"Студена война" вече се води, но може да стане "гореща"!

Америка "се е заблудила в джунглата", смята Горбачов
Обновена: 29 яну 2015 14:00 | 29 яну 2015 11:07, Елка Василева
322
"Студена война" вече се води, но може да стане "гореща"!
Михаил Горбачов. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече са въвлекли Русия в „студена война“ и не е изключено те да „рискуват“ и да направят по-нататъшни стъпки към реална война, смята бившият президент на СССР Михаил Горбачов.

„Сега се чува и от Америка, и от ЕС само за санкции по отношение на Русия. Съвсем ли са си изгубили главата? Америка изобщо „се е заблудила в джунглата“ и ни влече и нас натам“, каза Горбачов за Интерфакс.

„А ако трябва да наричаме нещата със собствените им имена, то тя /Америка/ вече ни е въвлякла в нова „студена война“, опитвайки се открито да реализира генералната си идея за триумфаторство“, посочи политикът.

Още по темата

„А къде ще ни отведе всички нас това? „Студена война“ вече открито се води. И какво по-нататък? За съжаление, вече не мога твърдо да кажа, че „студената война“ няма да доведе до „гореща“. Боя се, че те могат да рискуват“, каза Горбачов.

Той отбеляза, че положението в САЩ и ЕС не е никак просто: „Част от страните от Европа живеят добре, а останалите – не толкова добре, а и зависимостта от САЩ е прекалено голяма, включително и на Германия“.

В началото на януари Горбачов заяви, че съществува заплаха от пълномащабна война в Европа, свързана с украинската криза. Мнението си той заяви пред „Шпигел“. Политикът призова Германия да не се намесва в ситуацията около Украйна.

През декември 2014 г. Горбачов посъветва Русия и САЩ да проведат среща на високо равнище за „размразяване“ на отношенията. Месец преди това той призова САЩ и ЕС да се вслушат в думите на руския президент Владимир Путин, който сравни политиката на Вашингтон на международната арена с поведението на новобогаташ, „който изведнъж се е сдобил с огромно богатство: световно лидерство“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ Справедливостта от броя на плюсовете и мусите ли се определя? *** ли си?
221
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия не я бройте тя успя да изтъргува подкрепата си за САЩ - за част от златото си (около 120тона са се върнали в Германия през декември).А нашто, КЪДЕ е златото ни ? В щатите да ни го пазят (все едно да дам на комшийката да ми пази заплатата), всички участвали в далаверата на Въжето !
220
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия не я бройте тя успя да изтъргува подкрепата си за САЩ - за част от златото си около 120тона са се върнали през декември.А нашто КЪДЕ е златото ни ? В щатите да ни го пазят (все едно да дам на комшийката да ми пази заплатата), всички участвали в далаверата на Въжето !
219
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според някои военни специалисти една руска подводница тайфун с ракетите си е способна да унищожи живота на половината земно кълбо. а руснаците имат бая подводници
218
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....*** КАШЕРНА СЕДЕРАСТИЯ ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕ В ПЪРВИТЕ БОЙНИ РЕДИЦИ....-----------------------------*** меки китки на бойната линия? :D :D :DНадали, ще припълзят обратно в на кучето г**а, те още си мислят, че пълнежа на сатаНАТО е фактор и че ще има кой да ги защитава. Истината е, че руснаците са за 2-3 седмици в София и турците са първите, които могат да им се опрат.
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Путин вече му писна от укропите и еврогея и само чака повод да ги разнесе, това са го усетили и на запад bloombergview/articles/2015-01-28/sorry-ukraine-you-can-t-beat-putin . Тъпите управляващи в ес монтирани от уса могат тотално да сринат съюза както финансово така и политичаски.
216
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Аз съм против комунизма ама съм и против това което стана и как се разпадна блока,ако тоя си признае най после,че той е вербуван тогава и го е направил за пари ще го призная.
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toq oshte li e jiv predatelq ,za zapada samo termoqdrennata bomba .
214
4
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Предателя Горбачов се сетил че трябва да обича родината си,а само до преди година говореше всевъзможни глупости за Русия.
213
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукашенко: единая валюта ЕАЭС будет не при моей президентской жизни
212
3
 
37
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Войната срещу Русия се води от години,сега просто навлезе в решителна фаза!Вероятността да завърши с ядрен сблъсък е вече 50%!Тия{САЩ) да не очакват Русия да се предаде?Е,няма да стане!Идва време разделно-всяки трябва да прецени заслужава ли си да умре заради амбициите на САЩ(и Израел) за световен контрол!Многополюсния свят със здравословна конкуренция между страните е много по-добър вариант от еднополюсния-видяхме до какво доведе едноличната доминация на САЩ!
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха тоя *** се е агрижил за богатствата си ще има инфлация не бой си с богатствата дето си ги групал ще си купиш една дъвка.
210
1
 
7
 
! Отговори
до 284 преди 9 години
Много сте нервен другарю. Навярно сте взели двойна доза. По спокойно, ще вземете да пропуснете празника "2 февруари".
209
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е *** тоя не е истина, че тя си е гореща. Украйна тръгна да напада Русия с некви обещания от Белия дом накъде повече драги. Изчакайте да ви наложат и още санкции.
208
9
 
2
 
! Отговори
onz преди 9 години
До анализаторправилно ли ви разбирам че проагандирате войнствената политика на рушняцити? дали се учудвате, защо осветлението на улицата Ви намаля?
207
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо ново за Крим, как са там, цъфтят ли, вържат ли
206
1
 
25
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
В проведените от 5 до утре 30 януари у нас съвместни българо-американски учения ПЛАТИНЕН ЛЪВ България се позиционира заедно със САЩ да отразява "удар на врага". Врагът е Русия!Това е мили ми соросоидчета!Скоро с пушчица на фронта!
205
10
 
3
 
! Отговори
монархист до 280 преди 9 години
Царя не е бил комунист и никога няма да бъде, той е обединител на нацията, другите са пешки...
204
14
 
1
 
! Отговори
1492 преди 9 години
Без да върнат Крим няма да стане то е ясно, или поне да останат на това положение, но настъпват ли още за съжаление ще става страшно за цялото човечество..
203
3
 
7
 
! Отговори
Марин преди 9 години
До Анонинен 267,Няма десни и леви в България.Има само леви политици.Десните са или боядисани комунисти,или деца и внуци на комунистите.