Мисията от наблюдатели на ООН в Украйна се удължава до март

Порошенко: Животът на обикновените хора в източните райони е ужасен
18 дек 2014 08:29,
5
Мисията от наблюдатели на ООН в Украйна се удължава до март
Снимка: Архив Reuters

Мандатът на мисията от наблюдатели на ООН, следящи за състоянието на правата на човека в Украйна, се удължава до март 2015 г., съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на международната организация.

Руската агресия предизвика хуманитарна криза в Източна Украйна, каза вчера украинският президент Петро Порошенко в интервю за полската обществена телевизия "Ти Ви Пи инфо", цитиран от Франс прес.

"Част от Донбас е в състояние на хуманитарна криза. Никой не работи, половината предприятия са физически разрушени, както и инфраструктурата, мостовете, железопътните линии. Сериозно нарушени са доставките на газ и електричество, каза Порошенко, който е на двудневно посещение в Полша.

Животът на обикновените хора в тези райони е ужасен, каза президентът, според когото това положение е резултат от "агресията на съседната държава". Това не е вътрешен конфликт. Имаме окупационни сили, анексирането на Крим, доставки на модерно оръжие и оборудване. Само в Донбас има 600 руски танка и 700 бронетранспортьора, както и най-модерни оръжия, подчерта Порошенко.

При все това президентът каза, че е оптимист за развитието на ситуацията в Украйна, където от пет дни не е бил убит нито един войник.

Порошенко изрази надежда, че на срещата си в Минск в неделя контактната група ще постигне напредък към приключване на кризата в Източна Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
"Част от Донбас е в състояние на хуманитарна криза. Никой не работи, половината предприятия са физически разрушени, както и инфраструктурата, мостовете, железопътните линии."Забравил е да каже кой сътвори това. Не бяха ли бандеровските *** тези които с месеци обстрелват градовете в Югоизточна Окрайнина? Не избиваха ли те политическите си противници? Какво стана с разследването на катастрофата с Боинга? А с разследването за палежа и убийството на хората в Одеса? Бандеровеца се поднася студен!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пилат Понтийски!Демагог,превратажия,мошенник,който заедно с бандеровчета вкарава "Окраина" в колапс във всяко отношение и я продава за жълти стотинки-центове,на своите "велики" господари.После си измива ръцете и рони крокодилски сълзи за ужасното положение на онези,които избива-какво благородство!-защото не искат да бъдат продавани!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасен е защото може би някой стреля по тях и им спряхте парите???? Не знам как може такава глупост да има на този свят...
1
1
 
8
 
! Отговори
ВИНОВНИКЪТ преди 9 години
за трагедията нагло се опитва да си измие ръцете. Да не би марсианците да стреляха с танкове и градове по града. ФАШИСТКАТА ХУНТА в КИЕВ трябва да бъде съдена като ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ