Желев ще остане в историята и на Европа

Жан-Клод Юнкер: Д-р Желев беше убеден европеец
Обновена: 1 фев 2015 19:01 | 1 фев 2015 18:57,
75
Желев ще остане в историята и на Европа
Снимка: архив Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати съболезнователно писмо по повод смъртта на президента Желю Желев. В него той нарича Желев убеден европеец, който ще остане в историята не само на България, но и на Европа.

Още по темата
30 яну 2015 09:27
283
„Желев ще остане в историята не само на България, но и на Европа, като първия демократично избран български президент,  положил основите на демократичното управление в страната и посочил курса на европейската й интеграция в особено тежки за нея времена. Д-р Желев беше убеден европеец, силно вярващ в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство”, пише Юнкер.

Според него д-р Желев е бил убеден европеец, защото силно е вярвал в най-големите европейските и морални ценности - мир, солидарност, разбирателство.

Той си отиде, но неговото наследство остава и ще продължи да вдъхновява поколения български и европейски граждани, пише още Юнкер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До анонимник30Чети, слушай , гледай и възприемай най-лошото и най-подлото около теб. Далеч ще стигнеш.
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ,ще остане в историята като президента с който започна разрухата на България ,но много зависи и кой ще я пише тази история.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ватикана ще пише на кирилица , като цена за своята агресия , културно налагане и арогантност . Ако западът работи за римското културно наследство и историческа слава слава , то Русия работи за българското. Нашето куче е силно пички и ще ни донесе славата !
22
21
 
10
 
! Отговори
Как не ви е срам преди 9 години
Тука е пълно с руски диверсанти, които нямат срам от Бога. Това е обяснимо. Те са безбожници. Плюят по български президент, защото е работил за български интереси, а не руски. Добре или лошо е работил е наша българска работа да предценим. А вие, вие поне като псувате не си превеждайте мръсотиите от руски. Отвращавате ни.
21
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които Рим не успя да купи - заплаши . Няма разлика ... предателят си е предател . Винаги имаш право да умреш , да си запазиш достойнството и да се обезсмъртиш исторически . Желев беше страхлива к.рва ... убиха дъщеря му и продаде 9 милиона българи . Няма прошка за това куче !
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АйХристо Фотев:Като умра, ако ще на оная ми работа дърва да цепите-все тая!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам , че много не го осъзнават , но ако утре ''някой'' ни въоръжи за борба срещу Рим / ''Запада'' /Римското културно наследство / Латинската цивилизация ..... ще ви поря като прасета и ще марширувам върху про-западните ви предателски черва и кости . Вие избрахте страна кучета . Не се заблуждавайте.... ще стане истинско .
18
13
 
8
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До ВикиИ аз пиша на телефон с малка клавиатура но не пиша такива глупости. Болшинството тук пишат свинщини.Не ви е срам.Какво ли ще се пише след вашата смърт.
17
7
 
19
 
! Отговори
Сулейманова преди 9 години
Той има основен принос в разрушаването на майка България.Духът му никога да не намери покой и да гори във вечен огън и катран.Добре е един *** по-малко.
16
15
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Не дойде нито един европейски политик да почете памета му ,а той заслужаваше това . Всички cме хора -вички грешим .Вечна му памет на ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ !(ДПС от Вашингтон не дадоха да се премахне И НЯМА ВИНА Желев за ДПС)
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които Рим не успя да купи - заплаши . Няма разлика ... предателят си е предател . Винаги имаш право да умреш , да си запазиш достойнството и да се обезсмъртиш исторически .
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лека му пръст и Бог да го прости, но стига сте писали глупости.
13
10
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Един Желю ще остане в...историята,защото беше честен.А тези под него какво...направиха;за броени години ни...попиляха и имат сурата още да ни поучават и да се пънат да ги...избираме.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желев ще остане в българската история , като предател на собственият си народ , кръв .... предател на делото и саможертвата на милиони от предците ни . Абсолютен *** и нищожество. Аз ти пикая на гроба ...куче без майка .
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да осквернявам *** му, но президента Желев узакони ДПС във властта, във възлов момент, в периода 1991-1992, когато беше най-удобно тази партия да беше забранена. Президента Желев открито бездействаше по време на бандитското разграбване, по време на правителството на Любен Беров, когато страната беше парализирана от бандитизъм, вандалщина, грабещи, разпродаване на държавно имущество, обезценяване на лева и катастрофираща икономика.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Илев ще остане в българската история , като предател на собственият си народ , кръв .... предател на делото и саможертвата на милиони от предците ни . Абсолютен *** и нищожество. Аз ти пикая на гроба ...куче без майка .
9
10
 
21
 
! Отговори
камиончо преди 9 години
Последен валс.Сбогом Желиньо!Демокрацията ти милиони затрии милиони изгони в чужбина!
8
7
 
22
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Използват всеки повод да ни убеждават, че капана ЕС е супер!!
7
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желю Желев ке остане в историята като юдата подал България на тепсия на враговете и.Такива като Юнкер има защо да са му признателни.
6
3
 
18
 
! Отговори
тиквостан преди 9 години
Гърците са осъзнат народ.Евросъюза е създаден за да има богат север и беден юг.Ние работим за тлъстите джобове на еврокомисари.Те определят на какво имаш право,/ю п/,какво да произвеждаш/нищо/,какво да плащаш и да им купуваш/всичко/Казаха ни съседите да си използваме сами природните богатства,особено редки метали,каквито им в северна Гърция и южна България.