Договориха примирие на летището в Донецк и в Луганската народна република

Предстои изтегляне на тежкото оръжие
2 дек 2014 17:56, Елка Василева
9
Договориха примирие на летището в Донецк и в Луганската народна република
Снимка: архив, Reuters

Споразумение за прекратяване на огъня в района на летището в Донецк бе сключено днес, съобщи сепаратисткият лидер Андрей Пургин, цитиран от Франс прес.

"Днес бе постигнато споразумение за слагане на край на боевете, считано от 18 ч. московско време (17 ч. българско време) на летището в Донецк", каза той пред журналисти.

"Ако вървим с това темпо, то е възможно на 9 или 10 декември да започнем изтегляне на тежкото оръжие. Изработихме алгоритъм и контролен механизъм за възобновяване на преговорите в Минск", заяви Пургин, цитиран от ТАСС.

Украински военни и представители на самопровъзгласилата се Луганска народна република се договориха също така да прекратят огъня на 5 декември и да започнат изтегляне на тежката техника от 6 декември. Това съобщиха наблюдатели на ОССЕ във всекидневния доклад, публикуван на сайта на организацията, предаде ТАСС.

Решението за прекратяване на огъня е постигнато на консултации в Съвместния център за контрол и координация, посочва ТАСС. "На 29 ноември в Луганск сътрудници на мисията на ОССЕ присъстваха на срещата на командващия на украинския контингент и представители на Луганската народна република. Принципно бе постигнато съгласие, че украинските военни и силите на ЛНР трябва да прекратят огъня по линията на контакт на 5 декември и да започнат изтегляне на тежките въоръжения на 6 декември". Това се посочва в доклада на ОССЕ, цитиран от ТАСС, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да договориха и руските терористи веднага го нарушиха. Ей алкохолици руски, създадохте си още 45 милиона врагове в лицето на украинците. Предатели нагли - СЛАВА УКРАИНА!!! Защо не разрешите на Чечня, Дагестан, Ингушетия и так дале да се отделят и обявят незаависимост, а убивате бели хубави и красиви момчета от украинската армия? Защо бе наглеци долни? Аз ви бях фен до скоро, но да подегнете ба Украйна не съм го очаквал. Между другото и Беларус не ви харесват много много, защото и те се страхуват
4
0
 
1
 
! Отговори
белинташ преди 9 години
Ехооо, къде ми е коментарът ? Цензурата на комунистите се задейства!
3
1
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 9 години
До Българин, Белинташ и други подобни същества.Руска армия в Украйна няма.Има доброволци.Фашисти и нацисти в украинската армия и наемническите отряди на олигарсите има и то много.Неможе да се превземе летището, защото е свързано с подземни тунели и бункери в околните селища.Така е защото е било стратегическо за СССР.В момента в тези области има подвижни крематориуми,защото украинците немогат да насмогнат да си крият жертвите.Там върлува чудовището нацизъм и икономически интереси на САЩ.Ай чаоуи.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е смисълът да споразумяваш примирие на 5 декември??Ами дотогава?
1
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Наблюдатела,каква балтия бе мишко продажна? Путин-мутин да се спасява в Алкашия. И се научи да пишеш, амсалак, да не те "одари" някоя мозъчна клетка в кухата кратуна. И руснаците и те големи войници, 6 месеца не могат да го превземат това летище, по 20 атаки на ден правят и все на*ани се връщат и още си седи летището с "киборгите" в него!