Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие

Това е нова проява на подкрепа за компаниите, засегнати от кризата
28 дек 2014 13:08,
298
Русия помага с 6 млрд. рубли на износителите на оръжие
Снимка: архив, Reuters

Руското правителство заяви днес, че е обещало 6 милиарда рубли, за да подпомогне износителите на оръжие да обслужват дълговете си към местни банки. Това е нова проява на държавна подкрепа за компаниите, засегнати от финансовата криза във федерацията, информира Ройтерс.

Правителството предприе стъпки в подкрепа на държавните компании и банки, както и за да стабилизира рублата, но анализаторите са песимистично настроени за изгледите пред икономиката и валутата на Русия.

Федерацията бе засегната от спада на цената на петрола, който е основната й експортна стока, а също и от санкциите на Запада поради ролята й в кризата в Украйна.

Конгресът на САЩ прие законопроект, за да окаже по-голям натиск върху президента Владимир Путин, като одобри нови санкции върху оръжейни компании и инвеститори във високотехнологични петролни проекти.

В законодателния акт се предвижда и военна помощ за украинското правителство. Президентът Обама все още не е заявил как ще реагира на този законопроект, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: оръжиеРусиярубла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако закъсат и производителите на алкохол,тогава държавата съвсем изчезва.
47
4
 
9
 
! Отговори
до ЖЖ тъпия преди 9 години
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона, който позволява заделянето на 1 трилион рубли за докапитализация на банките в страната чрез облигации от федерален заем, предадоха руските медии в събота.След олигарсите с банките путин спасява олигарсите с оръжията!
46
6
 
9
 
! Отговори
АМИ ,ДА ... преди 9 години
РУСИЯ ОСВЕН СУРОВИНИ И ОРЪЖИЕ ДРУГО НЕ ИЗНАСЯ ...!НЯМА ВОЙНИ , НЯМА ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ ----НЯМА ПАРИ!!
45
3
 
5
 
! Отговори
рубладжия от морето преди 9 години
До az 52 Ти си стандартен ***-***, вероятно Щерев. С парите на руснаците добре си живеем и числата са доста по-различни от твоите. На теб колко ти дават на пост?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До идеяТи си русофоб нали? признай си
43
5
 
6
 
! Отговори
1 трилион за банките преди 9 години
Напиши в гугъл путин закон за бюджета един трилион И чети 1 000 000 000 000 рубли заем за банките! Познай кой ще го плащасъветски у мнико
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стелче, взимай си Сашето Попов и ходете на почивка. Не се спряхте с теми за Русия където като бесни кучета форумците пак да се хапят. Не ви ли е срам на тези празници?
41
7
 
6
 
! Отговори
конелингус преди 9 години
Обичам да лижа вагини и затова обожавам Вожда ****ин
40
4
 
12
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Пак ми трият коментарите, но аз съм сврън технологичен, и да му кажа само на този, който ме игнорира, че ще го тура на жена му в устата.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До azТи наистина ли си толкова ограничен или само ни занасяш Това ли ти е болната тема. iPhone, Ipad и скъпи дрешки да носиш? :)))
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУахахахахаха...забавно ми става като тук коментиращите взимат на бъзик такива теми за противопоставяне на русофоби и русофили и правилният начин е саботаж на коментарите чрез безсмислени коментари понеже от другите също има толкова полза- да се дърлят като дърти пенсионери от единия и другия лагер.
37
12
 
12
 
! Отговори
az преди 9 години
средностатистическия български *** е: живие в малко населено място, взима или до 600 ле на месец или над 5000лв/м; кара западната кола, минимум 3-та употреба и мин. на 10г, ходи облечен като клошар, ходи да обяснява да дъщеря си, че скъпите дрехи са ненужни, iPhone-а е глупост, а iPad даже и незнае какво е. Верчно събира пари за нещо и в това време, тези които защитата изкарват по мин.50000 USD на месец и се чудят какво да купят още на децата си. Защитавайте си Русия и с двете си ръце!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен47 *** да им врътнеш по 1 за благодарност.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтисоросоидЗащото комунистите избегаха
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАВА НА САЩ И ОБАМА, КОИТО СРИНАХА СССР И СЕГА СССР2!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде пак *** темата. Ама така ще е докато има провокативни статии като тази.
32
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
До 41Смисъл от коментарите няма. Едните са русофили, другите - русофоби и по цял ден се псуват. Какъв смисъл търсиш :)))
31
2
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
до 41Нито една рубла не са ми платили. Само в долари ги сакам!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъмзи твоята няма спиране бе човек цяла вечер я ............ и несе насити данеби да е причината наваксване от твоят недостатък
29
4
 
0
 
! Отговори
по-добрите новини преди 9 години
"Кончита Вурст иска да се отърка в ПутинИскам да прекарам седмица с него, за да го разбера, сподели мераците си австриецътАвстриецът Том Нойвирт, който спечели тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" като Кончита Вурст, иска да се срещне с руския президент Владимир Путин. "Певицата" сподели за мераците си интервю за австрийския "Курир"."Не бих се отказал от среща с Путин. Бих искал да прекарам една седмица с него, за да ми бъде по-лесно да го разбера", каза още Нойвирт."