Русия използва кризата за диверсификация на икономиката

Парламентът даде със закон подкрепа от 1 трилион рубли за банките
Обновена: 20 дек 2014 15:38 | 20 дек 2014 12:40, Екип на Bulgaria On Air
276
Русия използва кризата за диверсификация на икономиката
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Русия ще използва кризата, за да диверсифицира икономиката си, обяви руският президент Владимир Путин.

Путин, банкерите и бизнесмените обсъдиха последното развитие около икономическата криза в страната и приетия от парламента закон, чрез който се дава възможност банковият сектор да получи капиталова подкрепа до 1 трилион рубли. Мярката беше светкавично приета, след като за няколко часа мина през всичките три задължителни четения.

Още по темата
Министърът на финансите Антон Силуанов коментира, че банките ще могат да получат допълнителния капитал в началото на 2015 г. и че законът ще покрива всички рискове, пред които са изправени кредитните институции.

Иначе Путин и колегите му вече търсят начини да неутрализират двете причини на кризата – спада на цената на петрола и външният натиск върху Москва, с който се подкопава рублата.

"Пред нас стоят нелеки задачи, които ще ни накарат да минем през труден период на нашето развитие. Ясно е обаче едно – ние може да се справим с него. Дори може да го използваме, за да решим най-големия проблем пред нашата икономика в последните 15-20 години - задачата да я диверсифицираме", посочи държавният глава на Русия.

Изявлението на Путин дойде паралелно с новината, че американският президент Барак Обама е подписал заповед за налагането на нови санкции срещу Москва.

Документът забранява вноса и износа на стоки, технологии и услуги за Крим. Белият дом съобщи, че САЩ и западните им партньори имат готовност за налагането на нови икономически рестрикции, в случай че Русия не промени външната си политика.

Още четете на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 години
ПОПРАВКА:Коментарът ми, по-долу, на 106, се отнася НЕ до 102, а ДО 101!Прав е човекът - Русия се е справяла и с по-големи трудности, защото е страна ПОБЕДИТЕЛ! Та..."Когато фактите говорят и Боговете мълчат"!
82
2
 
13
 
! Отговори
Доо 105 преди 9 години
"Да, много интересно защо не се коментира. Този Трансатлантически договор се очаква да нанесе същия удар върху промишлеността на Западна Европа, какъвто имаше падането на берлинската стена върху източната индустрия!"Познай на кого служат медиите и ще разбереш защо не се коментира.
81
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 101 преди 9 години
Разрешението за строеж, както обясниха, няма нищо общо с договора свързан с третия енергиен пакет за тръбата по суша. Строителството под вода можеше да започне докато вървят преговорите по тръбата през Европа. Това е било въпрос на споразумение м/у БГ и Русия. На това БГ е можела да даде зелена светлина, независимо от неподписания договор, но НЕ Е ! Когато мина датата за стартиране на строителните работи под вода и разрешителното още не беше подписано, руснаците обявиха че, се отказват изцяло да преговарят повече по въпроса, понеже имат други планове ... с Турция, знаеш.
80
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 104 Не само Горбачов. Путин се опитваше 10 години да създаде равностойни и дружески отношения между Русия и Европа. Получи отговор от рода - Гле'й си работата , робе! Само си представи единно икономическо пространство от Лисабон до Владивосток.Какво съчетание ! 650 млн души. Технологии от запад и ресурси от изток. Не конкурент, а просто Номер 1 в света.Ето това не позволяват американците да се случи.
79
3
 
19
 
! Отговори
бб преди 9 години
А бе, не Ви ли се струва, че тия пинизи със санкциите взеха да се изтъркват? Щото Куба и по-точно Кастро не си го премести в другия и след 50 години санкции, а напротив, янкито взе да кляка.А къде е Куба, къде е Русия е ясно нали?
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Anonymous ты свое ввп посчитай хаха
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти въобще наясно ли си виетнамската война между кого се води.
76
3
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 години
До 102Да, така е! "Когато фактите говорят и Боговете мълчат"!
75
2
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 9 години
Да, много интересно защо не се коментира. Този Трансатлантически договор се очаква да нанесе същия удар върху промишлеността на Западна Европа, какъвто имаше падането на берлинската стена върху източната индустрия! Американското производство е по-евтино и се очаква да осакати западното. Това, казват, ще удари на свой ред по източноевропейските трудови емигранти, за които няма да има работа, понеже ще се затворят много фабрики. С фармацефтиката също е трагично - цените на лекарствата ще се мултиплицират, заради новите лицензни права и т.н. Затова на запад протестират, докато на изток хлопат с у
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е събота,неработен ден и ги няма служителите, дето сега щяха да ни пращат в Сибир или да ни питат защо никой не бяга в Русия , а на Запад , че джуджето е ...:)))Вярвам, че днес мненията са на хора, които наистина мислят, това , което пишат. .
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако и сега я бяха оставили да се развива, Италия щеше да й диша прахта само след 10 години."Може и да не изглежда на пръв поглед така, но това което става сега в Русия със санкциите и рублата е добро за Русия в дългосрочен план. Русия трябва да скъса окончателно със запада и да спре с наивните горбачовски теории, че запада е приятел и пратньор. Не, запада е враг на Русия, и Русия трябва сама да се оправя и да търси партньори другаде. Запада макар и богат е само малка част от света.
72
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЪЩАИТЕ ПЕТИЛЕТКИТЕ деугари
71
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казва Владимир Владимирович, Русия винаги побеждата. Русия винаги побеждава защото е страна победител. Къде по големи изпитания е минала Русия и винаги е излизала по силна.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анонимен 63Разрешение за строеж на какво се дава ?
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 89Русия я обезкостяват няколко пъти - ПСВ, Октомрийска революция , Гражданска война, Интервенция на западните държави, ВСВ, 70 г. комунизъм , захранване на де що се сетиш комунистически партии и държави по света, загуба на студената война, разпад на СССР.Да се чуди човек как не е изчезнала, ами на всичкото отгоре е 6 в света икономика.Ако и сега я бяха оставили да се развива, Италия щеше да й диша прахта само след 10 години.Сега ясно ли ти става защо е тази криза в Украйна?
68
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 63 преди 9 години
"Ако руснаците искат промяна на договорите - писмено.АКо искат прекратяване - писмено."---А ако НЯМА договори, тогава на какво трябва да искат промяна и прекратяване ... пък и писмено?Толкова ли е трудно да се разбере - ДОГОВОР НЯМА. Няма понеже не са се договорили, не можаха да се договорят, опитаха се но не можаха ... И въобще, каква е тази обсесия с това писмено прекратяване на несъществуващ договор!?
67
7
 
2
 
! Отговори
колко лесно било преди 9 години
От утре диверсификация на индустрията и край на нещастията. Само чакаха върховният да им каже - започвайте.Ми хайде и ние да започваме, какво чакаме.
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей 88"скоро време ще се преименуват на Обединени Германски Емирства."Днес са Задокеанска американска територия....
65
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам рублолатор да го сметна това, ама ще да е към 15- 20 милиарда долара.
64
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във вторник,когато имаше рязък спад на руската борса и на рублата се случи нещо за което умишлено нашенските слугински медии не казаха и дума ,а то беше ,че шефа няа китайската национална банка заяви от страниците на проправителственото китайско издание The South Chajna Morning Post ,че ако продължи атаката към руската рубла и икономика,то Китайската нац.банка ще се намеси в подкрепа на рублата на фондовите пазари,