Русия ще продължи модернизирането на армията си

Особено внимание ще се отдели на стратегическите ядрени сили
19 дек 2014 19:22, Елка Василева
266
Русия ще продължи модернизирането на армията си
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Военната доктрина на Русия си остава изцяло отбранителна въпреки твърденията на НАТО за завишена руска активност в Източна Украйна и покрай руските граници. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Путин даде тези уверения по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и други ръководни кадри на руското министерство на отбраната. Руският президент и военните направиха равносметка на положението на страната в сферата на отбраната през изминалата година и на бъдещето пред руските въоръжени сили.

Путин подчерта, че през 2015 г. стратегическите ядрени сили на Русия ще получат над 50 междуконтинентални балистични ракети, предаде ТАСС.

Държавният глава увери, че Русия ще продължи напред с амбициозната си програма за модернизиране на армията, като ще отдели особено внимание на стратегическите ядрени сили, съобщи Асошиейтед прес.

Путин посочи, че стратегическите ядрени сили на Русия са важен фактор в запазването на глобалния баланс на силите и фактически изключват възможността за широкомащабна агресия срещу Русия, посочват АП и ТАСС.

Руският президент добави, че страната му ще укрепва военното си сътрудничество с държавите от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

На срещата Шойгу заяви, че бойните възможности на руската армия през 2014 г. са нараснали 1,3 пъти. За една година безпилотните самолети на армията са станали двойно повече.

През 2014 г. руските ВВС са получили над 140 самолета и 135 вертолета. Сред самолетите има 53 многоцелеви изтребителя Су-30 и Су-35, прехващачи МиГ-31БМ, 28 транспортни и учебни самолети и 16 изтребителя-бомбардировачи Су-34. Сред хеликоптерите има 46 бойни и 72 транспортно-десантни машини. ВВС са получили и седем зенитни ракетни системи С-400 Триумф. През 2014 г. руските военни са се сдобили и с 38 междуконтинентални балистични  ракети, добави Шойгу.

Министърът на отбраната на Русия поясни, че стойността на държавната програма за въоръжение до 2025 г. ще бъде намалена от планираните 55 трилиона рубли до 30 трилиона рубли.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петка и Чапай били изпратени в Сибир. Живеели в една малка къщурка някъде на север. Един ден нервите на Чапай не издържали и той се разкрещял: Петка, ако не спреш да си играеш на бумеранг с чорапа ми, ще ти счупя юргана.
64
11
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Щото пшеницата е най-лесното производство - ние също там сме най-добре, даже пъти по-добри от руснаците на площ и глава.За по-сложните неща обаче руснаците са некадърни, затова се налага да си внасят ПОЛОВИНАТА от храната от скъпия (и вражески) ЕС, хахахаха, еееее тва ако не е срам...!
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви безпомощни напъни на седерастията изразени в ***, безмислени коментари. Не е лесно да си дрогиран почти денонощно. Те вече виждат "светлина в тунела".
62
4
 
1
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
На никакъв ветеринар не мога да кажа каквото и да било. И се вижда че страха от дебат плаши.
61
10
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Руснаците масово стават хомосексуалисти за да не ходят в казармата.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До антикомунистКАЖИ НА ОНЯ ВЕТЕРИНАР ДА ОТСЛАБНЕ
59
8
 
26
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Русия няма друг избор освен да се въоръжава. Стана ясно вече, че към нейните природни ресурси има нескрит апетит от страна на световния елит.Само ядрените ракети ще охладят мераците за завладяване на Русия !
58
14
 
4
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
След проведения генетичен анализ на народите също се доказа че сме траки и нищо друго. Марш в *** да се наливаш с долнокачествен спирт.
57
13
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Да се въоръжават.Те друго не умеят.
56
12
 
4
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Нямаш никакви доказателства бе руснак ***
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До антикомунистБЕГАЙ ОТ ТУКА БЕ, ЗАТОВА ЛИ ЕВРЕЙЧЕТО ФОЛ ВРИГА ЗА ТИЯ ТРАКИ. НЯМА ДА СТАНЕ НОМЕРА. ЗАЩО ДА СЕ КАРАМЕ ЗА ГЛУПОСТИ. ЕДНА КНИГА НЕ НАПИСА.
54
6
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Факт е, че 15-20 милиона население би било напълно достатъчно да копа ресурси за запада.Но не е вярно, че Западът е искал подобно нещо!Това ти си го измисли, признай!
53
9
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
У Руската армия всите станаха бизнесмини и меринжеи след Авганистан.Продават танкове и самолети за водка.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСКИЯ ХОБИТ КОЛКО ЗАПАДНИ *** НАТРЪШКА НЕ Е ИСТИНА НАПРАВО. И ПРОДЪЛЖАВА!
51
14
 
5
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Дошъл си ти от сибир. Ние винаги сме си били тук.
50
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дом ашно прасе Ти чуваш ли се бе *** - Русия е най големия производител на пшеница вече 2 години изпреварва САЩ.. А СССР внасасяше пшеница..
49
3
 
8
 
! Отговори
до 53 антикомунист преди 9 години
Ние сме дошли от западен Сибир и Алтай, ХА ПОЗНАЙ КАКВИ СМЕ.
48
1
 
5
 
! Отговори
Както винаги преди 9 години
Винаги става едно също.Така или иначе няма да имат куража за ядрена война.Нито едните нито другите.Просто ще продължат да раздават оръжие и бомби на разни терористи неофициално докато за пред публиката плямпат за мир демокрация суверенитет и още квито глупости се сетите.По някое време като посвършат кинтите ще се разпрегръщат и разцелуват кви са големи приятели после като понатрупат излишна пара за военни тенекии пак ще заразмахват оръжия.Тоя филм е толкова изтъркан..
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не правиш Ядрени оръжия като запада е обещал на Русия 15-20 милиона население било напълно достатъчно да копа ресурси за запада..
46
9
 
4
 
! Отговори
дом ашно прасе преди 9 години
Изобщо не мисли как ще се храни този народ.Вместо да стимулира селското стопанство,на он само пушки са му в главата.