Вижте невиждания Припят

Дрон снима изоставения след експлозията в Чернобил град
Обновена: 25 ное 2014 15:21 | 25 ное 2014 15:00,
60
Вижте невиждания Припят
Снимка: Reuters, архив

Виждали сме стотици снимки от призрачния град Припят, изоставен след ядрената катастрофа в Чернобил от 1986 г., но видеото по-долу представя един различен поглед.

Дрон, собственост на Дани Кук, прелетя наскоро над града, за да заснеме под различен ъгъл останалото след трагедията. Филмът се казва „Картички от Чернобил“.

Това обаче не е автентичният Припят. В резултат на екскурзиите там много туристи са местили различни предмети, за да направят снимките си такива, каквито искат. Така че може да се каже, че градът има своя живот.

Учените са изчислили, че условията за живот в района на експлозията няма да бъдат подходящи за живот в близките 20 хил. години.

„Чернобил е едно от най-интересните и опасни места на света. Ядрената катастрофа повлия на живота на толкова много хора, включително и на моето семейство в Италия. Не мога да си представя колко ужасяващо е било за местните хора“, разказва Кук.

Вижте и заснетото видео:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: видеоПрипятдрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
12
 
! Отговори
... преди 9 години
Абе и Фукушима гръмна, но разликата е, че ония японците казаха за това още преди да гръмне, а нашите "БРАТЯ", "БАЩИЦИТЕ НИ" барабар с "правоверните вождовете" членовете на политбюро на БКП тогава казаха, чак на следваща година, че видиш ли може би нещо там било станало! Е там е малката, но съществена разлика! И поради тая ама толкоз малка разлика, та чак не се и забелязва ако не се напънеш, та поради нея измряха и ще ще продължават да мрът мноооого хора! Инак сичко е ок така да се каже!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъкмо вчера гледах документален филм как някакъв журналист свободно се разхождаше из Припят, имаше и интервюта с хора, които си живеят в околните села. Нищо ново не правите с тоя дрон.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко се знае за инцидента Маяк в Русия. В резултат, 25 хил. кв.км земя са радиоактивна пустош. Не е само Чернобил !
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28Резултатите са видими сега. 270 хил български семейства имат репродуктивни проблеми. Това са хората които са били тогава на впросната манифестация. Ако някой не вярва, да прочете за Хирошима и какви точно са вторичните ефекти за хората 25-35 години след атомната бомба там.
25
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даааа, докато аварията беше неволен и неискан акт, то мълчанието на управляващите тогава беше престъпно, защото можеха, но не казаха на хората да се пазят! Това категорично е престъпление! В ония дни, над София валяха дъждове (може би и на други места). Имаше манифестация за 1-ви май, на която ходенето беше задължително. Ето, поне това можеше да се размине на клетите глави на нашите родители, отделно храните, йодните таблетки и т.н. Но замълчаха! Мръсни твари!
24
8
 
4
 
! Отговори
HalloWeed преди 9 години
За другите не знам какво виждате в тази статия че толкоз ви възбужда вербалната агресия, защото аз виждам само един много добре направен и озвучен филм! И вече за да ви подразня, мога да добавя че техниката за заснемането му не е сделана в рассия :D
23
5
 
21
 
! Отговори
На пазаря преди 9 години
Тоз бил продажник - онзи бил също. Защо обаче никой от вас патриоти , зъб не обелва за гадното престъпление на Политбюро на БКП, което като скри събитието, обрече на бавна смърт хиляди хора. Защото като бивши комунисти всички вие сте съучастници на престъплението. Проклятие за всички!Защо Бог ни наказва да живеем и умираме с прокълнатите!?
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не видях нито една птица...
21
3
 
8
 
! Отговори
Пешо Слепия преди 9 години
Съдейки по дърветета и храститe ,които растат от покривите и прозорците на сградите, радиацията явно не влиае само на хората :Д
20
7
 
16
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Браво бе, пич! Само ти се "досети" че КГБ е "убило" Кенеди.Е, всичко бях чувал, ама това!!!! А колкото до Чернобила, скоро ще видите, откакто укропските нацики подписаха за съхраняване на ядрени отпадъци, ще видите природа, вода, храна. Абе, нашето се видяло, ама младежите да му мислят. Жал ми е за тях, много са ***, злобни и жестоки. Няма да има вече спокоен живот.
19
7
 
13
 
! Отговори
666 преди 9 години
Фукушима и Чернобил нямат нищо общо освен, че се наричат АЕЦ. Стига с тези конспирации! Дайте да кажем по-една добра дума за Ликвидаторите! Знаете ли кои са те?
18
3
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
Хора, Авариите се случват навсякъде по света. Факт.Криенето на авариите и целенасоченото излагане на населението на вредите от една авария - това вече само извратено мислене може да направи. Това е страшното в Чернобил според мен. Не зная дали сте запознати - в България има осъден с влязла в сила присъда за скриване на данните за аварията. По този повод робите са марширували под радиоактивния облак.
17
4
 
18
 
! Отговори
до 13 и 16 преди 9 години
Заблуждавате се колеги. След подписаното споразумение между САЩ и Украйна за складиране на радиоактивни отпадъци, там няма да има място за живеене и след 1000 години.
16
24
 
21
 
! Отговори
А преди 9 години
Не е истина, червените чугунени глави пак ЦРУ им е виновно за Чернобил. Ей, същества начетени, правилно вашия шеф кутев каза, че комунизма в като спин. Неизлечимо болни сте.
15
2
 
2
 
! Отговори
Strelok преди 9 години
Get out of here, stalker!
14
4
 
6
 
! Отговори
Дрън дрън преди 9 години
До ???13Не е чел правилно.Саркофага на реактора ше е чист от радиация след 20 000 години.Вече има зони които са доста чисти за хората т.е. след още 50-60 години може да се живее около града но не и в него.В зоната около реактора ще бъде чисто след около 300г.
13
11
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
искам лично да благодаря на човекът написал ком. 3 за думите му, че Ленин е "най-известният сифилистик за всички времена".И това в компанията на Наполеон Бонапарт, на художниците Гоген, Ван Гог и Мане,поетът Хайнрих Хайне, философите Шопенхауер и Ницше, композиторът Шуберт,писателите Толстой и Оскар Уайлд.Подозрения има за Колумб,Кортес и Джордж Вашингтон. Е, как да не се гордеем комунистите, че дори и най-отявлените антикомунисти поставят Владимир Илич Ленин над всички тези изтъкнати личности
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как Ядрен реактор да гръмне и повдивгне покрива , това е било контролиран взрив .. Това е мнението и на френските ядрени специалисти по онова време.. От Чернобил най-много пострадват френските ядрени специалисти , в Европа веднага започва пропаганда против ядрената енергия..
11
12
 
11
 
! Отговори
??? преди 9 години
Я пак... колко години 20 000.Странно защо хората живеят в Хирошима.Написалия статията да прочете малко повече.След около 100г. ще е безопасно да се живее в Чернобил а някакви си 20 000 години.
10
27
 
9
 
! Отговори
Пича преди 9 години
То че е дело на ЦРУ няма спор - но проблемът е друг. Както през 60-те от КГБ убиват Кенеди с посланието "няма недосегаеми" (съответно САЩ последни биха предявили обвинения) , така и янките уредиха Чернобил. Разликата е, че е едно да убиеш нечий президент - особено ако оня е подписал заповед за наръсването на виетнамски цивилни с химическо оръжие - друго е да обречеш десетки на смърт. Има си причина американците да губят политически съюзници все повече и повече.