Русия използва кризата за диверсификация на икономиката

Парламентът даде със закон подкрепа от 1 трилион рубли за банките
Обновена: 20 дек 2014 15:38 | 20 дек 2014 12:40, Екип на Bulgaria On Air
276
Русия използва кризата за диверсификация на икономиката
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив

Русия ще използва кризата, за да диверсифицира икономиката си, обяви руският президент Владимир Путин.

Путин, банкерите и бизнесмените обсъдиха последното развитие около икономическата криза в страната и приетия от парламента закон, чрез който се дава възможност банковият сектор да получи капиталова подкрепа до 1 трилион рубли. Мярката беше светкавично приета, след като за няколко часа мина през всичките три задължителни четения.

Още по темата
Министърът на финансите Антон Силуанов коментира, че банките ще могат да получат допълнителния капитал в началото на 2015 г. и че законът ще покрива всички рискове, пред които са изправени кредитните институции.

Иначе Путин и колегите му вече търсят начини да неутрализират двете причини на кризата – спада на цената на петрола и външният натиск върху Москва, с който се подкопава рублата.

"Пред нас стоят нелеки задачи, които ще ни накарат да минем през труден период на нашето развитие. Ясно е обаче едно – ние може да се справим с него. Дори може да го използваме, за да решим най-големия проблем пред нашата икономика в последните 15-20 години - задачата да я диверсифицираме", посочи държавният глава на Русия.

Изявлението на Путин дойде паралелно с новината, че американският президент Барак Обама е подписал заповед за налагането на нови санкции срещу Москва.

Документът забранява вноса и износа на стоки, технологии и услуги за Крим. Белият дом съобщи, че САЩ и западните им партньори имат готовност за налагането на нови икономически рестрикции, в случай че Русия не промени външната си политика.

Още четете на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдатела,Вие сте *** ! Продажбата на нехранителни стоки се е повишала заради несиггурността на рублата,заради темповете, с които губи стойността си ..хората там се опитват да купуват стоки поради факта ,че утре с тази сума пари може и да не успеят..но глупаците като Вас не го разбират-елементарна иконимика драги..глупаците си купават "Лада", защото нямат РАЗУМ,купете си и Вие така картинката на *** комунист ще е завърщена !Весели празници ина Вас комунисти !
162
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдатела преди 9 години
Егати кризата дето продажбите на нехранителни стоки скачат двойно а производството с 15-20% за последните 2-3 месеца.И аз искам такава криза дето чисто нова Лада ти излиза 10000лв. а Рено Меган дето тука е 30 бона да е 17-18.Обикновенно за криза се говори когато потребление и производсво падат както е при нас от 2009 насам.Щот ултра дясната политика на ГЕРБ до това води.А палачорите да ги оставим както те ще оставят нашите курорти и имоти.Това бясно пазаруване там е и на наш гръб за съжаление!!
161
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАТНИК1936нямате право да говорите така ,защото за 25 години не сте построили нищо и още 100 няма да можете защото бяхте превърнати в роби ,казвате преди 89 та сме били роби ,да ама роби с нова кола ,собствено жилище че даже и вила а можеше и на децата да осигуриш и къща и тнт. и всичко това с "робска"заплата !!Честита ви демокрация!!
160
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 207 преди 9 години
Комунистите никога няма да бъдат избити (ако това ти е мечтата), докато БГ е прегърната с ЕС и САЩ, понеже ТЕ са техните партньори, благодарение на които разрушиха страната и наредиха децата им да работят в големите банки в Лондон и Ню Йорк.Под "комунисти" разбирам част от върхушката (номенклатура и ДС) която стана съучастник на запада и която сега се е разделила на "лагери" повечето "антикомунистически" ха, ха. Те всъщност не са никакви комунисти и никога не са били. БГ само ще спечели от една реално комунистическа партия за баланс в парламента, която да прави корекции на управляващите, к
159
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистите трябва да бъдат избити както полския елит в катин
158
4
 
8
 
! Отговори
do 197 преди 9 години
Забравяш постиженията ни в космоса! До колкото знам, "измислените" в "комунистическа" България космически храни още нямат аналог в света!
157
3
 
2
 
! Отговори
Ристу Снайперисту преди 9 години
Късно е чадо, аз вече натиснах спусъка!
156
5
 
4
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Сетила се Мара да се побара!
155
8
 
31
 
! Отговори
gost преди 9 години
Дано да се справят руснаците. Много се надявам да устискат на тази пасмина, която е срещу тях... не задруго, поне за това, че свалиха с преврат властта в уркайна, свалиха мн17 и се опитват да оковът една от малкото свободни страни... Това се големи страни с много силни лидери Русия, Турция... На последната държавния сек. на сащ му се извиняваше преди няколко месеца, че казал нещо, па се разбрало друго. На Путин му скачат от къде ли не, той ги носи на гръб...
154
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАТНИК1936Тъпо парче си ратник тъпо!Лади и Жигули,ама нови лади и жигули от магазина,а не като сега копуваме *** на австрийци,германци,италианци!Преди 1989 г.имахме една спокойна и стабилна страна,без престъпност и мутри,децата играеха на воля до късно,без да ги е страх че нещо може да им се случи,бяхме развита индустриална страна,работа и сигурност за всички,даже и ромите работеха и не крадяха!Абе живееше се сто пъти по-спокйно и сигурно от сега!
153
20
 
6
 
! Отговори
РАТНИК1936 преди 9 години
До Анонимен За коя държава говориш че е била бедна селскостопанска държава???И прехваленото образование и здравеопазване и заводи с димящи комини ги е имало във всички тоталитарни системи но каква цена се плаща за всичко това.А това че имаш москвичите и жигулите за коли показва какъв ти критерия за живот.Сега плащаме цената на ограбените пари от червените функционери сулуга на Москва.Но да както сам каза -Ти си роб по рождение,робиня е била ***,роби ще са децата ти!
152
21
 
7
 
! Отговори
РАТНИК1936 преди 9 години
За последните няколко месеца средната работна заплата в Русия е паднала цели 2 пъти.И кво стана с дългоочаквания мит за водещата световна роля на Русия?
151
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Президент и вие сам си водите некаква воина но с кого.Това като чели ми изглежда на голям страх от някого,постояно се мъчи6 дасе освободи6 от някои но от кого.Гн Путин Какво ви трябва6е дасе занимава6 със Крим за какво тие.Лично вие можехте да направите Русия да цъфти,но сега е маи много късно.Няма пари.Товае наи стра6ното.
150
13
 
7
 
! Отговори
Честните хора преди 9 години
Прекланям се пред ИД. Те май са от малцината режещи главите на американската ***.
149
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До българин Тези американци ще го ядат дебел в най-скоро време споко.Нали дразнят мечока,днеска стомна за вода,утре пак,третия път бум-няма кравари.Нали знаеш,че всеки си намира майстора(бияча) кво се притесняваш.Гледай само сеир.
148
4
 
4
 
! Отговори
При теб е завинаги преди 9 години
До АнонименДа си глупав е или за пари, или завинаги...
147
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Много бе Имат хората перчат се.Ти какво имаш на гол корем чифте пищови.
146
8
 
40
 
! Отговори
българин преди 9 години
Белият дом съобщи, че САЩ и западните им партньори имат готовност за налагането на нови икономически рестрикции, в случай че Русия не промени външната си политИКАПРОМЯНА НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА-ДА НЕ ОЧАКВАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ ЖЕЛАНИЯ НА САЩ, КАКТО ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ДА ПРОДАДАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДАМНОГО НАГЛИ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ БРЕ
145
8
 
15
 
! Отговори
81612 преди 9 години
До Шоп шоп ли си поп ли си,кво си размахал кандилницата.що не отидеш да метеш пода на църквата с брадата си,ами си седнал акъл да даваш.кои наричаш *** бе др*льо .в бг.нямя такива. в Русия може,у нас няма ясно.няма да обиждаш хората кравар такъв.
144
24
 
9
 
! Отговори
Много бе преди 9 години
На кого ги разправя тия тъпотии - така се случва диверсификацията... Трябва стратегия, много пари, технологии, пазари, кадри и... ВРЕМЕ... Това е като при социализма - уж за 10 години ще стопим 100... И досега берем плодовете от тези изхвърляния и балони... А и Русия по принцип не е свикнала сама да си работи и заработва - тя гледа все да дои - чужди страни с доилки като социализъм, братство, славянство, православие... Нека започнат да работят, ама много пият, беее... И се перчат с оръжие...