Русия използва кризата за диверсификация на икономиката

Парламентът даде със закон подкрепа от 1 трилион рубли за банките
Обновена: 20 дек 2014 15:38 | 20 дек 2014 12:40, Екип на Bulgaria On Air
276
Русия използва кризата за диверсификация на икономиката
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Русия ще използва кризата, за да диверсифицира икономиката си, обяви руският президент Владимир Путин.

Путин, банкерите и бизнесмените обсъдиха последното развитие около икономическата криза в страната и приетия от парламента закон, чрез който се дава възможност банковият сектор да получи капиталова подкрепа до 1 трилион рубли. Мярката беше светкавично приета, след като за няколко часа мина през всичките три задължителни четения.

Още по темата
Министърът на финансите Антон Силуанов коментира, че банките ще могат да получат допълнителния капитал в началото на 2015 г. и че законът ще покрива всички рискове, пред които са изправени кредитните институции.

Иначе Путин и колегите му вече търсят начини да неутрализират двете причини на кризата – спада на цената на петрола и външният натиск върху Москва, с който се подкопава рублата.

"Пред нас стоят нелеки задачи, които ще ни накарат да минем през труден период на нашето развитие. Ясно е обаче едно – ние може да се справим с него. Дори може да го използваме, за да решим най-големия проблем пред нашата икономика в последните 15-20 години - задачата да я диверсифицираме", посочи държавният глава на Русия.

Изявлението на Путин дойде паралелно с новината, че американският президент Барак Обама е подписал заповед за налагането на нови санкции срещу Москва.

Документът забранява вноса и износа на стоки, технологии и услуги за Крим. Белият дом съобщи, че САЩ и западните им партньори имат готовност за налагането на нови икономически рестрикции, в случай че Русия не промени външната си политика.

Още четете на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
19
 
3
 
! Отговори
8 преди 9 години
Русия направи икономика благодарение на:1) военната промишленост2) природните ресурси3) западни инвестицииИ взе да плюе там откъде яде...
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GDP of Italy - 2072GDP of Russia 2097Това базирано яко на природни ресурси, на които им падна цената сега :)Тази година ще е доста по-жалка картинката...
61
5
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 9 години
Тоз българска много трудна....
60
4
 
14
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
Най-точния коментар!!!Русия тръгва да излиза от банково-доларовата икономика, развитие на промишленото производство под контрола на държавата, връщане на емитирането на рубли в ръцете на държавата и излизане от евро-доларовите разчети в международната търговия.Или с прости думи - демонтаж на съвремената валутно-финансова система и слагане край на новият американски световен ред още преди да е започнал.Прочети още на: dnes.bg/world/2014/12/20/rusiia-izpolzva-krizata-za-diversifika
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейМисленето ти проблем Брей, затова вечно губещ!
58
11
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Чудесно, само че това се очаква да бъде направено от руснаци, а не от германци. Путин може успешно да се прави на Хитлер, но обикновените руснаци трудно ще станат германци.
57
17
 
3
 
! Отговори
8 преди 9 години
Що никой няма проблем с Италия, а има с Русия? Все пак Русия не е по-богата от Италия (освен на природни ресурси) ? Защо почти всички нейни съседи са на нож с нея? Мислите ли, че проблема е във всички останали ?
56
13
 
9
 
! Отговори
8 преди 9 години
До Горд БългаринАз нямам против руснаците, стига да се държат нормално, да не се бъркат в нашета политика (не подкрепям и други държави правещи това), да не подклаждат войни (вече няколко на брой около черно море) и да си работят нормално. Ама не го правят...
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 75Погледни картата и виж кой е съсед на твоя Дагестан и ще ти стане ясно откъде идват атентатите.Даже по време на чеченските войни Дагестан е бил твърдо зад Русия .Нищо лично. Просто примерът ти за референдуми не беше точен :)
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Anonymous хочешь помочь дагестану? приедь проведи референдум попробуй
53
7
 
8
 
! Отговори
8 преди 9 години
Половин милион руснаци не емигрират в западните държави от 2012 насам, а отиват да стават търговски представители на необятното руско производство, близко по размери на Италия.
52
7
 
25
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 години
Пичове, я се съвземете! Конфронтацията с Русия не е решение, а напротив-от нея България ГУБИ! Обаче, обратното е вярно: сътрудничество и приятелство на България с Русия ще е ПОЛЕЗНО за страната, и българите отново ще почувстват, че имат един искрен, надежден, и лоялен външнополитически партньор и СЮЗНИК, в лицето на БРАТСКА православна, славянска, РУСИЯ! "Фобчетата" нека се примирят, или поне признаят: 1) българите са русофили по обективни причини;2) Русия е най-близък, верен, ПРИЯТЕЛ на БГ!
51
4
 
22
 
! Отговори
До 69 преди 9 години
Крим е правил референдум още 91 или 92 година, непризнат от Украйна. Крим има статут на Автономна република Крим в състава на Украйна. Съвсем законно е да се проведе референдум за излизане от състава на държава, в която е извършен преврат.
50
8
 
2
 
! Отговори
8 преди 9 години
Кво беше? "Гладна мечка хоро не играе"
49
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Для 61 Стотината атентати годишно в Дагестан сигурно са от любов към руския ботуш ?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Для 61 причем тут референдум первый раз слышу
47
5
 
13
 
! Отговори
До 64 преди 9 години
Не бе не съм хич наясно.Точно като *** се прави бизнеса-подписваш договор и после 7 години мотаеш хората-ще строим ,няма д строим.Ние искаме ,ама ЕС не дава . Ти за договорите не бери грижа-ако ги има там си пише всичко ,и за срокове и за неустойки.Че то в договора който Боко подписа газа през 2015 вече трябваше да тече бе тиквар
46
5
 
12
 
! Отговори
До 61 преди 9 години
Интересно, ти знаеш ли дали Дагестан е поискал да има референдум? Аз знам , че Испания не позволи на Каталуния да си направи такъв.
45
4
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като гледам страхотна мобилизация върви по всички фронтове ,хората да бъдат убедени ,че черното е бяло.
44
4
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
Ей по-полека с разрешенията дето раздаваш като топъл хляб.Министърката на енергетиката каза ,че се работело по въпроса и много от документите били вече готови.Тя не знае ,ти знаеш че са издадени