Обама подписа законопроект за мащабни разходи за отбрана

Той е в подкрепа на плана му за борба с ИД
Обновена: 20 дек 2014 07:58 | 20 дек 2014 07:58, Веселина Йорданова
46
Обама подписа законопроект за мащабни разходи за отбрана
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама подписа вчера законопроект за мащабна политика на САЩ в сферата на отбраната в подкрепа на плана му за борба с въоръжените бойци от "Ислямска държава".

Това включва въздушни удари, както и обучение на иракчани и на умререни сирийски бунтовници, предаде Асошиейтед прес.

Законът разрешава предоставянето на средства за основни военни дейности, вариращи от еднопроцентно увеличение на възнаграждението на военнослужещите до покупката на кораби, самолети и друга техника за водене на бойни действия.

Правният акт също така разрешава обучението и оборудването на умерените сирийски бунтовници, които се бият с екстремистите вече две години и също така осигурява 5 милиарда долара за обучение на иракчаните, които се бият с въоръжените бойци, управляващи по брутален начин обширни части от двете страни.

Мярката осигурява и основното финансиране в размер на 521,3 млрд. долара за армията и 63,7 млрд. долара за задраничните операции в Афганистан и Ирак. Въпреки възраженията на Обама в закона се запазва забраната за прехвърляне в САЩ на заподозрени в тероризъм от центъра за задържане на лица в Гуантанамо, за да бъдат съдени или пращани в затвора.

Обама излезе с отделно изявление, в което разкритикува забраната, както и законопроекта за финансиране работата на правителството, който той подписа по-рано тази седмица.

Президентът обяви още в началото на управлението си, че иска да закрие центъра за задържане, но Конгресът пречеше на усилията му в тази посока, отбелязва Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36 а колко им е дълга.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36 твоя бюджет колко е?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено че ще подпише инъче оръжейното лоби в САЩ щеше да му срита ***.Тук става въпрос за печалби от производството и продажба на оръжия.Русия няма нищо общо с това.
22
0
 
7
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КАКВО ЩЕ КАЖАТ СЕГА ДРАСКАЧИТЕ, КОИТО ВЧЕРА СЕ ОЛЯХА ДА ДРАСКАТ ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ВЪОРЪЖАВА И МОДЕРНИЗИРА АРМИЯТА СИ. СЕГА ПИШЕТЕ ЗА ОБОНГО КААКВИ МИЛИАРДИ СА ЗАЛОЖЕНИ ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЗА АРМИЯТА ИМ. ВСЯКА ДЪРЖАВА Е ДЛЪЖНА ДА ЗАЩИТАВА СУВЕРИНИТЕТА СИ, ТАКА, ЧЕ Е НОРМАЛНО ДА МОДЕРНИЗИРА АРМИЯТА СИ. САЩ НЕ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ДИКТУВАТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама мислеше че Русия е нормална страна и руснаците са нормални хора. Вече няма никакви илюзии относно Русия, руснаците и Путин и ще не ще се върна към политиката на Рейгън. Налагане на непосилно за Русия въоръжаване, забрана на финансиране на руските терористи и забрана за предоставяне на високи технологии на Русия. Резултатите не закъсняха, Русия се оака още на 2-рия месец.
20
2
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
До АнонименОбраха златото на всички страни и отказват да го върнат..долара е хартия,каквото и да разправят..Това е пластмасова държава, с хубава опаковка..и това вече го разбра целия свят..И сега..? Искат да продължат огромната им лъжа,чрез запалване на целия свят..и вие подръжниците им..какво си мислите,че те ще ви спасят от огнения ад,който приготвят? Ууу..ще горите като факли ! И ще сте горди,че ще умрете ,заедно с роднините ви от американски ядрен, "изпреварващ" удар ! Ха,ха..горкичките
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 29 Какви братя..кръвни,астрални,генетични-тоест с общ произход/АСПАРУХ да не е имал ха -ха-ха БРАТ РУСНАК/ХА-ХА-ХА. БРАВО 29--НАДМИНА ДАРВИН
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми бегай при братята си
17
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са нашите братя--а не този дзвер на снимката.....
16
2
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Пак създадоха работа за печатницата!Основният постулат на капитализма гласи:ПАРИ-СТОКА-ПАРИ прим.Американският вариант е:ПАРИ-ВОЙНА-ПАРИ прим!Или по-точно:печатане на пари,финансиране с тях на военна сила,която принуждава другите да ги ползват,прибиране на печалбата от ВПК.На практика ограбените финансират грабителя,чрез ползването на долара!Хитро,а?!
15
2
 
25
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Поредното доказателство за това че уса искат до контролират света кой им дава право да се бъркат в живота на чужди държави ?
14
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 9 години
До оди сей 1. Горе долу и сега толко ако се тикнат в затворите България пак ще се оправи. Русия била граничела с които си иска - може ама Америка пък се "отбранява" по цял свят.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22 е безкрайно просто създание :)) да не би да си пишем по телевизията....според ниския ти интелект , само телевизията ли е начина за черпене на информация ? :))
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21 ... Не отбирам от нищо което дават по телевизиятя.... Ти като за чужденец много добре пишеш на Български ! :)
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анонимен 12 живее в резиденцията на САЩ на луната :))
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо журналята постоянно наричат Нападението Отбрана ://
9
23
 
5
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
А с руските терористи какво правим?В момента в Русия съществуват около 8000 престъпни групировки, в които участват над 250 000 души. Според проучванията на руското Министерство на вътрешните работи, цитирано от вестник Moscow Times, те контролират 40% от частния бизнес, 60% от държавните предприятия и 80% от банките в Русия. Повечето чуждестранни фирми в Русия плащат под една или друга форма около 20 на сто от своята печалба на руската мафия. От падането на стената до края на миналата година са били преброени близо 10 000 престрелки между гангстерски групировки в Русия, извършени са били над 6
8
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
Муджахидините също са умерени щом като Збигнев Бжежински се среща с тях.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маймуняк, твоята война ще завърши с ИД такак както завърши с Бен Ладен- ще завърши измислено по сценарий! Ще заявите пред медиите че ИД е ликвидирана след някоя друга година , както направихте с агента си под името бен Ладен и разходите ви за военен бюджет ще се оправдаят от *** ви общество.
6
0
 
12
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ранените умерени се лекуват в Израел.