Сепаратистите превзеха ключов украински град

С танкове е завоюван Вуглегорск
29 яну 2015 20:52, Александър Попов
365
Сепаратистите превзеха ключов украински град
Снимка: Reuters, архив

Украински военни признаха, че проруските сепаратисти са поели контрола върху украинския град Вуглегорск, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на украинските сили Владислав Селезньов каза, че сепаратистите, подкрепяни от танкове, са атакували града днес и правителствените сили не са успели да ги отблъснат.

Загубата на контрола на града ще направи още по-трудно за правителството да запази контрола си върху Дебалцово, близък железопътен център, който е по средата на градовете Донецк и Луганск, контролирани от проруските сепаратисти.

Същевременно адвокатът на украинската депутатка и пилот Надя Савченко, която обяви гладна стачка, за да протестира срещу ареста си в Русия, обяви, че тя е приета в болница, предаде Франс прес.

Савченко е започнала да губи тегло и е била прехвърлена в медицинско отделение към затвора. Савченко е загубила 12 килограма, откакто обяви стачката си, поясни адвокатът Николай Плозов.

Пилотката от украинската армия, която е на 33 години, е обвинена в предумишлено убийство на двама руски журналисти в източната част на страната в средата на юни, където тя се сражаваше като доброволец.

Тя беше арестувана от Русия и това я направи силно популярна в Украйна, където тя беше избрана за депутат на
парламентарните избори пред октомври, въпреки че е в руски арест. Тя оглавяваше листата на партията на бившия украински премиер Юлия Тимошенко.

Руското правосъдие удължи ареста на Савченко до 13 февруари.

Резолюция на Съвета на Европа призова за освобождаването на Савченко, а Ан Брасьор, председателка на ПАСЕ изпрати писмо в тази насока на руския външен министър Сергей Лавров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още по темата: УкрайнаВуглегорск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Xайде давай!
171
19
 
7
 
! Отговори
радио москва преди 9 години
гаварит масква,гаварит масква,фалита на сащ се отлага за неопределено време,които са на рубли да пият от нас една студена вода,ние в кремъл винаги сме били в зелено
170
3
 
22
 
! Отговори
Rado преди 9 години
До Анонименне е страната с най-много милионери от около 10 години и повече ! Също не е най-богата страна, а най-задлъжнялата такава като се крепи само и единствено благодарение на долара ! Падне ли долара ... край с американците, които сами си признаха миналата/по-миналата година, че бюджета на страната е в плачебно състояние! Точно затова и новия съюз на русия/китай и индия ще изкара нова валута на и може да си сигурен, че долара и еврото ще паднат под 1лв. Затова и искат бг да го приеме !
169
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целия Запад се труди да налива на Порошенко пари и оръжие, американски военни делегации през ден кацат в Киев , но това няма значение. Те просто подкрепят демокрацията.
168
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
танковете терористите са си ги купили от бакалията,русия няма нищо общо,заяви лавров
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дано
166
0
 
31
 
! Отговори
Нова мода преди 9 години
Нова мода в Куев. За да се спасят от убийствената мобилизация, много младежи си купуват тапия за поп, статус, който не подлежи на мобилизиране.
165
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бендеровците пак се ***.
164
11
 
0
 
! Отговори
Америкаче до 302 преди 9 години
"Най-много да си купели кола американчетата"Хаха, шегаджия дребен, всеки ползвал ГугълМапс е виждал какви къщи-палати имат американците!Пробвай някой друг виц, ***!
163
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и Киев
162
15
 
2
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До АнонименГлупчо,братовчед ми си купи къща в Чикаго и я изплати за 11 години с 1 пета от заплатата си без проблем-по 700 долара на месец.Сега къщата е два пъти по скъпа
161
18
 
6
 
! Отговори
батман преди 9 години
На тия "патреоти" дето подкрепят Путин искам да задам въпрос. Ако Ердоган вкара зелени човечета в Кърджали ще излезете ли с турски знамена да го посрещнете? Отговорът е ясен: явно да!
160
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дезинформаторите ги знаем кои са, това са на *** идеала - най-голямата дезинформация е че като стягаме коланите а в УСА ги разхлабват, ще ги стигнем. Нещастници, когато в БГ идваха амирикански войници заради юговойната, и като питаха хората чии са тези хубави къщи и хората ивм отговаряха че сда на самите българи, построени през комунизма и войничетата въздишаха и казваха, че никога няма да имат собствена къща и че българите са богат народ. Най-много да си купели кола американчетата
159
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нали Хъмпти - Дъмпти и Прсенко имаха непобедима армия дето щяка да победи Червената армия?До тука ядат бой още от опълченците .А какво ще правят ако ги погне добре сработена и обурудвана руска армия?
158
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И са ще плъзнат статии за Путин и Русия...Знаеме ги вече реакциите на "цивилизованите " страни!
157
38
 
2
 
! Отговори
Ленин преди 9 години
Не знам какви ще ги пишете, когато руснаците си поискат Варна, а след това и цяла България?! А там, в Украйна убиват хора! Но на кой му пука! Ние сме си добре... вече 65 години! И благодарение на кого?
156
5
 
30
 
! Отговори
бг преди 9 години
Съвета на Израел и ПАСЕ: убила е двама руснаци,голяма работа,веднага да бъде освободена.
155
28
 
4
 
! Отговори
до 286 преди 9 години
Какъв Дебалцевски котел бе уши ...това е малко локално котле..те виж какво ще стане с ТЕЦ КАВКАЗ...ТАМ БЪКА ОТ КОТЛИ НА ВСЯКА КРАЧКА И НАЛЯГАНЕТО Е ОГРОМНО И СЕ НАМИРА ТОЧНО В СЛАБИНИТЕ НА МЕЧОКО !
154
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И котелът в Дебалцово кипна. Украинските военни се спасяват кой както може.
153
1
 
45
 
! Отговори
Испанец No Pasaran ! преди 9 години
господин "Попов" Вуглеуганск това какво е фонетически името на градът или това са ви познанията ви по Украински и Руски ? Ако не знаеете езиците на враждуващите страни НЯМАТЕ НИКАКО ПРАВО да пишете статии по тема ! Вообще статията пише 85% за онова същество Савенко дето се хвалеше пред Украиинските медии колко малък е за нея проблема да си яде сандвича ходейки между десетки разлагащи се трпове. И какво ви е образованието определено не е публицистика по скоро от Софиииският цирк клоун !