Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед

в Грозни се готви протестен митинг на мюсюлмани
14 яну 2015 22:06, Александър Попов
130
Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед
Снимка: Reuters

Чеченският лидер Рамзан Кадиров осъди публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

В понеделник в Грозни ще се състои голям протестен митинг на мюсюлмани, в който според Кадиров ще се включат около половин милион души, предаде ТАСС.

В една от официалните си страници в социалните мрежи Кадиров написа тази вечер, че на 19 януари в чеченската столица ще има шествие, в което по предварителни данни ще участват повече от петстотин хиляди души.

"По сто пъти на ден се обръщаме към Пророка с молба да бъде наш застъпник пред Аллах. Дойде време публично да изразим отношението си към безнравствените постъпки на авторите на френското списание и на онези сили, които ги тласкат към това. Решихме да проведем народна манифестация за осъждане на тези действия. С уважение се отнасяме към всички религии. Но на никого няма да позволим да оскърбява нашия Пророк!", цитира ТАСС написаното от чеченския президент.

Инициатор на акцията на 19 януари е чеченското духовенство.

Председателят на Централното духовно управление на мюсюлманите в Русия, върховният мюфтия Талгат Таджудин вчера заяви пред журналисти в Уфа, че е недопустимо да се публикуват карикатури на каквито и да било светии - ислямски, християнски или юдейски.

Друг представител на ръководството на мюсюлманите в Русия каза, че издаването на днешния нов брой на френското списание "Шарли ебдо" с карикатура на Мохамед на първа страница е "неразумно и провокационно решение, което оскърбява чувствата на вярващите мюсюлмани".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Чеченският лидер Рамзан Кадиров - човек строг, но справедлив. Прав е да се гневи на така наречената западна цивилизация и нейните евроатлантически ценности.Никой няма право да се гаври с Господ и вярата на хората в него, независимо как го нарича - Христос, Мохамед, Буда или другояче !В този ред на мисли - богохулците от "Шарли" сами вкараха вълкът в кошарата. Има граници на човешко поведение, които никога не бива да се прекрачват.Те ги преминаха ...
55
7
 
16
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
оракултози е човек на Путин и няма пипане колкото до това издание то е пълно с *** карикатурите там не са само срещу мюсюлманите
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До левскар до гроба Предполагам, че ако се стигне до бели и попаднеш на по-силен беладжия, ще забравиш колко си обиден на карикатуристите. Виждал съм големите отворковци как подвиват опашка, като видят дебелия край. Сигурен съм, че много си се зъбил на тираните, но само докато изтрезнееш.
53
2
 
4
 
! Отговори
маимуните в зоопарка преди 9 години
Какъв по-добър повод за още санкции към москва.
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас не ни останаха приятели всички ни мразят заобикалят наскоро и Китайците ще правят скоростна линия от Босфора но прес Скопие , та софиянци за да се метнат влака ще одат до Скопие,
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците се мислят за наследници на Византия , САЩ пък си мислят че са наследници на древната Елада - люлката на демокрацията.. Врагове кой по от кой заклети врагове.
50
4
 
13
 
! Отговори
Българофил преди 9 години
От всички мюсюлмански държави в света само християнска русия ще протестира срещу няколко европейски хумористи.Те сега стана ясно кой с кого е и кой кого финансира.Никаква милост не трябва да има....никаква.
49
3
 
18
 
! Отговори
ПИЯН ЛЕБЕД преди 9 години
РАМЗАН КАДИРОВ Е АДСКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК.БЛАГОЙ ГЕОРГИЕВ(ТОПКАДЖИЯТА) МУ Е ЛИЧЕН ПРИЯТЕЛ.В САРАИТЕ НА РАМЗАН МНОГО МАЛКО ХОРА СЕ ДОПУСКАТ,НО БЛАГО Е ВИЖДАЛ ТИГРИТЕ МУ.БЛАГО Е БИЛ ПРИТЕСНЕН ЗАРАДИ ТАТУИРАНИТЕ КРЪСТОВЕ ПО РЪЦЕТЕ СИ В МЮСЮЛМАНСКА РЕПУБЛИКА,НО РАМЗАН КАЗАЛ УВАЖАВАМЕ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ.ХАРЕСВА МИ,ЧЕ СИ ВЯРВАЩ.ПО=ЛОШО Е ДА СИ АТЕИСТ.ТОВА СА ДУМИ НА РАМЗАН.
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В руските сайтове е такъв антибългаризъм , егаа гнусарите , никога не съм бил русофоб но ги намразих ..
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре да приема исляма и да мина на страната на Рязанате от колкото на САЩ и ЕС които убиха 2-3 милиона българи.. Кой иска сина му да стане ГЕЙ да ходи на страната на САЩ
46
0
 
6
 
! Отговори
zevs161 преди 9 години
В Европе сами мусульман провоцируют а исламисты этим пользуются чтоб расжечь конфликт на религиозной основе !Кадыр сам чертей убивает что Аль-Каида что Игил исламистов ! И в России мусульман не больше 20 миллионов из146 миллионов жителей !
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** н бунището Не са разстреляли руснаци, а са разстреляли пак някакви мюсюлмани, но с руски паспорти.
44
6
 
3
 
! Отговори
боклуците н бунището преди 9 години
Неговата вяра разстреля двама руснаци вчера,той щял да прави митинг срещу карикатурен вестник във Франция.С такива *** трябва да се подхожда като към ***.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До левскар до гроба И какво като те сърбят ръчичките, смяташ ли, че имаш право да отидеш да го застреляш? Май си леко ***.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е решил да пусне чеченците срещу Европа, тоя див народец съвсем ще се затрие в тая авантюра. Не мога да разбера, тоия *** какво го гложде, че някой си на другия край на света публикува карикатури? Някой го е назначил за адвокат на Пророка ли? Да забранят издаването на ЕС визи на руски мюсюлмани и точка.
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия франсета като спретнаха Френската революция, колеха монаси наред и събаряха църкви, а сега си го просят от мюсюлманитеизобщо простотиите в Европа тръгват от франсетата
40
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
който си го търсел си го намирал.уважавай за да те уважават.
39
2
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Ал Кайда е привикала 5000 джихадисти от Сирия в Европа, предполагам не е за да се снимат пред айфеловата кула. Ще настроят целия близък изток срещу себе сиФрансетата открито си поискаха война с исляма гаврейки се със светците им и следващия път аз няма да се трогна много ако някоя откачалка извърши поредната простотия във фр.
38
6
 
1
 
! Отговори
ас преди 9 години
Май намаляват парите за Чечня да не станем свидетели на трета чеченска война,помисли си Путин че вече ще са му най верните кучета да ама не,спре ли кранчето ще му забият ножа
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новините от Русия се подлагат на ужасна селекция, нищо не се пише за новите ексцесии на фашистите над мирното население в украйна, реално тази тема винаги е била табу за "независимите" ни медии.