Русия ще продължи модернизирането на армията си

Особено внимание ще се отдели на стратегическите ядрени сили
19 дек 2014 19:22, Елка Василева
266
Русия ще продължи модернизирането на армията си
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Военната доктрина на Русия си остава изцяло отбранителна въпреки твърденията на НАТО за завишена руска активност в Източна Украйна и покрай руските граници. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин даде тези уверения по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и други ръководни кадри на руското министерство на отбраната. Руският президент и военните направиха равносметка на положението на страната в сферата на отбраната през изминалата година и на бъдещето пред руските въоръжени сили.

Путин подчерта, че през 2015 г. стратегическите ядрени сили на Русия ще получат над 50 междуконтинентални балистични ракети, предаде ТАСС.

Държавният глава увери, че Русия ще продължи напред с амбициозната си програма за модернизиране на армията, като ще отдели особено внимание на стратегическите ядрени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Путин посочи, че стратегическите ядрени сили на Русия са важен фактор в запазването на глобалния баланс на силите и фактически изключват възможността за широкомащабна агресия срещу Русия, посочват АП и ТАСС.

Руският президент добави, че страната му ще укрепва военното си сътрудничество с държавите от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

На срещата Шойгу заяви, че бойните възможности на руската армия през 2014 г. са нараснали 1,3 пъти. За една година безпилотните самолети на армията са станали двойно повече.

През 2014 г. руските ВВС са получили над 140 самолета и 135 вертолета. Сред самолетите има 53 многоцелеви изтребителя Су-30 и Су-35, прехващачи МиГ-31БМ, 28 транспортни и учебни самолети и 16 изтребителя-бомбардировачи Су-34. Сред хеликоптерите има 46 бойни и 72 транспортно-десантни машини. ВВС са получили и седем зенитни ракетни системи С-400 Триумф. През 2014 г. руските военни са се сдобили и с 38 междуконтинентални балистични  ракети, добави Шойгу.

Министърът на отбраната на Русия поясни, че стойността на държавната програма за въоръжение до 2025 г. ще бъде намалена от планираните 55 трилиона рубли до 30 трилиона рубли.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
126 и 129 са един и същ ***
104
8
 
7
 
! Отговори
55 преди 9 години
До Анонимен 129Ти ходил ли си войник ,та да видиш "напредналите" руски технологии бе, *** ?
103
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Аспаруш,как се казва агента на Мосад,който е организирал кървавия атентат в Бургас?
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василий Иванович отсъства от дивизията, а белите нападат щаба. За да спаси положението, Анка картечарката се преоблича с неговите дрехи, запасва сабята му, яхва коня му и начело на казашка сотня посреща атаката на врага. За лош късмет, снаряд пада близо до нея и Анка губи съзнание. Свестява се в лазарета, а над нея Петка успокоително говори: Не си в опасност Василий Иванович. Раната ти между краката я зашихме и сега казаците ти търсят ташаците в полето.
101
10
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
Хахаха, Русия в мир скоро ще пукне от глад, преставям си при ядрена война, хахаха
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седят Чапай и Петка в землянката и Петка пита: Чапай, кой номер ти са ботушите? Четирсе и две. А-у-у-у, а миришат поне за четирсе и осми!
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Впрочем военния бюджет на САЩ е около 10 пъти по-голям от този на Русия. Русия има предимството, че е половин век по напред във военните технологии. Половин трилион за проваления Ф-35. Който не може да победи в дог-файт Миг 21 от 60те години и който струва сигурно под 100 хил.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АВЕ ЦЕЗАР, ДАЖЕ УМРЕЛИТЕ ТРАКИ ТЕ ПОЗДРАВЯВАТ!
97
3
 
13
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КАКВИ ДРАСКАЧИ СТЕ ? КОГАТО САЩ ГЛАСУВА 570 МЛР. ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА АРМИЯТА СИ НИЩО НЕ ДРАСКАХТЕ, НО ЩОМ СТАНЕ ВЪПРОС ЗА РУСИЯ СЕ НААКВАТЕ. КАКВО ВИ Е КРИВА РУСИЯ, ЧЕ СТЕ СИ ИЗБРАЛИ ГЕРБ ДА ВИ УПРАВЛЯВА И СТЕ ПОСЛЕДНИ *** В ТАЯ ДЪЛЖАВА. АКО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ДЪРЖАВА.
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 106Я погледни по-предните икономики с колко народ са ? Около 10 пъти по-малобройни и с около 1000 пъти по-малка територия
95
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Като няма хляб Руския народ да му яде пастата на *** щом е толкоз незаменим!
94
4
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
С 400 сваля всичко което може да лети, а С 500 и нещо повече!
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АСПАРУХАСПАРУХ Е НАПРАВИЛ ДЪРЖАВА СЪС СЛАВЯНИТЕ.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Белите блокирали дивизията. Няма какво да се яде. Седи Петка и мечтае:- Сега да имаше един самун хляб Ти, Василий Иванич, ам и аз ам-амВасилий Иванич се обърнал и пернал Петка зад врата:- Защо отхапваш по два пъти, ти, бе?
91
2
 
17
 
! Отговори
neo преди 9 години
гейропейците и фашагите от САЩ се стремят да унищожат Русия. Само че на власт не е Елцин. Всички поддръжници на запада са против християнските ценности, против свободната воля на хората и против законите на световната търговска организация. Всички санкции срещу Русия са незаконни !!!!!!! Това са фактите. Твърденията за руски воийски в Украйна са безпочвени, защото няма факти да ги подкрепят. Плюещите Русия го правят без доказателства а на емоции, причинени от дълбоко лично неудовлетворение !!!
90
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Това, че средните месечни доходи във Великая Русия станаха като в България Руския народ ще го преживее но важното е *** да е на власт, защото без *** Русия не може да я има!!
89
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Одисейчо, я *** в афера, там една статия щи хареше мнооооогооооо, хихик! Ама клъцни два валерияна първо, пфу!
88
8
 
3
 
! Отговори
Кундурджия преди 9 години
Аслъ за оръжия ще е модернизацията - пък мужика нека шляпа по лапти и с тверски ***. Толкова презиран от върхушката си народ няма. Може би Северна Корея ги бие само - и тя това прави - народът умира от глад а тя на ракети се кефи.
87
8
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
На гол тумбак чифте пищови.....
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АСПАРУХСЛАВЯНИЯ Е ПОЛОВИН ЕВРОПА БЕ ***.