Путин нарече украинската армия "натовски легион"

НАТО определи твърдението като "глупости"
Обновена: 26 яну 2015 18:06 | 26 яну 2015 17:57, Елка Василева
404
Путин нарече украинската армия "натовски легион"
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин нарече украинската армия "натовски легион", който се стреми да постигне геополитически цели за възпиране на Русия, предаде ТАСС.

"По същество това вече не е армия, това е чуждестранен легион, в дадения случай натовски легион, който, разбира се, не преследва цели от национален интерес за Украйна", заяви руският президент в изказване пред студенти.

Още по темата

"Там има съвсем други цели и те са свързани с постигане на геополитически цели за възпиране на Русия, което по никакъв начин не съвпада с националните интереси на украинския народ", каза Путин на среща със студенти в петербургски университет.

Той посочи също, че официален Киев отказва да върви по пътя на мирното уреждане на конфликта в Донбас и е използвал прекратяването на огъня за прегрупиране на силите.

"За съжаление, официалните киевски власти отказват да вървят по пътя на мирното решение, не искат решение с политически средства. Първо използваха правоохранителните органи, после службите за сигурност, после армията", каза Путин.
 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи като "глупости" изявлението на руския президент. Чуждестранните сили в Украйна са руски, това е и проблемът, посочи Столтенберг.

Призоваваме Русия да прекрати незабавно подкрепата си за украинските отцепници, да спазва международните си ангажименти и да спре да дестабилизира Украйна, заяви генералният секретар. Той добави, че Русия продължава да подкрепя, въоръжава и обучава сепаратистите. По неговите думи в последните седмици руската страна е предоставила на бунтовниците много по количество и тежко въоръжение, включително ракетни установки, танкове, бронирани машини, електронни бойни системи.

Осъждаме острото задълбочаване на насилието, причинявано от подкрепяните от Русия отцепници, това се случва на голяма цена, платена от цивилните, посочи Столтенберг. По повод събитията в Мариупол, довели до десетки загинали и ранени, НАТО уточнява, че нападението е било извършено от контролирана от сепаратистите територия.

НАТО продължава да подкрепя пълната независимост и териториалната цялост на Украйна в международнопризнатите й граници, заяви Столтенберг. Той добави, че пактът е част от международните усилия за стабилизирането на Украйна. Няма военно решение на конфликта, трябва да бъде договорен мирен изход, отбеляза Столтенберг. Той направи тези изявления след днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, свикано по искане на Киев.

По повод предстоящата си по-късно днес среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини генералният секретар не коментира дали ще бъдат обсъждани нови санкции срещу Москва. Икономическите санкции са важни, те показват ясно на Кремъл, че неспазването на международните ангажименти има цена, каза Столтенберг.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
3
 
! Отговори
рускиня преди 9 години
До до 243Явно солиден хонорар си получил. Но *** до близката аптека или най добре в бърза помощ.
183
5
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Днес Путин беше в Питер и по съвпалене или не , но вече се товари танкове от Лениградска област за Ростов В БЛИЗОСТ ДО уКРАЙНА . Нещата стават неблагоприятни за мир на Земята !
182
3
 
3
 
! Отговори
Джон Маккейн преди 9 години
Единственный сценарий, который я вижу это верните Крым Украине, уберитесь с восточной Украины, и только тогда, возможно, мы сможем говорить о финляндизации Украины
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принцип действия западных санкций простой и он уже обкатан Россия не первая и не последняя. Это было ранее обкатано на Кубе, Иране, Советском Союзе и Северной Корее. План запущен на полтора года. Если считать, что он был запущен в марте прошлого года (после аннексии Крыма), то где-то к лету он будет выполнен. Идет планомерное, но медленное удушение экономики. И каждый ход делается по мере необходимости. Вовремя когда предыдущий ход сработал.
180
2
 
17
 
! Отговори
до 244, 245 преди 9 години
В.Путин не говори празни неща. В югоизточна Украйна е пълно с наемници от Полша и други страни. След тези думи на руския президент няма как тези наемници да не пострадат.
179
0
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Индия е възмущена отнеуважителното държането на Обама и по време на парада и при химна на Индия с дъвченето на дъвка !?youtu.be/GDlX5SSAO0M
178
6
 
6
 
! Отговори
до 247 преди 9 години
Вие путинистите явно сте много по информирани от мен. Но всичко това дето си го написал за Путин не би ме изненадало.
177
7
 
10
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
*** не е бил толкова изплашен от дните му в Дрезден като подполковник от КГБ когато разярената тълпа щеше да ги линчува след падането на Берлинската стена. Получи явно някаква страхова невроза от НАТО тогава, не знам не съм доктор но най-вероятно е това.
176
1
 
3
 
! Отговори
АНТИНАТО преди 9 години
не икам българия да е в зологоческата градина нато защо?защото се управлява от шабек обама като сложим коня кери и...и.их др.р.р..дя.дя има хубава ромска песен за него съжелявам че не можах да го псрещтна с мегафон и малка тонколонка с тази добра песен за кончето и наи важният с вид на *** извинявам се на животното *** но няма на какво да определя кандидата за нато дрътсвиненко прецидент на укрмаина а и *** джон макеин
175
3
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
$68/рубль.... Тая руска икономика много се засили, сега ще падне един износ, не ти е работа...
174
7
 
8
 
! Отговори
евалла преди 9 години
"Русофобските" коментари идват най вече от електората отвъд Босфора. Халифат им се ще ех-х .
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много възпитано се е изразил. Аз ще ги напсувам много по-яко.
172
18
 
5
 
! Отговори
Бившата на Путин преди 9 години
Всички се прехласвате по този "мъж"..а докато беше КГБец в Германия 2 пъти подавах жалба срещу него за домашно насилие. Та какъв мъж е този който бие жена си........
171
6
 
3
 
! Отговори
Руски олигарх преди 9 години
* е изкрезил, при тва яко.... Освен това загубихме милиарди само за няколко месаца.
170
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ся това незнам дали е вярно, по вероятното да не е, обаче цял свят разбра за "зелените човечета" в Крим, а да не говорим че в края на крайщата се оказа, че Аксенов, президнта на АО Крим е бил руски гражданин от 2003 година, което е абсолютно нарушение на Украйнското законодателство, той дори не е имал право да се кандидатира за президент
169
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време беше модерно да си доведеш булка ку*ва рускиня от Съюза.Днес порочната челяд на такъв вид извратени бракове си казва думата. Точно подобни *** в момента правят агитация на българския народ и масово пишат по форумите с цел промяна на общественото мнение в полза на скапаната Русия. Но само жалко, че има и доста балъци, кото да им се връзват.
168
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Сатана пак ще бъдат настанени в Руска Покрайна,тогава ще се успокоите.
167
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Кога Сатана станаха страховити,мерзавецо,нали беха ръждасали железа?
166
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дори и да е вярно там се избива руско езичното население."Така го казваш, все едно там не се избива и украинско езичното население. Точно руснаците там понеже си правиха каквото си искат и не спазваха законите в страната в която живеят и тормозеха украинското население там, затова им се случиха всички неща. И после... ама някой ги биел. Ами ще ги бие. Нормално е да ги бие като не слушат, ами правят контра. Нормално като прокарват чужди държавни интереси в държавата в която живеят.
165
4
 
28
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хунтата в Киев е също чуждестранен легион.