Украйна праща още артилерия на изток

Порошенко иска сепаратистите да бъдат обявени за терористи
25 яну 2015 15:48, Александър Попов
216
Украйна праща още артилерия на изток
Снимка: Reuters

Процесът за излизане от кризата в Украйна трябва да се базира само на мирните споразумения от Минск, каза днес
украинският президент Петро Порошенко предаде ТАСС.

На извънредно заседание на Съвета за национална сигурност и  отбрана той каза още, че Украйна трябва да осигури координация на международната общност за обявяването на самопровъзгласилите се две републики в Източна Украйна - Донецка и Луганска - за терористични организации.

На заседанието министърът на отбраната Степан Полторак съобщи, че правителствените сили съсредоточават подкрепления в югоизточните области, включително артилерийски подразделения.

Вчера украинският президент заповяда армейски резерви да бъдат изпратени на изток.

Извънредното заседание на украинския съвет за сигурност бе свикано във връзка с офанзивата на сепаратистите срещу югоизточния пристанищен град Мариупол, където вчера от артилерийски обстрел срещу жилищни квартали загинаха 30 цивилни и близо 100 души бяха ранени.

Във връзка със събитията в района на Мариупол украинският представители в НАТО е поискал спешно заседание на Комисията Украйна - НАТО, което вероятно ще се състои утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
До Одисей 1 Одисей,ако въстане помашкото население в България да разбирам ли че ще грабнеш автомата и ще отидеш да ги избиваш?
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
proshenko prashta podkreplenia ;demek edni ykrainci shte ybivat drygi mai na meidana kogato se tepexa kazvaxa 4e u4enko e ybiec ami kakt e tozi koito isprashta armita sreshto sopstvenia si narod ili te sa rysnaci;
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САЩ са най-великата демокрация..." А сега помагат на демократа Порошенко да си затрие народа - демократично
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са най-великата демокрация на планетата. Те никога не са нападали суверенни държави в името на ресурсна или друг вид изгода. Тяхната рдинствена цел е да спасят хората, я от някой лош диктатор, я от самите себе си и да ги дарят със свобода и демокрация! Последните добри примери са Ирак и Либия...Одисей 1
60
1
 
9
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1глупостите за свобода на словото и правова държава ги обяснявай другаде какво стана с делото за фалита на Енрон и Д. Буш?
59
12
 
4
 
! Отговори
Izbegal преди 9 години
Русия превзе Крим, а сега си проправя път до тамвярвате ли че украинските руснаци са си набави ли оръжия които първо са безумно скъпи за обикновените граждани И второ те не знаят да боравят с тях например някой си Иванушка от заварчик станал танкист че и танк си намерил
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди края на войната Xитлер правеше същите ненормални мутри, но това не му помогна.
57
1
 
17
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1САЩ искат целия свят но нещо не им се получава
56
1
 
18
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
и още за "свободата на словото"80-годишният Морис Сине двадесет години е политически карикатурист за Шарли Ебдо, но през 2009 г. той е уволнен за антисемитски карикатури, намеквайки за връзка на сина на бившия френски президент Никола Саркози с богата еврейка.
55
1
 
15
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1и в Косово и в Крим имаше референдумили си забравил за бомбандировките над Сърбия? как тогава удариха сръбската телевизия и бяха убити 15 журналисти...
54
0
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
до 95значи ако направиш репортаж че границата не се охранява е престъплениеи тук не важи свободата на словото...
53
0
 
13
 
! Отговори
преди 9 години
Терористи,защо? Може би са нападнали Киев или западна Украйна? Нападнатите май са само Донецк и Луганск.
52
1
 
12
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1защо тогава меркел признава Косово? единия пакет от санкции бе наложен и след свалянето на самолета но там сериозно боксуват с разследването защо ли?
51
2
 
15
 
! Отговори
адвокат на Юлия преди 9 години
До брейБившият адвокат на Юлия Тимошенко, Сергей Власенко, търгува с човешки органи, взети от още живи участници в сраженията. В търговията участват още директорът на СБУ Валентин Наливайченко, командирът на фашисткия отряд "Донбасс" Семьон Семенченко и украинската лекарка с германски паспорт Олга Вибер! Част от заработените пари се използват за финансиране на бандюгите от "Правый сектор". Наливайченко е агент на Цру от преди 10 години. Цру е най-голямата терористична организация в света.
50
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Порошенко, дай на гладните руснаци по едно кило шоколад и те ще се приберат мирно и тихо по къщята...
49
1
 
8
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
един репортер показа как се "охранява" границата на тексас с мексикои веднага срещу него има дело... това е то демокрацията....
48
5
 
4
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
71този доброволен съюз защо не пуска тексас да се отдели?и същия този доброволен съюз доброволно ли взе тексас и калифорния от мексико?
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До без обезщетениеКРЕМАТОРИУМ напишеш ли също трият
46
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските джихадисти рано или късно ще бъдат победени!
45
2
 
12
 
! Отговори
без обезщетение преди 9 години
От една седмица опълченците са убили над 780 украински войници. Фашистката хунта в Куев е изпратила три подвижни крематориума в Донбасс, за да унищожат телата на убитите нещастници. След това, тези войници ще бъдат обявени от Куев или за безследно изчезнали, или за пленени. За да не плащат обезщетение на вдовиците.