Убийствата на чернокожи от полицаи - събитие №1 за САЩ

Еболата и Ислямска държава в тройката на допитването
22 дек 2014 19:51, Александър Попов
26
Убийствата на чернокожи от полицаи - събитие №1 за САЩ
Снимка: Reuters

Убийствата на невъоръжени чернокожи от полицаи в САЩ, както и разследванията им и последвалите бурни протести е водещата новина за 2014 г., сочи годишното допитване на Асошиейтед прес сред главните редактори и директорите на новините на водещи американски печатни и електронни медии.

Втора по значение новина според анкетираните печатни и електронни медии в САЩ е епидемията от ебола в Западна Африка, а на трето място са бруталните действия на радикалната ислямистка групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия.

85-те анкетирани медии в САЩ са класирали на първо място 15 различни събития, като убийствата на чернокожи от полицаи са получили 22 първи места, епидемията от ебола - 11, а "Ислямска държава" - 12.

Гласуването е извършено преди съобщението за възстановяването на дипломатическите отношения между САЩ и Куба и решението на "Сони пикчърс" да изтегли от киноразпространителската мрежа филма си "Интервюто" след компютърни атаки и заплахи.

На четвърто място анкетираните американски медии поставят междинните избори за Конгрес, на пето - продължаващите критики на републиканците към здравноосигурителната инициатива "Обамакеър".

Във втората петица са загадъчното изчезване на 8 март на малайзийски пътнически самолет по линията Куала Лумпур - Пекин, действията на Обама в подкрепа на незаконните имигранти в САЩ, конфликтът в Украйна, увеличаващата се подкрепа за еднополовите бракове, които вече са разрешени в 35 американски щата, и скандалът с нередности в работата на министерството по въпросите на ветераните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ЕболаИслямска държава
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как "най-влиятелния" човек не е в първите три новини ?***, чакам отговори :)
13
0
 
14
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
До 4 много сте прав колега то за това 70%от народа си купи собствени жилища ,то за това че работехме на загуба имахме 10пъти по малък външен дълг,а сега ехеее живот мечта ,казват тогава нямаше банани по магазините е сега има банани ама трябва да си платиш на доктора за преглед и забравих най важното ТРЯБВА ДА ИМАШ РАБОТА ,след 25 години демокрация дали ще можете да се пенсионирате на 55?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз се промивам със зелева чорба,явно трябва да отскоча до сащ,изоставам
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми щом белите убиват чернокожи, то и черните ще убиват белите на същото основание. Каквото повикало, това се и обадило. Черните какво да правят? Да седят само и зяпат как белите ги трепят ли? Имат законното право да се защитават. Имат същите права като белите американци.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми кво да правят, да гърмят и по бели само за да не ги обвинят в расова дискриминация ли? Какво са виновни, че по-голямата част от престъпниците са ***?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кошмар с търтеите по-цял свят дали ще свърши някога.
8
0
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
..... На ви ся FREEDOM !
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
престъпниците нямат право.Браво на полицията на сащ
6
1
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Еднополовите /в 35 щата/ се бастисват един друг както могат! Примерът е страшно заразителен като епидемия от ебола. Австралия, Англия, Франция, а и на други места в света. И тази долна англо-саксонска, католико-протестантска *** се величае като идеал за демокрация и просперитет. Отврат!!!!!!!!
5
2
 
28
 
! Отговори
учден преди 9 години
няма ли посланик български в САЩ ????няма ли кой да им направи забележка за расизма и геноцида над чернокожи ??????нямат ли си Хелзински комитет ????????????
4
1
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
До до 2: Може, може.Ами то и в САЩ така. Колко е дългът им вече 20 трлн?
3
16
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Само ти ли не разбра ,че ссср банкрутира 1991 г. и свърши песента ние ги лъжем,че работим те ни лъжат ,че ни плащат нали така беше лафа на комунизма, няма как да просъществува строй който плаща 80 лв. да произведе една пейка ,а я продава за 30 лв то затова и Бегето банкрутира още веднъж през 97 г. , а русия 98 г.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропуснали са за убийствата на полицаи от чернокожи .
1
3
 
20
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
До АнонименНито пък в Русия не е новина Голямата фабрика за тоалетна хартия .