Русия ще продължи модернизирането на армията си

Особено внимание ще се отдели на стратегическите ядрени сили
19 дек 2014 19:22, Елка Василева
266
Русия ще продължи модернизирането на армията си
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Военната доктрина на Русия си остава изцяло отбранителна въпреки твърденията на НАТО за завишена руска активност в Източна Украйна и покрай руските граници. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин даде тези уверения по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и други ръководни кадри на руското министерство на отбраната. Руският президент и военните направиха равносметка на положението на страната в сферата на отбраната през изминалата година и на бъдещето пред руските въоръжени сили.

Путин подчерта, че през 2015 г. стратегическите ядрени сили на Русия ще получат над 50 междуконтинентални балистични ракети, предаде ТАСС.

Държавният глава увери, че Русия ще продължи напред с амбициозната си програма за модернизиране на армията, като ще отдели особено внимание на стратегическите ядрени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Путин посочи, че стратегическите ядрени сили на Русия са важен фактор в запазването на глобалния баланс на силите и фактически изключват възможността за широкомащабна агресия срещу Русия, посочват АП и ТАСС.

Руският президент добави, че страната му ще укрепва военното си сътрудничество с държавите от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

На срещата Шойгу заяви, че бойните възможности на руската армия през 2014 г. са нараснали 1,3 пъти. За една година безпилотните самолети на армията са станали двойно повече.

През 2014 г. руските ВВС са получили над 140 самолета и 135 вертолета. Сред самолетите има 53 многоцелеви изтребителя Су-30 и Су-35, прехващачи МиГ-31БМ, 28 транспортни и учебни самолети и 16 изтребителя-бомбардировачи Су-34. Сред хеликоптерите има 46 бойни и 72 транспортно-десантни машини. ВВС са получили и седем зенитни ракетни системи С-400 Триумф. През 2014 г. руските военни са се сдобили и с 38 междуконтинентални балистични  ракети, добави Шойгу.

Министърът на отбраната на Русия поясни, че стойността на държавната програма за въоръжение до 2025 г. ще бъде намалена от планираните 55 трилиона рубли до 30 трилиона рубли.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука все що е тръгнало да плюе срещу Русия и Путин е обрязано по моисеевия закон жидовско прасе
164
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ ,КАТО И ИЗРАЕЛСКИ И АРАБСКИ МЕДИИ ГРЪМНАХА ДНЕС,ЧЕ АГЕНТ НА МОСАД ВНЕДРЕН В ХИЗБУЛА Е ОРГАНИЗИРАЛ АТЕНТАТА НА БУРГАСКОТО ЛЕТИЩЕ...ОПАЛА ,К,ВО СТАНА БЕ *** ЖИДОВСКИ *** ,ДАЖЕ ВЕЧЕ И ЕВРЕЙСКИ МЕДИИ НЕ МОГАТ ДА СКРИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЦИОНИСТКАТА ПРЕСТЪПНА ВЪРХУШКА СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ И ХОРАТА ПО СВЕТА СЕ ПРОБУЖДАТ И ВСЕКИ ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ОБЯВЯВАТ СРЕЩУ СВЕТОВНОТО СТАТУКВО НА ЗЛОТО НА ЕВРЕО-МАСОНСКИЯ САТАНИНСКИ ЕЛИТ
163
0
 
8
 
! Отговори
до 220 преди 9 години
Фалира, фалира. Но е вярно, че една от причините е, че достигна известен стандарт и хората се разглезиха, трябваше внос на западни технологии (лада-фиат124 вместо ЗаЗка, автоматизация, компютъризация и т.н.), управлението на стопанството засложня, задлъжня, затлачи се. Следващата фаза на студената война (Звездни войни) идваше с нови огромни разходи (Буран т.н.) и видяха че няма смисъл и се предадоха. Да го наречем "почти фалит" или "пред фалит".
162
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тавариш Путин,бии *** по главата,бии,бии,бии
161
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ РАЗПОРЯТ ТРИПОЛОВИТЕ ЦИОНИСТКИ ЖИДОВСКО-ХАЗАРСКИ *** ОТ ВАШИНГТОН И БРЮКСЕЛ ТВОА Е ПОЛОЖЕНИЕТО СОРОСОИДЧЕТА ,КОЛКОТО И ДА КВИЧИТЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД ,КАТО ВСЯКА ИМПЕРИЯ И ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО-ЦИОН И ДОЙДЕ КРАЯ
160
6
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До С.С.С.РПърво, Русия е империя , която не се различава от никоя друга , защото е завладявала МНОООООГО чужда територия !!! Второ, доста съм по-висок от *** и се забелязвам по-добре , и трето , Япония също е била империя , обаче сега японците живеят много по-добре от победилите ги съветски поданици !!!
159
2
 
7
 
! Отговори
до 211 преди 9 години
СССР фалира, затова се изтегли.САЩ го нокаутираха с многомилиардната програма Звездни войни и той както си беше с единия крак в гроба, падна и с другия.
158
5
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Янките си мислят, че ще печелят войни играейки на плеистейшън в някой бар, това е смешно!
157
10
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен209Аз не съм те обиждал, но това което казваш, е абсолютна безсмислица - "той не заплашва, обаче е седнал на ядрена глава" ???? Всички *** сте абсолютни *** !!!!
156
5
 
6
 
! Отговори
до 209 преди 9 години
"Кога си го чул, че ще мачка САЩ, ЕС или Япония."Със сигурност по-често, отколкото съм чул САЩ да искали да "заграбват ресурсите" на Русия.А пък в Украйна не само го чух, но и видях!
155
2
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тези дронове са пълна шишарка, свалят се и с ловна пушка, пфу!
154
9
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Защо никога няма да чуя от *** : Започваме да мачкаме Европа, САЩ, Япония с нови супер леки автомобили, с нови видове граждански самолети, с ново поколение компютри , с нови супербързи влакове , с нови супер товароподемни и икономични товарни кораби ??? САМО ОРЪЖИЕ, ЗАПЛАХИ ЗА СИГУРНОСТТА , ГАЗОВ ШАНТАЖ, ЦЕНЗУРА !!!!!!!!!!!!!! Хайде , стига диктатура !!!
153
3
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
До 2025 г.,САЩ няма да съществува, само Саргасово море ще стане по- голямо!п.п. Под това море лежи Атлантида.
152
7
 
3
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Великият лидер!!!Само той е достоен за гледанеТой язди мечки , коне , магарета чисто голТой е милиардерВсички в Русия са милиардери1 милиард рубли са 2 леваНо няма значение!!!!БКП БКП !!!! КПСС Ядреное уружие , хак да ви еНасирайте се В Москва никои вече не ***
151
7
 
4
 
! Отговори
до 196 преди 9 години
СССР щеше да смаже днешна Русия като маче у дирек!Щото поне имаше принципи и идеали. А Русия е сборище на шайката на един бивш милиционер и приятелчетата му спаринг-партньори от младини, които той е направил олигарси, крадейки и лъжейки руския народ.Такава страна няма как да е силна - много ясно!
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак...от миролюбие ли са намалили военните разходи за 10 години напред НАПОЛОВИНА?
149
9
 
2
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Това Путине вече и децата по цял свят го знаят. Ами превъоръжавайте се модернизирайте се .То Вие друго не знаете. Един *** като няма с какво друго да се похвали ,се перчи,колко много може да изпие. Бог да пази света и чедата ни.
148
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2025 САЩ ще има шесто поколеение безпилотни ударни самолетим развиващи скорост М6.
147
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
А какво ги е накарало да намалят военния бюджет до 2025 г. НАПОЛОВИНА ???
146
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАЧКАЙ,ПУТИН!