

Той уточнява, че не е против присъединяване на Украйна към ЕС, но че тя трябва да бъде стабилна икономически и политически и да бъде в състояние да контролира границите си.

За отношенията между Русия и Запада, Орбан заявява, че геополитическите интереси на Унгария могат да бъдат изразени с три думи: мир, енергетика и търговия. "Нашите интереси не съвпадат с интересите на Съединените щати", казва премиерът на Унгария, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: украйнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Иван Сега кажи, че имаш и две деца висшисти с три езика, които стоят без работа и чакат на твойта пенсия.... :)))) Ще ти даде баничка и боза посоль Исаков, без сомнения.
12
0
 
37
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Личи си кой под кое владичество през вековете е бил! Унгария под австрийско, България под турско! Покланям се на политици като Виктор Орбан! Дали е възможно български политик да каже ""Нашите интереси не съвпадат с интересите на Съединените щати"? А дано, ама нада ли!
11
0
 
12
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До Анонимен"за Унгария или за нас да има а за Украйна да няма"Точно така. Парите не растат по дърветата.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОдисейКойто не познава миналото, той не може да разбере настоящето.Всички държави от Западна Европа до 1960 са били колониялани държави , всички до една. Колонии- страни, които се експлоатират от метрополиите си и всичката печалба отива в тях.План Маршал - заем от щатите, на теритоориятя на които не е гръмнала една бомба, дават заем в размер на 4% от БВП с условието да се купуват амнерикански стоки.Щвейцария още не е върнала 75% от нациското златоЛюксенбург - чети заЖан Клод Юнкер
9
6
 
16
 
! Отговори
ГРУ ФСБ!!! преди 9 години
Рано или късно Ес ще падне с отрязана глава.... От Германия ще дойде удара...
8
5
 
14
 
! Отговори
До Язък 6 преди 9 години
"Унгарският Путин отново се обади. Тоя се оказа най-големият защитник на Путиновата политика - за сметка на хилядите убити от руснаците унгарци.Ама ще дойде и неговият ред."Забрави да споменеш и германските Питин-и - Меркел и Щанмайер . И те се изказват подобно на унгарския Путин, но най-вероятно помнят милионите си жертви
7
4
 
8
 
! Отговори
до ОДСЕЙ преди 9 години
Комсомолските секретари да мълчът--нямат право да се обаждат.
6
2
 
25
 
! Отговори
до Одисейчо преди 9 години
Какъв клуб на богатите бе....комсомолски секретарю.....Я си купи очила--ама с голям диоптер....***
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрият Чичо Сам:Май трябват още санкции за унгарците,повод ще намерим--Да кажем-не спазват правата на хамстерите.
4
29
 
4
 
! Отговори
язък преди 9 години
Унгарският Путин отново се обади. Тоя се оказа най-големият защитник на Путиновата политика - за сметка на хилядите убити от руснаците унгарци.Ама ще дойде и неговият ред.
3
1
 
42
 
! Отговори
Б.Ю.Б преди 9 години
Айде и унгарците скоро ще си имат "цветна революция"-щом интересите на Унгария не съвпадат с тези на САЩ.Скоро и там ще се излее "демократичната" пумия от посолството на САЩ.
2
0
 
35
 
! Отговори
от Белия Дом преди 9 години
Тоя защо така говори?!!???? Я да му спретнем и на него един Майдан.Та да си знаят,че ИСТИНАТА нетрябва да се казва.....ааааа....
1
2
 
47
 
! Отговори
Откъде пари--от вас преди 9 години
Хаааааааахххааа както винаги унгареца е прав--всичко ще е за наша сметка--прав е на 100%.То и затова САЩ наложиха санкции на Унгария---защото говори истини............