Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие

Това е нова проява на подкрепа за компаниите, засегнати от кризата
28 дек 2014 13:08,
298
Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие
Снимка: архив, Reuters

Руското правителство заяви днес, че е обещало 6 милиарда рубли, за да подпомогне износителите на оръжие да обслужват дълговете си към местни банки. Това е нова проява на държавна подкрепа за компаниите, засегнати от финансовата криза във федерацията, информира Ройтерс.

Правителството предприе стъпки в подкрепа на държавните компании и банки, както и за да стабилизира рублата, но анализаторите са песимистично настроени за изгледите пред икономиката и валутата на Русия.

Федерацията бе засегната от спада на цената на петрола, който е основната й експортна стока, а също и от санкциите на Запада поради ролята й в кризата в Украйна.

Конгресът на САЩ прие законопроект, за да окаже по-голям натиск върху президента Владимир Путин, като одобри нови санкции върху оръжейни компании и инвеститори във високотехнологични петролни проекти.

В законодателния акт се предвижда и военна помощ за украинското правителство. Президентът Обама все още не е заявил как ще реагира на този законопроект, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: оръжиеРусиярубла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Русия просто трябва да скъса с Неолиберализма и да прави разумна пазарна икономика, както Китай.Сегашната ситуация е късмет и шанс за това. Путин има все още огромна подкрепа, близо 80% рейтинг (за който политиците на Запад и САЩ могат само да мечтаят) и руснаците очакват това от него.Интеграцията на руски територии като Крим в Руската Федерация, както и геополитическите интереси в Украйна изискват жертви и са трудни. Но пък дивилентите при успех са огромни.
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 93За да правиш разумна политик като Китай, трябва да имаш и мъдри политици, а не главозамаяни диктатори, с интелект на съветски милиционер и кагебист
66
6
 
10
 
! Отговори
смях в залата преди 9 години
Путиноида се стреми по всякакъв начин да спре срива на царството си, ама няма да успее, колкото и трилиона от рубльовките (тапетите без стойност) да налее в банките и икономиката. Може да забави КРАЯ, но не и да го предотврати. Е сега на простото КГБ-истко джудже и милиционер му стана ясно дали САЩ са "книжен тигър", както ги наричаше :)))
65
2
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Глупаво, непазарно и неолиберално е, да се опитват да спасяват рублата. Нека я оставят на пазарните сили, а да пренасочат все още огромните си валутни резерви за преструкториране и съживяването на важни макроикономически отрасли, които досега страдаха от изкуствено силната рубла и от вноса.Изкуствено силната рубла принуди Русия да разработва предимно добива и износа на природни ресурси. Сегашната ситуация е огромен шанс за Русия да скъса с неолиберализма и да прави като Китай разумна политика
64
6
 
12
 
! Отговори
НОВ ГЕРБ НА РУСИЯ преди 9 години
ПУТИН-----ГОЛ, НО ВЪОРАЖЕН С ВОЕННА ШАПКА ОТ ХАРТИЕНИ РУБЛИ!
63
4
 
7
 
! Отговори
володя мачка братушк преди 9 години
Путин подписа докапитализация на банки с трилион рубли18:36 | 27.12.2014Пак откраднаха 20 милиарда долара от бедния руски народ!
62
7
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Россия, това е Горна Волта с ядрени ракети.
61
7
 
8
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Мачкай Володя!!! На гол г***з, таралежи мачкай!!! Мачкай Володя!!!
60
4
 
7
 
! Отговори
az преди 9 години
до 73. Да наистина Русия е велика страна. Светла им памет на нашите освободелите, проблемът е, че ги избиха 18-та години и ги заместиха с тези *** които са сега там. С чиста съвест немога да кажа нищо за обикновенния руснак, но ще презирам тази шайка, което е узорпирала власста там и се мисли за безнаказана. И те няма да са вечни, но осакатиха толкова много поколения в десетки държави ...
59
6
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До 79Напротив! Братският руски народ направи Кончира Вурст победителка, понеже най-много гласове за нея дойдоха точно от КЛЕТА МАЙКА РУСИЯ !!!!
58
5
 
7
 
! Отговори
до 68 az преди 9 години
Това какво показва?Точно така - Цели отрасли на Западната Икономика правят оборот за стотици милиарди $ в Русия. Сега, когато пресъхне това, ще имат и големи проблеми.Твоят коментар показва, че Русия беше през последните 23 години донор за доене от страна за Западната Олигархия. Едно от доказателствата за това е нереално силната рубла.
57
5
 
15
 
! Отговори
Това е Велика Русия. преди 9 години
"НА ГОЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТУМБАК---ЧИФТЕ ПИЩОВИ"!!!!!!!
56
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека погледним заглавията на статиите...Русия=Дава,помага,строи,преговаря......,Сащ=блокира,бомбардира,налага,забранява.......
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чуфудския сайт защо не каже че самолетът е кацнал аварийно в другите го пишат
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 77Мда, той и Путин няма против да се срещне с Кончита, че да го прати в Сибирски затвор за цял живот!
53
7
 
4
 
! Отговори
четете в блиц преди 9 години
"Кончита Вурст иска да се отърка в ПутинИскам да прекарам седмица с него, за да го разбера, сподели мераците си австриецътАвстриецът Том Нойвирт, който спечели тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" като Кончита Вурст, иска да се срещне с руския президент Владимир Путин. "Певицата" сподели за мераците си интервю за австрийския "Курир"."Не бих се отказал от среща с Путин. Бих искал да прекарам една седмица с него, за да ми бъде по-лесно да го разбера", каза още Нойвирт."
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 71 Турчин скапан, докато алкохолът е с нас, никой не може да ни затрие. Това важи и за руснаците и за българите, а ти ходи си яж баклавата от яд, че като одъртееш преди да умреш ще виждаш как има малки деца българчета да си играят, а ти лежейки на смъртния си одър си отиваш от тази земя със злобата си.
51
5
 
6
 
! Отговори
ich преди 9 години
До azНарече я още и "ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО", което също е много, ама много вярно.
50
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Негативни, оскотели, долни, злобни, прокажени български ***,пожелавам ви бързо изчезване и обезлюдяване.
49
15
 
15
 
! Отговори
az преди 9 години
прав беше Рейгън като нарече Русия - "Сомалия с ядрено оръжие"! Както видяхме тяхната икономия е зависима изцяло от белия свят. BP и Aral им добиват нефта, Reinmettal им прави куполите на танковете, Marini им модернезира флота, Voiht им модернизира железниците, Матсуми им модернизира атомните електроцентрали, Boeing е основния самолет в цялата РФ ... абе нищо лошо, но на кое отгоре се дърви тоя запъртък в Кремъл?