Бунтовниците са виновни за смъртта в Мариупол

Имало прехванати разговори, които доказват вината им
25 яну 2015 18:02, Александър Попов
411
Бунтовниците са виновни за смъртта в Мариупол
Снимка: Reuters

Прехванати разговори по телефони и редиостанции доказват, че подкрепяните от Русия сепаратисти са отговорни за ракетния обстрел срещу Мариупол, при който загинаха най-малко 30 души, заяви днес украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Още по темата

По думите на Порошенко, който проведе спешно съвещание със Съвета за сигурност, прехванатите разговори са неоспоримо доказателство, че сепаратистите са извършили нападението.

Сепаратисткият ръководител Александър Захарченко първоначално обяви, че неговите сили започват офанзива срещу Мариупол.

След като стана известен броят на цивилните жертви обаче, той даде заден ход и обвини украинските сили за вчерашното клане, отбеляза АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още по темата: УкрайнаМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
5
 
3
 
! Отговори
PRAVDA преди 9 години
@ При разпада на СССР Русия обеща да гарантира териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал . . . Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде по-авторитетна от Комунистическа Корея . . . @
224
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 316"в мариупол доброволческите отряди за териториална защита са предимно от рускоезични." В цяла Централна и Източна Украйна хората са руско езични, защото са руснаци.Доброволческите отряди са съставени от зомбирани 'бивши" руснаци. Нали знаеш, няма по-зло нещо от еничарите.
223
1
 
1
 
! Отговори
х-м преди 9 години
До Анонимен 311: То светът разбра и за Боинга, щом Обама каза рано, рано, като сега, ама все повече въпроси взе да си задава и да проглежда отвъд американските ценности. Язък за сина на Байдън. Надяваше се с кротко шмъркане да дава посока на гАза...
222
1
 
5
 
! Отговори
Дадо преди 9 години
До всички участници в дискусията: Предлагам за да не се затрудняваме повече да приемем, че за всичко е виновен Путин. Какъв е този, че да защитава интересите на Русия, как така ще възстановява икономиката и и отново ще я превръща в световна сила, откъде на къде ще се противи на обграждането с държави, управлявани от враждебни клики, как така няма да е съгласен от всички посоки да са разположени американска техника и войски.Да спестим труда на американските гъ....зци, много л-на имат да ***.
221
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да и те свалиха самолета, каза Обама и не доказа. Ама първо се и.ака на метеното, преди да се чуе нещо смислено.
220
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога американците ще поемат отговорността за "приятелския огън" срещу българските войнии, които намериха смъртта си в тъпите уж миротворчески мисии. За всичко за виновни САЩ и тъпите украинци.
219
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да попитам със сваления самолет какво стана? Че нещо и там бяха виновни бунтовниците?
218
4
 
0
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
До безнадежно......Напротив,както виждаш,Българския народ,винаги е гледал на изток към Европа,това го показват цифрите и фактите,и не случайно е на последно място във всички статистики.....има една банална поговорка,глас народен-глас божий,*** народ-слаба държава
217
1
 
16
 
! Отговори
Безнадеждно преди 9 години
Като чета коментарите срещу Русия и срещу Путин разбирам защо тъпият български народ е на това дередже! Защото е ***. Аз също преди години бях фен на Сащ и срещу СССР, но дойде време и слепите даже прогледаха.
216
0
 
12
 
! Отговори
до 322 преди 9 години
Нужно е експресно ликвидиране на седерастията.
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даам така ще да е - Зваздите ми го говорят - прихванах ги!
214
1
 
14
 
! Отговори
Ema преди 9 години
Какъв Даниел Митов ами онази *** в президентството ами оня който щеше да пляска руснаците ами всички невменяеми от протестна мрежа които искаха да бутат паметници на руските войни .Всичката тая *** която вече 25г заличава от учебниците всичко що касае Освобождението ,Руско Турската освободителна война и националните ни интереси ,всичко касаещо Русия и всичко Братско е лошо ,а всичко ЕвроГеейско е прекрасно Нужна е сеч из-основи в тая баталясала държава пълнa с продажни твари .
213
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в мариупол доброволческите отряди за териториална защита са предимно от рускоезични.това е факт.те дават отпор на агресорите терористи.местното руско и украйнско население нямат никакви проблеми помежду си. имат проблем само с путиновите бандити и наемници
212
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОД Бунтовници разбирайте - руски войници и чеченски бандити пратени от *** Путин!!!! Какво се правите на луди всички тук!!!?
211
15
 
1
 
! Отговори
н.радев преди 9 години
И в Крим, и в Донбас проруската власт дойде чрез анонимни военни с униформи, но без отличителни знаци. Това е стилът на Русия, по-точно, на Путин. Да нападат анонимно, иззад ъгъла. Които и да сса тези мъже без отличителни знаци, те са срамът и позорът на държавата си. Нямат доблест да застанат с имената си, с пагоните си, с отличителните си знаци. Те са страхливи бандити. Нападат Украйна точно като бандити. Господа страхопъзльовци, защо си криете отличителните знаци?
210
1
 
10
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Подобно деяние е неприемливо и трябва да бъде осъдено без значение кой го е извършил! Но в този случай, някак не приляга на властите в Киев да влизат в ролята на съдници, при положение, че от година редовно обстрелват с тежко въоръжение жилищни квартали. Многобройните жертви сред гражданското население в резултат на тези обстрели удобно се премълчават от нашите независими медии. Все едно Хитлер да обвини съюзническите войски, че през 1945 е имало жертви сред гражданското население на Берлин.
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гостИДИОТ
208
14
 
2
 
! Отговори
гост преди 9 години
Вън руските войски от Украйна! Съд за Путин и Лавров! Всички на протест пред руското посолство!
207
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Стрелците са заловенВ Източна Украйна се извърва етническо прочистване и това е ясно за всеки нормален човек. Над половин милион вече са пресекли границата, спасявайки се в Русия. В момента Мариопул е задръстен от колони с коли, които се спасяват към Русия. Кой, за Бога , ще се спасява при своите врагове. Не е възможно това българите, да сме такава продажна ***. Всъщност май винаги е било така . Преди комунистите, сега глобалистите. Тоя народ няма спасение от безродниците.
206
2
 
7
 
! Отговори
Стрелците са заловен преди 9 години
Украенските служби за сигурност са заловили двамата местни силоваци: Кирсанов и Сергей Понамаренко, които погрешно са насочили ГРАД-а и са отправили залп срещу града. В момента се разпитват в Киев. Опълченците твърдят, че не атакуват Мариупол, силите им са концентрирани в затварянето на чувала Дебалцево, в който има 6 до 7 хиляди Украински силовака.