Сепаратистите превзеха ключов украински град

С танкове е завоюван Вуглегорск
29 яну 2015 20:52, Александър Попов
365
Сепаратистите превзеха ключов украински град
Снимка: Reuters, архив

Украински военни признаха, че проруските сепаратисти са поели контрола върху украинския град Вуглегорск, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на украинските сили Владислав Селезньов каза, че сепаратистите, подкрепяни от танкове, са атакували града днес и правителствените сили не са успели да ги отблъснат.

Загубата на контрола на града ще направи още по-трудно за правителството да запази контрола си върху Дебалцово, близък железопътен център, който е по средата на градовете Донецк и Луганск, контролирани от проруските сепаратисти.

Същевременно адвокатът на украинската депутатка и пилот Надя Савченко, която обяви гладна стачка, за да протестира срещу ареста си в Русия, обяви, че тя е приета в болница, предаде Франс прес.

Савченко е започнала да губи тегло и е била прехвърлена в медицинско отделение към затвора. Савченко е загубила 12 килограма, откакто обяви стачката си, поясни адвокатът Николай Плозов.

Пилотката от украинската армия, която е на 33 години, е обвинена в предумишлено убийство на двама руски журналисти в източната част на страната в средата на юни, където тя се сражаваше като доброволец.

Тя беше арестувана от Русия и това я направи силно популярна в Украйна, където тя беше избрана за депутат на
парламентарните избори пред октомври, въпреки че е в руски арест. Тя оглавяваше листата на партията на бившия украински премиер Юлия Тимошенко.

Руското правосъдие удължи ареста на Савченко до 13 февруари.

Резолюция на Съвета на Европа призова за освобождаването на Савченко, а Ан Брасьор, председателка на ПАСЕ изпрати писмо в тази насока на руския външен министър Сергей Лавров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още по темата: украйнаВуглегорск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВенелинВ Русия не са повече от 50 хиляди. Само в Лос Анджелис (10 пъти по-малко население) през 2013 са били 73 хиляди--------------------- Дали е така? В ЛА зимата е +15 грауса, а в Русия -15.
191
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тия руснаци наистина се оказаха много примитивен народ и най-вече визирам ръководството на русия.
190
2
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Украинец (или псевдоукраинец) - пишеш глупости. В Русия даже с тези прокузени от Украйна руснаци няма 5 милиона бездомници, пък и те не са бездомници - все са настанени някъде, ако ще и на палатки. Говорим за хора, които спят на улищите или където намерят. В Русия не са повече от 50 хиляди. Само в Лос Анджелис (10 пъти по-малко население) през 2013 са били 73 хиляди (повече отколкото в цяла Русия)!
189
0
 
11
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Порошенко, Яйценюки Турчинов, в един глас:Ей Саакашвили, дай вратовръзки! Много вратовръзки... в това време в Донбас им мажели въженце със *** за... вратовръзки!
188
8
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Венелин-------------------V РУСИЯ ИМА СЪЩО ОКОЛО 5 МИЛИОНА БЕЗДОМНИ,А НАСЕЛЕНИЕТО И Е 3 ПЪТИ ПО МАЛКО-КОЙ КОГО ПРЕВЪЗХОЖДА ?
187
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...maxnaha mi komentara s linka sus snimkite na savcenko...sled 30 dni GLADNA stacka-razmera na BOMBITE go e vdignala s 3 TRI nomera...Muxaxa.....
186
0
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Савченко...A nesto da napisete kak tazi sadistka e iztezavale voennoplennicite ot DNR I e predlagala da gi prodadat na organiPri deloto ste izleznat dosta nesta za tova govedoI sprete da ia naricate letec-nikoga ne e bila takava, ako e pilotirala nesto to mai samo uJovi glavi sa bile
185
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на витязите от Новорусия! Хайде утре Киев, други ден Лондон!
184
3
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Погледнах коментарите - не знам калко милионери има в САЩ, но бездомниците там са над 5 милиона души. По този показател превъзхождат Русия повече от 100 пъти!Колкото до Украйна, това е една държава по-измислена и от Македония, създадена по същия начин от Коминтерна и също като Македония няма да просъшествува дълго.
183
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на сепаратистите. Браво. Ред е на Харков, Николаев и Одеса.
182
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦИ КАТО ГЛЕДАМ, МАЙ САМО ТИ СИ ВЯРВАШ НА МОЗЪКА.
181
31
 
7
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен-----------------Вие не знаете ли че не трябва да чепите информация от Руски източници-Русия е тоталитарна страна със средновековен диктатор от рода на Пол-Пот-вие добре ли сте ?Поне уважавайте себе си,ако България не.
180
24
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименПрав е тоз генерал-редовни части не участвуват-участва спецназ(тюлени)+морска пехота+ОМОН и други,които не се водят редовни части от РФ армията.
179
7
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен-----------В ЩАТИТЕ Е СКЪПО-НЕ ТИ ТРЯБВА-*** В ШВЕЦИЯ-ИМА КЪЩИ (РЕМОНТИРАНИ) В МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА С ГОРА-ПРИРОДА ПО 30 ХИЛ ЕВРО,ГАРСОНИЕРИ-И ПО 10 ХИЛ ЕВРО.ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА-3000 ЕВРО.МИНИМАЛНА-1200 ЕВРО.ЗА ХРАНА-300 ЕВРО НА МЕСЕЦ,ОТОПЛЕНИЕ-100 ЕВРО.ЗА ЕДНА ГОДИНА СИ КОПУВАШ ГАРСОНИЕРА В МАЛЪК ГРАД.АКО БАЧКАШ ШОФИОР НА РЕИС-4000 ЗАПЛАТА И ЗА 8 МЕСЕЦА Я КОПУВАШ.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 141Ще повторя по друг начин, че ме изтриха - откъде черпиш тази информация ?Искам да я видя . Защото на русвесна.су пказват друго- че там е бик шефа на сепаратистите.
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
241 xodi se grumni nqkade be narkoman na xeroin!
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainec700*12*11=92 400 $ 92 000 $ за цяла къща! И аз искам ! :)))
175
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са пълни лъжи ! Украинците пуснаха руските танкове в Углегорск и ги зачистиха един по един. От 40 танка ,останаха 10. В момента града е под контрола на ВСУ ,и единственото случващо се там е догарянето на унищожените руски танкове.Това е инфо от танкист ,който е там. Спрете да четете Лайф Нюз ! Те наскоро снимаха Донецкото МЕТРО ,като го представиха за летището .....
174
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 313 Началникът на Генщаба на украинската армия Виктор Муженко призна, че редовни части на руската армия не участват в боевете в Източна Украйна."В момента украинската армия не води боеве с регулярната армия на Русия", подчерта генералът, цитиран също от украинската телевизия "5 канал", чийто собственик е президентът Петро Порошенко. "
173
0
 
7
 
! Отговори
Вонещик преди 9 години
По ефективно ще е ако обяви Жадна стачка