Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед

в Грозни се готви протестен митинг на мюсюлмани
14 яну 2015 22:06, Александър Попов
130
Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед
Снимка: Reuters

Чеченският лидер Рамзан Кадиров осъди публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

В понеделник в Грозни ще се състои голям протестен митинг на мюсюлмани, в който според Кадиров ще се включат около половин милион души, предаде ТАСС.

В една от официалните си страници в социалните мрежи Кадиров написа тази вечер, че на 19 януари в чеченската столица ще има шествие, в което по предварителни данни ще участват повече от петстотин хиляди души.

"По сто пъти на ден се обръщаме към Пророка с молба да бъде наш застъпник пред Аллах. Дойде време публично да изразим отношението си към безнравствените постъпки на авторите на френското списание и на онези сили, които ги тласкат към това. Решихме да проведем народна манифестация за осъждане на тези действия. С уважение се отнасяме към всички религии. Но на никого няма да позволим да оскърбява нашия Пророк!", цитира ТАСС написаното от чеченския президент.

Инициатор на акцията на 19 януари е чеченското духовенство.

Председателят на Централното духовно управление на мюсюлманите в Русия, върховният мюфтия Талгат Таджудин вчера заяви пред журналисти в Уфа, че е недопустимо да се публикуват карикатури на каквито и да било светии - ислямски, християнски или юдейски.

Друг представител на ръководството на мюсюлманите в Русия каза, че издаването на днешния нов брой на френското списание "Шарли ебдо" с карикатура на Мохамед на първа страница е "неразумно и провокационно решение, което оскърбява чувствата на вярващите мюсюлмани".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Stir6el преди 9 години
da ne sajalqvat posle nqkoi hora 4e publikuvaha proroka.predizvikvat konflikt s tia karikaturi,no nqkoi moje da se prituri
35
0
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До дееерпЕстествено е, да не си дорасъл да го разбереш!
34
0
 
19
 
! Отговори
Параграф 166 преди 9 години
Каква демокрация? Параграф 166 на германския наказателен кодекс предвижда до три години затвор, за оскърбяване на религии. По тази логика, в Германия, убитите френски карикатуристи щяха да бъда вкарани в затвора. Заради същите тези карикатури, за които бяха убити.
33
2
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Къде видя византиец в Русия пък ти? Я си изпий хапчетата, че ше събудиш хората.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЯНИБЕШЕ НАРИСУВАНА ОТ ЕДИН ***
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дядо имаше гугла от такава кожа.. била много скъпа
30
0
 
4
 
! Отговори
Мангализатора преди 9 години
Да покажат Мохамед като Дядо Коледа и в торбата с дарове да има лимонки. Ми така де хората са миролюбиви разбираш ли ;))))То от толкова миролюбие що народ гине по целия свят.
29
5
 
1
 
! Отговори
аа преди 9 години
Слаба точка е чечня за русия, за момента се държат щото кадиров са дружки с путин, но какво правим ако някой от двамата се спомине? още повече ако и външния свят се намеси покрай "приключенията" с украйна?
28
1
 
2
 
! Отговори
Мангализатора преди 9 години
Ми не стават я! И слава богу ;)). Аллах сигурно се спуква от смях като ги гледа кви са некадърници милите!
27
1
 
3
 
! Отговори
Збишек преди 9 години
Хенри, на теб по-добре ти се получи с преименуването на Европа в Хомохалифат.
26
3
 
4
 
! Отговори
Мангализатора преди 9 години
Честно казано арабите даже и за терористи не стават. Много дюнери и фалафели имат да изядат преди да стигнат нивото на Ета, Ира и Червените бригади. Даже ПКК са къде къде по добри и при Кобане се вижда какво става ;)))
25
2
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
Абре *** и анти путинисти известно ли ви е, че не всичко е фройд, па даже някои отдавана считат, че фроид не е правилно разбран и е тълкуван погрешно, м? *** антипутинисти веднага навързаха /вероятно съдят от себе си/ че дружбата между Путин и Кадирове немож има често духовно приятелство между хората!
24
2
 
5
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Бе аз що не почна да издавам седмичен вестник с име " Катунът вчера днес и утре " или пък " Един човек, една камера, един катун";))) Това Шарли да видим колко време ще го дъвчат. Следващия път да не ги взривят, че с калашниците беше доста нескопосана работата.
23
3
 
7
 
! Отговори
аха преди 9 години
Председателят на Централното духовно управление на мюсюлманите в Русия, върховният мюфтия Талгат Таджудин вчера заяви пред журналисти в Уфа, че е недопустимо да се публикуват карикатури на каквито и да било светии - ислямски, християнски или юдейски. Ей това е истината ,драги ми европ*дали Не да се подигравате и после да се чешите,що ви е*ат че и пускат малко олово в тиквата В крайна сметка,всяка религия трябва да се уважава,колкото и да не можете ,евроинтегратори
22
11
 
7
 
! Отговори
Henry Kissinger преди 9 години
РУСИЯ ВЕЧЕ Е ИСЛЯМСКА ЗОНА..ИМА 50 МИЛИОНА ИСЛЯМИСТИ ТАМ.КРЕМЪЛ---ОРИГИНАЛНИЯ КРЕМЪЛ Е БИЛ ДЖАМИЯ..СЪЗДАДЕНА ОТ ТУРАНСКАТА -- ЗЛАТНАТА ОРДА.РОССИЯ ЩЕ СИ ПРИПОМНИ МИНАЛОТО СИ, ПРЕДИ ВИЗАНТИЯ ДА ИМ ПОСТРОИ ЦЪРКВИТЕ.СКОРО ЩЕ ПРЕИМЕНУВАМЕ РОССИЯ НА --- ХАЗАРСКИ ВЪЗРОДЕН КАГАНАТ.
21
5
 
3
 
! Отговори
дд преди 9 години
До до 32>Това е много гейски "***", вие да не сте от "другият бряг" ?То всичко около Кремъл мирише на подтиснат хомоеротизъм...
20
2
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Това е много гейски "***", вие да не сте от "другият бряг" ?
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargРамзан Кадиров е мои личен приятел.има си хас - вие *** веднага се намирате
18
1
 
1
 
! Отговори
розалинда преди 9 години
а,на благойка георгиева бившия
17
6
 
6
 
! Отговори
дд преди 9 години
Я виж ти храненика на дядя ***... Православно!