Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян

Руски министър е заявил това пред зам.-председател на ЕК
Обновена: 12 дек 2014 09:10 | 11 дек 2014 22:14, Елка Василева
142
Русия е потвърдила пред ЕК, че "Южен поток" е спрян
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисията е получила потвърждение от Русия, че "Южен поток" е спрян, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според съобщение на пресслужбата на ЕК това е потвърдил министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в телефонен разговор днес със заместник-председателя на ЕК по въпросите на енергийния съюз Марош Шевчович.

Министър Новак е потвърдил пред заместник-председателя Шевчович, че Русия повече няма да продължава реализацията на проекта "Южен поток", се казва в съобщението на ЕК, цитирано от ТАСС.

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември при посещението си в Турция, че Русия няма да реализира проекта „Южен поток“. Москва и Анкара обаче са се договорили за строителство на морски газопровод до Турция с годишен капацитет 63 милиарда кубически метра. Тръбата ще стига до границата на Турция и Гърция, където ще бъде изграден хъб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
2
 
! Отговори
до Любимец 13 преди 9 години
Когато минат тогава ще си говорим , засега само Син поток е реалност и то поради нерешени технически проблеми работи само с 30% от капацитета ! Принципа на Турция да купува газа на границата си няма да хареса на европейските държави , защото освен от Русия ще зависи и от ислямиста Ердоган !
14
3
 
8
 
! Отговори
Нуев преди 9 години
Спомням си как Боко се пазареше за Белене и му подари куче за да смъкне цената с 1 милиард, ама тъпият Влади не искаше да спонсорира мафията у нас, иначе и ние щяхме да си имаме нови ВВЕР като индианците.
13
1
 
6
 
! Отговори
До 11 хa..хa преди 9 години
Ти нa собствения си *** aкъл се смееш? НЕЩAСТНИК !
12
1
 
19
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Владко ходи в Индия да работи за страната си. Подписаха за още реактори, с което поръчките на Росатом за близките 10 г. станаха за 103млрд.$ за 27 реактори по целия свят. АЛРОСА е подписала 12 договора за износ на скъпоценни камъни в Индия за дълъг период от време. Роснефт подписа за 10 г. за износ на 10млн.т. петрол само с една компания, а има и други желаещи. А потока за Турция го гласят за след 3 г. Така писаха днеска. Така че хората работят за бъдещето.
11
3
 
22
 
! Отговори
Любимец 13 преди 9 години
Всички потоци ще минaвaт през Турция-Син поток,Южен коридор,Турски поток,схвaщaте ли ? Укрaйнa духa супaтa,ние също a Турция стaвa номер 1
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото Владко в Индия е подписал за само 20 АТОМНИ реакторчета и 30 милярда за изтребителчета! За нефта и газа няма да споменаваме няма смисъл.....газа вече нас не ни касае:))Еврогейския съюз за такива зделки и в най- влажните си сънища не е виждал.
9
5
 
31
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Сега комшиите ще им се разкаже играта - ще има да се чууудят как да се откачат да не станат "зависими" от Русия. Пък ние най-после дишаме независимо, свободно... Но хорото явно върви в правилната посока - появи се вече първата статийка за шистовия газ... Очаквам в близките дни, по няколко телевизии, поредица рекламни дискуси на "професионалисти" по темата. Е, и още няколко статийки няма да навредят.Интересно, дали Маккейн ще отиде да разясни и на турците в каква пагубна зависимост ще изпаднат?
8
27
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
И кой е виновен , че Русия няма пари да строи ? Ако има виновен у нас това са Орешарски-Стойнев т.е ДПС-БСП , които го спряха. Това ,което мислят да правят с Турция , първо е само идеен проект и второ това е нещо само м/у двете държави , защото турците купуват газа на самия бряг и той става техен и по нататък вече всичко е в сферата на хипотезите . Някакъв хъб в Гърция, до който ще трябва Турция за своя сметка да строи тръба , който ще купува на някакви вече завишени цени , а бе много ще ще ще
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai posle . Ve4e mojem da spim spokoino.Po dale4 ot nas "pojalusta".
6
3
 
30
 
! Отговори
Нова Ера преди 9 години
Това беше последният проект за България,който петоконниците ос*аха.
5
5
 
22
 
! Отговори
Твинс преди 9 години
Този пот не мина наддаването. Както казва Шварцернегер: като блъфираш трябва винаги да си помислиш какво ще правиш ако не мине номера. Аз между впрочем не бих играл на ролетка която е наречена Руска :-(
4
2
 
19
 
! Отговори
Стар преди 9 години
Защо нищо не се пише за Владко в Индия? Беше ми любима книга преди сто години или повече:-)
3
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Евро = 69,089035 Руски рублиТик так Тик так
2
5
 
40
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Не може да бъде значи Юнкер най-после го е разбрал.Сега остава и ББ да се светне ,че при него нещата стават все със закъснение той и за Южен поток разбра мааалко по-късно ама нейсе то мандалото лопна .
1
4
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
И аз вече разбрах замисълът на Путин;който иска да има...газ,да ходи до Турция с кофи,да си го...вземе.