Украйна праща още артилерия на изток

Порошенко иска сепаратистите да бъдат обявени за терористи
25 яну 2015 15:48, Александър Попов
216
Украйна праща още артилерия на изток
Снимка: Reuters

Процесът за излизане от кризата в Украйна трябва да се базира само на мирните споразумения от Минск, каза днес
украинският президент Петро Порошенко предаде ТАСС.

На извънредно заседание на Съвета за национална сигурност и  отбрана той каза още, че Украйна трябва да осигури координация на международната общност за обявяването на самопровъзгласилите се две републики в Източна Украйна - Донецка и Луганска - за терористични организации.

На заседанието министърът на отбраната Степан Полторак съобщи, че правителствените сили съсредоточават подкрепления в югоизточните области, включително артилерийски подразделения.

Вчера украинският президент заповяда армейски резерви да бъдат изпратени на изток.

Извънредното заседание на украинския съвет за сигурност бе свикано във връзка с офанзивата на сепаратистите срещу югоизточния пристанищен град Мариупол, където вчера от артилерийски обстрел срещу жилищни квартали загинаха 30 цивилни и близо 100 души бяха ранени.

Във връзка със събитията в района на Мариупол украинският представители в НАТО е поискал спешно заседание на Комисията Украйна - НАТО, което вероятно ще се състои утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
типично за хазарските ционисти голяма кофа малки свински очички и исключителна ехидност
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯЕй много ги разбирате нещата от Испания , Англия или от Пакистан.Напуснеш ли си страната , най малкото право на гласуване не трябва да имаш.
42
2
 
20
 
! Отговори
нежни и грижовни преди 9 години
Опълченците от Новороссия предварително благодарят на Пороченко и на приятелите от Нато и Цру за предстоящите доставки на нови оръдия за армията на вече бивша Украйна. Защото тези оръдия, малко след доставката, ще попаднат в нашите нежни и грижовни ръце!
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко преди седмица искаше да си връща земите, преди няколко дни искаше примирие и призоваваше Запада да се намеси.Междувременно посрещна военна делегация от САЩ и днес вече праща артилерия. Този е за лудницата.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аспарух ако беше чакал някой от европа да го признае нямаше да ни има нас сега.Така че ако руснаците там си искат Новорусия никой не може да ги спре.Най малкото пък Юридически.
39
2
 
7
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1тогава САЩ какво е :D не е ли най-изкуствената от всички?
38
0
 
6
 
! Отговори
@ преди 9 години
Порошенко си знае какво го чака ,ако не следва новата партийна линия,т.е .както се изразява тази еврейска активистка участвала в Майдана ,която му изпраща това послание "Посланието е:ние те наблюдаваме,ако ни предадеш отново няма да останем мълчаливи"в статията forward/articles/198758/ukraine-presidential-frontrunner-petro-poroshenko/?p=all(
37
1
 
18
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Одисей 1а в крим как е?че и за там се оплакваше ако сърбите тръгнат срещу унгарското малцинство в Сърбия как мислиш дали Унгария ще мълчи?
36
4
 
15
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
четящчетеш но нищо не разбираш...как да се разберат по мирен по мирен начин след като САЩ не искат това? виж същите клоуни от НАТО какво направиха в Либия... страна Либия вече не съществува както това стана преди това с Афганистан и Ирак. Украйна я чака същата съдба
35
2
 
20
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
подобен бе и сценария в Грузия но грузинците бързо се осъзнаха и махнаха Саакашвили явно украйнците са като нас... колко и по зле да става положението те се радват че има "демокрация"...
34
14
 
15
 
! Отговори
четящ преди 9 години
САЩ и НАТО създадоха прецедента Косово, когато от суверенна държава беше откъсната територия и дадена независимост. При все че албанците си имат държава. Сега случаят с Украйна е същия, но стандартите както винаги са двойни. Фашитската хунта е в Москва и тя праща войски да избиват братски славянски народ. Украйна е жертва на голямата игра между САЩ и Русия и най-добрия вариант е мирно да се разберат, и който иска да се отделя и да отива при *** и да гние там в мизерия.
33
3
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименПо какво случая с Ново Русия е по различен от сценария в Косово
32
3
 
23
 
! Отговори
@ преди 9 години
Дезинформаторите са на служба на новия луцифериански ред.Една лъжа е легитимността на проционистката управа взела властта със снайперистки преврат.Докато имаше корупция под Янукович,то той в името на националед диалог и избягване на кръвопролитие обеща промени и даже постове за т.нар.опозиция като пост министът председател на Ятценюк.Но целта бе отнемане на руските бази,което добри отношения с Русия,а и вече подновения договор за базите не биха отнели,следователно-на сцената излизат най-мръсните предатели на Украйна,които започват войната срещу Русия.
31
5
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
"От кризата се излиза само като се спазват мирните споразумения ...." и затова, пращаме подкрепления и артилерия. Порко, Яйцето и Турчина са трима обезумели танкиста, майстори на мирния диалог.
30
7
 
31
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
Стига с двойни стандарти. .сащ хвърлиха НАТО да смачка милошевич заради Косово но сега не мачка прасенко и му позволява да праща артилерия че и главорези му праща за да убочават Фашагите
29
7
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Когда я был на "зачистки" в село Толстой- Юрт в 1998г. По ликвидацию боевиков из отряда Хаттаба.. Мы попали под обстрела от своим.. "Дружественный огонь" у нас были 12 двухсоты. Расстреляли ребята в упор... По радио мы сказали в щабом, что по нас стреляют русских солдаты..... Генерал Г.Т.... сказал нам: Эта ошбика извите... нас координаты дали неверные..
28
6
 
26
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Попринцип се въздържам от коментар по темата, но... Сегашното управление на Украйна е нелегитимно, взело властта чрез преврат. Факт. Сегашното управление на Украйна атакува собствения си народ. Факт.Кой точне е терористът тук?
27
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво искате от Русия?Русия предложи на Украйна да се преструктурира във федерация.Защо не го направиха?Ясно е ,че има етническо присъствие на руснаци в Източна Украйна.Руснаците нещо по-различно ли са от босненците?
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига с тези перверзии от страна на целия свят!Защо спряха Милошевич ,а не спират този ***?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 29.Смотан и неук,не Европа,а България е тук..