Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие

Това е нова проява на подкрепа за компаниите, засегнати от кризата
28 дек 2014 13:08,
298
Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие
Снимка: архив, Reuters

Руското правителство заяви днес, че е обещало 6 милиарда рубли, за да подпомогне износителите на оръжие да обслужват дълговете си към местни банки. Това е нова проява на държавна подкрепа за компаниите, засегнати от финансовата криза във федерацията, информира Ройтерс.

Правителството предприе стъпки в подкрепа на държавните компании и банки, както и за да стабилизира рублата, но анализаторите са песимистично настроени за изгледите пред икономиката и валутата на Русия.

Федерацията бе засегната от спада на цената на петрола, който е основната й експортна стока, а също и от санкциите на Запада поради ролята й в кризата в Украйна.

Конгресът на САЩ прие законопроект, за да окаже по-голям натиск върху президента Владимир Путин, като одобри нови санкции върху оръжейни компании и инвеститори във високотехнологични петролни проекти.

В законодателния акт се предвижда и военна помощ за украинското правителство. Президентът Обама все още не е заявил как ще реагира на този законопроект, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: оръжиеРусиярубла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен181 показваш ниво. С друго освен простотия може ли да ни удивиш По точно щеше да ни удивиш ако не беше простотия...
107
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопТи освен форума нещо друго чел ли си през живота си?
106
5
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Членска карта 7 Стига си дрънкал глупости. Руснаците бяха оставени 20 години да правят каквото си искат - те избраха да се въоръжават, да правят сечено на Запада и да нападат съседите си.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В руските медии полуофициално се говореше, че около 30% от парите за олимпиадата са били отклонени в частни джобове.
104
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Членска карта 7простотията наречена Коледно пазаруване-------------- А нещо да кажеш за руското коледно пазаруване преди десетина дни, което докара рублата до 100 за долар?
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха каква тпчно икономика са развили?Видя се какво настава следкато поевтине петтоша.Всичко им е една дупка в земята за пари и едни 50 човека, които си я пазят посредством слуби и медии.Имаше леко повишаване на заплатите в администрацията последните години заради това, че западът им даваше повече долари на барел.Толкоз.
102
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Казах вече - Русия се държи като кварталния пияница, който непрекъснато досажда на хората с простотиите си. Първо почват да му отказват вересия в магазина. После като вземе да се държи нагло и да се отваря, му разбиват мутрата. На финала ще седят тъжно на бордюра до кофите и ще си дъвчат сополите.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Членска карта 7На тях им дай да смятат чужди пари, кой колко е богат и щом има някой лев повече от тях той е крадец. Да си видял въпрос тук кой колко е работил за да има? неее няма и да видиш. То това не е като да кибичиш от сутрен до вечер по кафетата и да раздаваш милиони от едната маса на другата. Дори това че губи ЕС пари не им пука. За 5 лева иначе ще се избият ама чужди ли са проблеми няма...
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия пари не се хвърлят а плащат заплати включително на китайци.По какво точно САЩ има да догонва Русия?Живеят с 15,годинини по-дълго с десет пъти по-висок стандарт и два пъти по-висока социална справедливост.В Русия 99% от парите са в под 1% от населението.САЩ са направо соц рай в сравнвние с тях
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Членска карта 7Губиш си времето. Не вдяват И до утре да им пишеш, омразата ги изяжда от вътре. На тях не им е интересно за успехите на другите, иначе няма кво да плюят. Може да ги риташ и мачкаш още 100 години, стига да им кажеш, че е за благото на демокрацията...
98
1
 
0
 
! Отговори
до членска карта преди 9 години
това са повече от разходите които са направили досега всички държави домакини в цялата история на олимпийските игри взети заедно.Не става въпрос за хуманност,а за здрав разум.
97
3
 
3
 
! Отговори
До Bulgatani преди 9 години
Ама ти не разбираш ли, че повечето българи не искат да имат нищо общо с Русия? То даже самите руснаци не искат да имат нищо общо с Русия, щото бягат да живеят в САЩ и западна Европа. Дори нашите прости комунисти и русофили си купуват имоти на запад, образоват децата си на запад. Ами такива са фактите, какво ми плещите тука велика Русия, путин бил велик. Вижте простите факти, всеки с пипе и малко лев/рубла се ориентира на запад
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами целият БВП на Русия е по малък от този само на щат Тексас а той е на 8мо място.Та да щом на цялото си дередже руснаците си хвурлят парите за фукня и оръжие и медии това какво говори за Путин?
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия освен да плашат хората с война нещо друго могат ли
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някои се е чудил какво друго произвеждат освен горива ето какво
93
7
 
3
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До българче 150 България и Русия- нека бъдат заедно завинаги! Само тогава ще общия слава и успеха! САМО ТОГАВА!
92
3
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 9 години
Не бе,просто цял свят им се смееше с какъв акъл хвърлят 50-60 мпрд.$ за 2-3 седмици
91
1
 
5
 
! Отговори
българче преди 9 години
Тука често се пишеше "слава на Русия". Трябва да проявя си оригиналност и да напиша:СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!!!
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пълна скръбСлед олимпиадата в Сочи, една положителна новина не е произвела Русия.--------За сметка на това пък ни продъниха ушите с тая олимпиада :)
89
4
 
5
 
! Отговори
до членска карта преди 9 години
Само не ми стана съвсем ясно като изстреля ядрените си ракети как това ще помогне на икономиката й?