Русия ще продължи модернизирането на армията си

Особено внимание ще се отдели на стратегическите ядрени сили
19 дек 2014 19:22, Елка Василева
266
Русия ще продължи модернизирането на армията си
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Военната доктрина на Русия си остава изцяло отбранителна въпреки твърденията на НАТО за завишена руска активност в Източна Украйна и покрай руските граници. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин даде тези уверения по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и други ръководни кадри на руското министерство на отбраната. Руският президент и военните направиха равносметка на положението на страната в сферата на отбраната през изминалата година и на бъдещето пред руските въоръжени сили.

Путин подчерта, че през 2015 г. стратегическите ядрени сили на Русия ще получат над 50 междуконтинентални балистични ракети, предаде ТАСС.

Държавният глава увери, че Русия ще продължи напред с амбициозната си програма за модернизиране на армията, като ще отдели особено внимание на стратегическите ядрени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Путин посочи, че стратегическите ядрени сили на Русия са важен фактор в запазването на глобалния баланс на силите и фактически изключват възможността за широкомащабна агресия срещу Русия, посочват АП и ТАСС.

Руският президент добави, че страната му ще укрепва военното си сътрудничество с държавите от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

На срещата Шойгу заяви, че бойните възможности на руската армия през 2014 г. са нараснали 1,3 пъти. За една година безпилотните самолети на армията са станали двойно повече.

През 2014 г. руските ВВС са получили над 140 самолета и 135 вертолета. Сред самолетите има 53 многоцелеви изтребителя Су-30 и Су-35, прехващачи МиГ-31БМ, 28 транспортни и учебни самолети и 16 изтребителя-бомбардировачи Су-34. Сред хеликоптерите има 46 бойни и 72 транспортно-десантни машини. ВВС са получили и седем зенитни ракетни системи С-400 Триумф. През 2014 г. руските военни са се сдобили и с 38 междуконтинентални балистични  ракети, добави Шойгу.

Министърът на отбраната на Русия поясни, че стойността на държавната програма за въоръжение до 2025 г. ще бъде намалена от планираните 55 трилиона рубли до 30 трилиона рубли.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Паднаха цените на златото! Паднаха цените на нефта!Това всичкото го вършат лошите ЕС и САЩ за да съсипят добрия народ на Русия който само иска *** да е на власт!
84
3
 
7
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
Имат продават. А нашето канадците го вземат без пари.
83
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Това беше една от причините да се бутнат кулите близнаци.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nai golamata v sveta srana e normalno da se voarazava RYSIA e balansior v dvopolysniata sistema . rysnacite sa slaviani i sa s dobri namerenia kam nas !!!!!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водеща новина във всички израелски и арабски медии.Агент на "Мосад" внедрен в Хизбула е организирал атентата в Бургас .БЛИЦ 19. 12. 2014г. 18:54ч.
80
10
 
6
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
"мераците за завладяване на Русия"Пфффф, глупости!Ако Западът искаше да завладява ресурсите на Русия, щеше да се възползва от многото възможности, когато Русия е била на колене и на един шамар живот: 1917, 1942, 1945-1960(преди балистичните ракети/ядрения баланс), 1989, 1998(фалита)....Ако някой има апетити към руските ресурси, това не е Западът, а Китай! Даже инфилтрацията на азиатска Русия отдавна е започнала...Пазите се от грешната посока.
79
4
 
5
 
! Отговори
до62 преди 9 години
Не правилно се изразих, не ние а прябългарите са дошли от там.Няма друг народ който да си е местил държавата на 3-4 места. Да е имал територия 1/ 4 от Европа и да остане колкото една човешка длан. През всичките войни винаги сме били на страната на губещия и винаги сме губили от земята си. Ако през 1944 г червената армия не беше в България, границата ни с Гърция щеше да е река Марица. Това влизаше в плана на Чърчил. Човека който най много мразеше българите. Пловдив щеше да е международен град.
78
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
За всичко са виновни САЩ и ЕС!!Путин е в пълното си право да даде ядрено оръжие на радикалните ислямисти в ИРАН!Също така Донецка област се населява предимно от руски путинофили и тя по-право трябва да се присъедини към Русия!
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще продължи модернизирането на армията си,а Западняците на памперсите и вибраторите си.
76
9
 
1
 
! Отговори
волжките българи преди 9 години
Ние сме Татари и идваме от Волжка България.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 84БОЛИ МЕ ЗА НЮ ***
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върти се Петка през нощта, дървениците не му дават да спи. Станал той, запалил лампата, отишъл до вратата силно я тряснал и на пръсти се върнал в леглото си.Василий Иванич очудено:- Петка, да не си полудял?Петка:- Аз, Василий Иванич, лъжа дървениците, нека си мислят, че съм излязъл от стаята.
73
2
 
10
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
Всеки ден в Ню Йорк се продава един тон херойн и 2 тона кокайн
72
11
 
6
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Русия е на първо място по употреба на хероин в света, съобщи РИА Новости. Тя е потребител на 21% от световното производство на хероин.За последните десет години броят на наркоманите в Русия се е увеличил десет пъти, а годишно в страната се употребяват между 75 и 80 тона хероин, произведен в Афганистан, гласи доклад на ООН за наркоманията.По данни на правителството на Русия годишно от наркотици в страната умират между 30 и 40 000 души.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КНЯЗЬ ВЛАДИМИР СТАНА ЦАРЬ
70
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Путин има нужда от подкрепа!!!!За съжаление докато е на власт рублата само ще пада, защото лошите САЩ и ЕС ще клатят икономиката на Русия!
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китай подтвердил соглашение о свопе, подразумевающем возможность упрощенно говоря обмена 851 млрд. рублей на 150 млрд. юаней по курсу, установленному в октября 2014 года 5,67 рубля за юань. СДЕЛКАТА ОСТАВА НЕЗАВИСИМО ОТ КУРСА НА ДОЛАР-РУБЛА..
68
15
 
6
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Русия е на челно място в света по употреба на хероин.
67
1
 
14
 
! Отговори
до 82 преди 9 години
В Русия не ми е известно но в софия , да.
66
3
 
6
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Очевидно е по страшно и трудно да излязат срещу него отколкото срещу Кличко на ринга. Поне второто се случи.