UK изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Те прелетели близо до британското въздушно пространство
Обновена: 29 яну 2015 12:13 | 29 яну 2015 12:11, Елка Василева
174
UK изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" прехванаха два руски стратегически бомбардировача, които прелетели близо до британското въздушно пространство, предаде Ройтерс, като цитира министерството на отбраната.

Руските самолети били засечени вчера да прелитат над протока Ламанш, южно от Англия. Изтребителите "Тайфун" излетели от бази на кралските ВВС в Шотландия и Източна Англия.

Още по темата

"Руските бомбардировачи бяха ескортирани от британските изтребители, докато напуснаха района на британския интерес. Те не са навлизали в нито един момент в британското суверенно въздушно пространство", се казва в декларация на министерството на отбраната.

Миналата година НАТО прехвана повече от 100 пъти руски самолети - над три пъти повече в сравнение с 2013 г. - на фона на растящото напрежение между Запада и Русия заради кризата в Украйна.

Елизабет Куинтана, изследователка в Кралския институт за въоръжените сили, каза, че вчерашният случай е необичаен и може да е свързан със започналото във Великобритания публично разследване за смъртта преди девет години в Лондон на Александър Литвиненко, бившия агент на КГБ, станал критик на Кремъл.

"Обикновено руските самолети прелитат край Норвегия и над Северно море. Може би сега са били използвани, за да се провери колко бързо реагират кралските ВВС на юг", каза Куинтана пред в. "Дейли мейл". "Прелитане на бойни самолети във или близо до суверенното въздушно пространство на друга държава е знак за недоброжелателност или в лошия случай за агресия", добави тя, цитирана от Ройтерс.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименdai da vidim statistikata be :D ,mnogo si zle
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските смолети взеха вече да прелитат където си поискат по света. Щом други могат до ходят в други района по свето, защо русняците да се прелитат по въздуха по свето. Отгоре е по добре винаги и се вижда всичко.
134
2
 
10
 
! Отговори
Анон преди 9 години
УКРАИНЕЦ = МАКЕДОНЕЦ
133
1
 
6
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Как така се случва , че малко преди да се разискват санкции срещу Русия се случва нещо чудовищно , с много жертви?Кой има интерес от това ?Русия ли , за да бъде обект на още по -жестоки санкции или някой друг?
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦА бе Украинец,В Аушвиц не я поканниха защото е държава-агресор,която в съюз с Хитлер нападна Полша през 1039 Ти с акъла ли си или си Зомби . Защо Германия беше поканена ?
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦКофти, че жителите не разбират от геополитика и казват , че ракетите били дошли от запад, демек от позициите на украинските сили
130
1
 
8
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Пак до Украинец"цели руски танкови бригади през отворената граница"Само си представи какво би станало, ако е вярно това , което пишеш:)))
129
11
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен--------- НОВИНИ АТО-сбъднати мечтиЖителката на Мариопул Олга Абдурашитова -33 години,голяма поклонница на Путин и руския свят.До неотдавна апелираше във всички възможни социални мрежиКъм Путин да дойде и нападне Мариопул за да го освободи от омразните за нея украинци.На 25 януари заветната и мечта се сбъдна-първият руски снаряд гръмна на пазара в Мариопул и почитчтелката на Путин я сабраха първа в найлоновите чували!
128
7
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен---------------Според тебе ще излезе,че стреля само Укроармията-терористите си мълчат и играят карти.
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УКРАИНЕЦАко си украинец в Украйна, ще те разбера . Там всичко руско е забранено. Но има интернет , бе пич. Има тубе . Опитай да гледаш безпристрастно и ще видиш истината . В Донбас мирни украински граждани умират само от обстрел от украинската армия.Това просто не е хуманно.
126
4
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
1939 г -септември
125
7
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До За 146------------"но в случая тя беше нападната по най-агресивен"Въъх ! За пръв чувам че Русия била нападната !-Украинците Ростов ли нападнаха или направо удариха Москва.?В Аушвиц не я поканниха защото е държава-агресор,която в съюз с Хитлер нападна Полша през 1039 г.
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука некаква *** украинска фашага яко бълва бълвоч аре беегай на фронта да трепаш терористите още малко ви остава Путин до 1-2 месеца ще ви разкаже играта
123
7
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен,Танкове,самолети,град-леко оръжие ли е -наистина ли си толкоз ***,че да мислиш,че не влизат цели руски танкови бригади през отворената граница ?
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по изказа си личи,че не си укрохохла!а когато ви дадат Меркава, дано да имате късмет да срещнете в истински бой руския Т-90.задължително в боекомплекта изисквайте от евреите достатъчно налични памперси!щото иначе и климатроника нема да ви помогне.нали се сешащ каква ще е вонята!
121
1
 
8
 
! Отговори
За 146 преди 9 години
До УКРАИНЕЦТова, че сега съм на страната Русия , не значи че не разбирам и схващам историята, пич.Веднага кав=звам - в Русия не всичко е цветя и рози, но в случая тя беше нападната по най-агресивен начин в момента се води тотална инфо война срещу нея. Изйеивяват се факти на поразия.Защо не беше поканена Русия на честването на 70 г. от Аушвиц? Да не разкажеш пак , че не Червената армия е освободила лагера ,а Трети украински фронт, следователно - украинци...
120
8
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонНе чети рашистка пропаганда-децата ги трепят рашистите тоест руските фашисти,а руският език не е забранен вУкраина и никога не е забраняван-той е езика на АТО-понеже го разбират всички бойци.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анон преди 9 години
До УКРАИНЕЦ-Ние Укрите трепеме москалите-рашисти- В това се състои вашата идеология на еничари - да трепете по най-зверски начин хора от вашия "бивш" род. ТЪрепете ги без оглед дали са жени, деца , миньори ... важното е да са рускоезични...
118
2
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До За 142---------Невероятно !!!!Да чуя нещо вярно от русофил-баах мама му,за пръв път ми се случва !
117
4
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен--------Скоро ще се усмирим-като доизтрепем терористите,а тез които ще останат живи-ще поработят 25-30 годинки на урановите мини и кат се пенсионират-ги прашаме в Кремял да им плаща пенсиики.