Западните санкции срещу Русия може да продължат десетилетия

Руският министър на икономическото развитие за "перфектната буря"
18 дек 2014 12:55, Елка Василева
19
Западните санкции срещу Русия може да продължат десетилетия
Снимка: Reuters

Западните санкции, наложени на Москва за ролята й в украинската криза, вероятно ще продължат много дълго време, евентуално десетилетия, заяви руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев пред вестник "Ведомости", цитиран от Ройтерс.

Когато бъде приет американски закон, след това е много трудно да бъде променен - изглежда ще бъде в сила десетилетия, отбелязва в интервюто за "Ведомости" Улюкаев.

Още по темата

Руската икономика е напът да изпадне в рецесия, търпейки последиците от наложените санкции и поевтиняващия петрол, който е основа за приходите на страната. Рублата изгуби 45 процента от стойността си спрямо долара от началото на годината.

Улюкаев посочи, че липсата на структурна реформа в икономиката отчасти е спомогнала за създаване на условия за "перфектната буря".

Той допълни, че ако е нямало санкции, ако цените на петрола не са спаднали и ако "не бяхме направили някои глупости", които не уточни какви са, руската икономика е щяла да нарасне с между 2,5 и 3 процента.

Министърът допълни, че санкциите може да бъдат още по-строги догодина, а ситуацията на петролния пазар може да се влоши още повече.

Толкова е трудно да се предскаже ситуацията, че не можем да бъдем подготвени за промените в бъдеще.../... как да се държим тогава? Да напишем още един кризисен сценарий към този за (цена на петрола) 60 долара? Да го направим за 40 долара, за 20 долара и за 10 долара, отбеляза той иронично.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все по дебилни и по-дебилни статии..."Руската икономика е напът да изпадне в рецесия" - ДА АКО е имало икономика! Просто пазара им ще се срине и зорлем ще си направят икономиката работеща. Като това се случи след десетилети краварите вече няма да имат ходове и ще се гръмнат с ядрена бомбичка в крака!2+2 = 4!
10
7
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Как изпъкват безмозъчните тролски коментари като гнойна пъпка на чело. :)Честно казано жалко за ръснаците, но ако банкрутира страната се надявам поне да не дрънкат толкова оръжие, че изправят света на нокти.
9
4
 
6
 
! Отговори
358 преди 9 години
Ударът срещу Русия е също удар срещу Германия ,ЕС ,България , това не го забравяйте.
8
18
 
4
 
! Отговори
11 преди 9 години
какво по добро ако русия фалира,малките народи около нея ще се почувстват по спокойни,няма да има пари за фашистките партии в Европа и за преврат в бг.
7
5
 
10
 
! Отговори
yan преди 9 години
До ЛорияОди да мийш чинии, ***!Съжалявам, но известни ли са Ви понятия като геополитика, национални интереси, помощ за сънародници?
6
18
 
7
 
! Отговори
Лория преди 9 години
Руснаците си признават сами ,че ако не бяха направили някои глупости държавата им щеше да има растеж на икономиката по вече от добра.Ето как се излиза от коловоза когато не се прецени ситуацията и действията на политиците в дадена държава.Кой има вина тогава ,обикновенните хора или решенията на политиците.Русия не е малка държава защо трябваше да нахлува в Украйна,достатъчно залежи си има ,територия бол какво е това грабене нее ясно.Украйна е самостоятелня адържава и сама опраделя с кого да се
5
1
 
20
 
! Отговори
Легенчев преди 9 години
В никакъв случай България не бива да си пъха носа в работите на по-мощните държави да подържа политика такава каквато водят малките,подредени и спокойни държавици.Там ни е мястото.Русия ,Европа и САЩ ще се оправят или ако не ще се унищожат взаимно това не ни трябва на нас.Всеки да си знае мястото.Да си гледаме нашият интерес,важното е да не спираме да работим и градим държавата си.Това е най важнотоТемпото на градеж да се подържа и всичко ще си е добре.
4
11
 
10
 
! Отговори
Живена преди 9 години
Граденето е бавен процес ,а падението много трудно се въстановява ще минат години за да се върнат на това положение.Путин спомена 2 години и се въстановяват ,глупости.Това не е вярно след като са в недобро отношение с много държави освен с азиадските как ще стане.Всяка изолирана страна трудно стига на равнището което е била ако е било повече от добро разбира се.На думи е лесно но дела е много бавен процеса.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Перфектна буря!
2
8
 
7
 
! Отговори
макето преди 9 години
съмнявам се че ще продължи токо дотогай уса-то ке стане на една камара дръжавици
1
7
 
13
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Това излишно поляризира Света. А, дали това е от полза, не мисля. Русия не е Северна Корея или Куба. Тези санкции ще я принудят да се изолира, което ще е малко тежко за о обикновените хора, но ще се оправят ..