Бунтовниците са виновни за смъртта в Мариупол

Имало прехванати разговори, които доказват вината им
25 яну 2015 18:02, Александър Попов
411
Бунтовниците са виновни за смъртта в Мариупол
Снимка: Reuters

Прехванати разговори по телефони и редиостанции доказват, че подкрепяните от Русия сепаратисти са отговорни за ракетния обстрел срещу Мариупол, при който загинаха най-малко 30 души, заяви днес украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Още по темата

По думите на Порошенко, който проведе спешно съвещание със Съвета за сигурност, прехванатите разговори са неоспоримо доказателство, че сепаратистите са извършили нападението.

Сепаратисткият ръководител Александър Захарченко първоначално обяви, че неговите сили започват офанзива срещу Мариупол.

След като стана известен броят на цивилните жертви обаче, той даде заден ход и обвини украинските сили за вчерашното клане, отбеляза АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още по темата: украйнаМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
17
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Не знам кой е въшкар,ама Украина сама се освободи от 300 годишно руско робство а българитечакаха 500 години баба им да ги освободи !
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до украинец / абе човече,незнам само ти ли си толкова *** или цялата ви нация / какво нато какъв европеиски саюз ,вашата държава с помоща на вашите управници се превърна в оръжие срещу самите вас , и недеите се пери толкова . русия не е поискала не ви е окупирала,точно за два дена може да се вее руско знаме в киев а сащ няма да ви помогне след това, просто ще си измрете като кучета
143
1
 
6
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Дедите на тия *** укрите са откраднали Тризъбеца от Стара Велика България, мъжката плитка също. Изкуствена нация и първи опити за глобализация с плачевен резултат, пфу!
142
1
 
11
 
! Отговори
стоянчо преди 9 години
А бе, като ги прихващат толкова много що не вземат и да им се опънат малко, а не само с руснаци да се оправдават. Некадърници!
141
2
 
17
 
! Отговори
преди 9 години
До УКРАИНЕЦКак 3ти украински фронт е руски,а 1ви украински е украински? Знам много добре,че брянският фронт е преименован в 3ти украински,но как така 3ти е на ссср,а 1ви е украински и освободихте концлагера? Още 1 въпрос: От къде тези украински армии след като Украйна е изцяло под германска окупация. Преди сте били въшкари и сега сте същите.
140
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украинците взеха да пишат нова световна история , първо казаха че руснаците биле нападнали германия а днес гледах изказване в което се твърди че украинците биле спасили всички в полша от лагерите а там руски крак не бил стъпвал / скоро няма да се учудя ако напишат че първия човек на земята адам е украинец
139
1
 
16
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Укропитек, а аз виждам, как бягате като скакалци в Полша и Украйна се прекръства на Нова Русия!
138
14
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До ШопБраво Шоп-музика за моите уши,след малко ще пусна на родоотступниците -путинисти американския химн,както подобава в една НАТОВСКА държава !
137
0
 
17
 
! Отговори
Гиви преди 9 години
Посеренко , пак ли имаш "доказателства" които никой няма да види ? Паниката какво ли не прави , хващай самальота за США докато още можеш , защото хванем ли те , ще те влачим по всички улици в Киев с танка .
136
0
 
21
 
! Отговори
а преди 9 години
,,Имало прехванати разговори, които доказват вината им" при това за улеснение са на английски ?
135
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ън руснаците от Украйна! Путин и Лавров в затвора! Всички на протест пред руското посолство!
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има качено филмче в yotob и там хора свидетели на обстрела казват че ракетите са дошли от някакъв си стар крим,незнам това област ли е или някакъв град но там биле разположени украинските сили не на бунтовниците,това го казват свидетели на обстрела не някоя медия или някоя от конфликтните страни
133
7
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Горе долу е вярно само защото състава на -ти Украински фронт коъто вероломно напада България през септември 1944 е главно руски (москалски,кацапски).
132
1
 
11
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименЗа да се запомни някава информация и за да стане истина,дори и да е лъжа трябва да се набива в главата на хората 1000 пъти. Гиобелс --- 1940 г.
131
1
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
До УКРАИНЕЦТова от историята написана от Грушевски ли го прочете?
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това същото го писаха като и свалиха малаизииския самолет,пак пишеше че имало данни че сепаратистите са го направили но накрая излезе точно обратно, недеите казва че има информация ами я даите да я видим а не само да ни хвърляте прах в очите
129
1
 
11
 
! Отговори
преди 9 години
От 1944 до 1947 година хрантутихме 600000 украински окупанти на територията на България.
128
14
 
1
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До хей украЙнецЕдин цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. ЛъвскийИ също цитат от Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
127
1
 
16
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Аха, значи Порошенко отново има снимки, разговори и всякакви данни, доказващи чуждата вина, но отново няма да ги видим. Ама много стана вече- Боинга, тролейбуса в Донецк, автобуса до Волноваха, сега Мариупол... Сега чакаме поредната руска военна колона, разбита до невидимост от юначните укри!
126
18
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Майка ми е рускиня,баща ми е украинец.При жена ми Татяна ситуацията е същата.това никога не е било проблем.ние даже никога и не сме си задавали такъв въпрос-руснак ли си ти или украинец?Каква е разликата?Но сега аз искам да кажа че аз съм украинец,моята жена е украинка,моите деца са украинци,аз искам даже моите британски съседи да са украинци.И даже ако аз бях чист руснак,то днес също щях да стана украинец заедно с мойте котки даже.