Камерън иска референдумът за ЕС да е възможно най-рано

Колкото по-скоро, толкова по-добре, смята британският премиер
4 яну 2015 16:06,
287
Камерън иска референдумът за ЕС да е възможно най-рано
Дейвид Камерън Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън каза днес, че би желал да изтегли за по-рано планирания референдум за британското членство в ЕС, обещан от него за 2017 г., ако това се окаже възможно, предаде Ройтерс.

Под натиск от евроскептичните членове на своята Консервативна партия и от растящата популярност на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Камерън обеща, че ако остане на власт след изборите, които трябва да се състоят през май т.г., той ще предоговори условията за британското членство в ЕС, след което ще свика референдум за членството през 2017 г.

"Ако можем да направим това по-рано, ще бъда много доволен. Колкото по-скоро изпълня обещанието си за предоговаряне и за референдум, толкова по-добре", каза премиерът в интервю за Би Би Си.

Великобритания се готви за най-оспорваните избори в съвременната си история, в които имиграцията ще бъде главна тема. Камерън вече изложи плановете си за ограничаване на достъпа на мигранти от ЕС до социалните фондове на страната, като призна, че те ще изискват промяна на основополагащите договори на Евросъюза. Очаква се той да обсъди тези планове на среща с германския канцлер Ангела Меркел в Лондон в сряда.

Меркел вече даде да се разбере, че няма да позволи правилата на ЕС за свободно движение на работна ръка да бъдат променяни. Позицията на Камерън е, че той иска Великобритания да остане в един реформиран ЕС, но каза, че "не може да изключи нищо", ако при предоговарянето не успее да постигнепромени, които биха го удовлетворили.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Колкото по рано е референдума толкова гласувалите за против ЕС ще са повече.Явно и Камерън е против ЕС.Ако Англия се махне това ще е началото на края на Европейския съюз.Евала на Англия ,вярно че 90 от англичаните са *** но останалите 10% мислят и заради тях
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До батка 263То рова му е форсажа на долара,преди да огасне
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен 258Ти си наглеждай спестяванията в банката,ако ги имаш и не ме учи как да си движа парите. Такива като теб ме чакат от 1993 да фалирам,а аз ям все по-големи къшай ;)
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
chestito bylgari. evroto pod 1.20 ama kak ni se kachva pokupvatelnata sposobnost kato sme vyrzani za evroto. dolara struva s 20 stotinki po-skypo ot kolkoto predi godina. chakajte da si izbiete razlikata ot evtin benzin
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До АнонименАбе много разбираш от рибари.......хахахахаха...... само не усещаш от къде дуе вятъра. Докато има алчни американци и европейци,за мен ще има един къшей хляб ;)
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До 247Можеш да си го смучеш колкото си искаш,а аз не се нуждая от твоето разрешение да смуча и най-вече какво да смуча.........;)
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До ааааа спипахмеДиверсифицирал съм достатъчно (нали така е модерно да се казва),от пресъхване не ме е страх,така че споко,а и кой ти каза,че си губя времето на БФБ. Хеджърите са,в Лондон бе пиле шарено. Зеленичък си в бранша..............Айде стига съм те учил,че туко виж си станал някой голям толостолоб. Лека и мека
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До 241Смукал съм и ще смуча,а ако не мога има достатъчно тикви като теб,който да работят за мен. Гладен няма да остана и до твоето ниво няма да стигна. ЍТи обаче продължавай да мечтаеш,че Макейн е по голям от пазара.
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До 239Където и да почиваш е един дол за дренки. Бил съм и на Сен Мориц и не предлагат повече забавления от източните държави(ако разбираш) за какво ти говоря. Какъв е смисъла да се убивам тогава от път?
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
А бе пръдльоНямам позиция на петрол. Има доста по-добри позиции носещи добри доходи пи минимален риск на европейските борси,за да си правя харакири с WTI
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До на борсатаЧичо ти Сам,няма сметка да ми спре теча,той си пребира неговата част от всяка сделка.
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До на борсатаНе ми треби да ме вземат за зарзаватчия. За можещите България е финансов рай и за твое сведение не се стягам да потеглям на запад.
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До 231Ние комунистите много обичаме да заработваме,така между другото от фондови,валутни ипазар на акции. Още от времето на Юго агента и от града не мечтите на Анжел,но ти нямаш толкова дълга памет...............хихихих
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До 231Толкова,че да мога да почивам на Банско и да не следя борсата по празниците,а ти легай че утре трябва да се трудиш за 40лв
150
0
 
1
 
! Отговори
преди 9 години
До алооо 227Първо заработи на борсата колкото мен и тогава си отваряй *** уста!
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До а бе вучовотоКакво понижение бе ръб? Ти числата познаваш ли ги? Можеш ли да четеш? Кое е по голямото число 52.03 $ или 52.69$? Вземи също се информирай,колко сонди са спряни в САЩ. Остават да работят само тексаските сонди,така че тенденцията с петрол по 50-55 долара няма да е дълга. Ние същи четем ЛСД и Блумбърг. Не си мисли,че само ти заработваш там.......;)
148
1
 
1
 
! Отговори
преди 9 години
До важното е чеот 52.03 $ на 52.69 $.Това ли е понижение? После аз съм бил ***............хахахахаха............ Борсата не е заработила както трябва,това в петък да работи 2 часа не е работен ден. Ще видим утре,във вторник,във сряда,когато излязад данните за американските запаси. Тогава ще видим тенденцията............;)
147
1
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До сульоВиждам също,че двигателят на американската икономика "Строителството" Също забавя темп..........................дали не е свързано със скъпият долар и рецесията в Ежрозоната...........;)
146
0
 
1
 
! Отговори
преди 9 години
До сульоЦената на фючърсите върху суровия петрол с доставка през февруари спада още, след като достигна 52,03 долара най-ниското ниво от април 2009 г. Понижението днес възлезе в размер на 1,1 на сто до 52,69 долара за барелТова ли ти е понижението от 52.03 $ на 52.69 $........... ама че си подготвен.............герой
145
1
 
0
 
! Отговори
преди 9 години
До а бе пръдльоЦената 66.77 $ е от 31.12.2014г