10 000 военни на крак, пазят Франция от тероризъм

Премиерът Манюел Валс смята, че терористите, атакували "Шарли ебдо", имат съучастници
Обновена: 12 яну 2015 12:37 | 12 яну 2015 12:32,
76
10 000 военни на крак, пазят Франция от тероризъм
Снимка: Reuters, архив

Франция ще разположи до утре вечер 10 хиляди военни, за да гарантира сигурността на най-невралгичните места и обекти след терористични актове, съобщи военният министър Жан-Ив льо Дриан след съвещание в Елисейския дворец по въпросите на сигурността, председателствано от президента, предаде Франс прес.

Още по темата
Включването на военните е по нареждане на президента Франсоа Оланд, каза Льо Дриан, който подчерта, че става дума за "истинска вътрешна операция", че за първи път френски въоръжени сили се мобилизират на френска територия. Мобилизацията е започнала още тази сутрин.

На въпрос кои са невралгичните точки, министърът каза, че е по-добре те да не бъдат посочвани.

Повече от 5 хиляди полицаи и жандармеристи вече бяха организирани днес, за да защитават 717-те еврейски училища и религиозни обекти във Франция, съобщи правителството.

Опасността от терористични актове във Франция остава, заяви премиерът на страната Манюел Валс по тв канала БФМ, цитиран от ТАСС. "Планът за борба с тероризма, наречен "Вижипират", ще продължава да се осъществява в най-високата си степен", каза той. Премиерът добави, че за реализирането на този план във Франция са задействани 8470 военни.

Тази сутрин вътрешният министър Бернар Казньов посети парижки квартали, в които живеят евреи и еврейското училище в предградието Монруж, в което бе убита полицайка.

Ръководството на страната следва да направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността й. Предстои ни в най-близко време, още в идните месеци, да разработим допълнителни мерки за борба с екстремистите, отбеляза премиерът Валс. Той добави, че "парламентът, по всичко изглежда, ще одобри създаването на следствена комисия" във връзка с извършените в страната терористични актове.

Премиерът подчерта, че "преследването на терористите продължава" и че силите за сигурност са по дирите на поне един съучастник на джихадистите, които стоят зад атентатите в Париж. "Смятаме, че има и други съучастници", добави той, но отказа да назове подробности.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Да живее свободата и демокрацията ! :) :) :)
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 100 000 военни да пратите,няма да опазите обикновенния човек от тези терористи.войната продължава вече цяло десетилетие и ще продължи докато не се промени нещо в надменната европа и сащ
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34. Французите не мислят така : те имат свобода на словото !За това сега ще пазят евреите в Париж с войска !
24
1
 
19
 
! Отговори
евалла 19 преди 9 години
имаше и руски журналисти убити в Украйна-12 на брой.
23
3
 
5
 
! Отговори
За Евреите преди 9 години
Франция ще пази евреите !Така са ги стегнали от Израел ! А френския президент е посетил Есрейската Синагоса , която до момента е била затворена . Евреи се оплакваха че нямат сигурност във Франция и някои искали да се изселят в Израдл ?
22
3
 
4
 
! Отговори
Бай Петко Силата! преди 9 години
Бай Петко от Лясковец с един ПКМ "Печенег" 7.62 два пистолета "Макаров" едно РПГ-7 и два Ак-74М прави 500 от тия "Барети" на Салам!!! :-D :-D:-D:-D:-D:-D Немате шанс, а ако имаше една установка БМ-21 "Град"- НОВ СВЕТОВЕТ РЕД!!!:-D:-D :-D:-D:-D:-D
21
1
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Ние ще ги видим в пандиза,но тогава всички българи ще са избягали от България вече или измрели.Кой ще го види не знам.Най вероятно бежанците и ромите ще воюват за територията ни.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Боко като изкара на светло и военните разузнавачи,вече край.Не вярвам някой здраво мислещ човек да даде информация на военното разузнаване,понеже утре други ден някой ще го осветли.Разбиха разузнаването в МВР сега и военното.Сега като ни надушат терористите че сме със свалени *** ще ни побъркат.Надявай се Боко Меркел да ти каже кога ще ни нападат,че нашето разузнаване го няма(разбихте го).До каквото се докоснеш ти и Цецо му разказвате играта.Дано някога ви видим в пандиза на една спалня.
19
2
 
8
 
! Отговори
23 преди 9 години
В неделя официално бе открит новият световен ред. И наш Боко беше, но не му дадоха да пререже лентичка. Сигурно не е спал снощи. Честито на печелившите.
18
2
 
9
 
! Отговори
BG преди 9 години
Божеее, тия френски военни, да вземат пример от нашите, които веднага ще ревнат че това не е тяхна работа, ами си има МВР :)))) Че чак до президента стигнаха само и само да не отидат на границата :)))А бе, фуражките да попитам - във Франция като има полицаи, военните що щат в този случей ?!?! *** такива дебелог...
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има вече добър и лош тероризъм...Пример за добър тероризъм-трепеш на воля деца и жени в Украйна и за разнообразие може и живи да ги запалиш-няма проблеми-всичко е в реда на нещата-няма Шарлита Марлита и тем подобни простотии...А за 12 души дето мърлявото им списанийце имало само 60 000 тираж и искали леко да го вдигнат-опааа лош тероризъм...Еми успяха-следващия брой ще е в 1 милион тираж-ако има ЛАФКА на оня свят ще си го купят от там.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече по пътищата с камери и микрофони..В името на сигурността,свободата и демокрацията...
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция става военно фашистка диктатура като на ген. Пиночет.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военните в България ги ползват само за мисии срещу заплащане.Да им спрат бюджета от държавата тогава.Не може да се обучават с държавни пари,да получават заплати и дрехи от нашите пари а да ги използват само и единствено за заря и за мисии срещу заплащане,което пак отива в техните джобове.А като има нужда България от тях да се крият зад букви на закона и да се търкалят по леглата си в казармите .Абсурдан.
13
1
 
13
 
! Отговори
лупи преди 9 години
Абе,вчера нямаха страх от никого и нищо, а днес изкарали 10000 воени по улиците!
12
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Страх лозе пази!
11
1
 
2
 
! Отговори
очилар преди 9 години
Холанд прилича на Сертов.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че си нямат Плевнелиев във Франция,че щеше да каже никакви военни за нищо.
9
4
 
14
 
! Отговори
Чухте ли бе ТИКВИ преди 9 години
10 000 военни на крак, пазят Франция от тероризъмБочко , Плевня , Вуца чухте ли бе, Вие чухте ли бе ВОЕННИ! ПАЗЯТ! А нашите военни къде са бе ? На мисии . Не можело военни ли ? ВИЖТЕ , ЧЕ МОЖЕ БЕ.Пращайте и нашите да пазят границата , че тука ако се случи нещо подобно , само докато ги идентифицирате ще минат 2 години. Там се оправиха за има няма три дни.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....и обърнете внимание, преди всичко "на 717-те ЕВРЕЙСКИ училища".Странно-дето бутнеш -евреин пъква!