Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня

Украинският президент потегли към Беларус
11 фев 2015 10:32,
64
Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви тази сутрин, че тръгва за Минск за участие в срещата на Контактната група, предаде ТАСС.

"Отивам в Минск, за да прекратя огъня и да започна политически диалог незабавно и без всякакви условия", каза той, цитиран от своята пресслужба.

В същото време френският външен министър Лоран Фабиюс заяви в пряк ефир по радио "Франс ентер", че още не се знае дали френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще потеглят за Минск. Те щели да решат това след телефонни разговори тази сутрин.

"Предстоят много трудни преговори. Трябва да избегнем война в Европа. Нужно е да се изработи и приеме договор, който да не се окаже просто текст на хартия и който действително ще се изпълнява", отбеляза Фабиюс.

"Решението на украинската криза може да бъде само политическо. Доставките на оръжие не влизат в плановете на Франция", добави той.

Няколко часа по-рано, през изтеклата нощ, Порошенко посети източноукраинския град Краматорск, където вчера при артилерийски обстрел загинаха 15 и бяха ранени над 60 души. Там се намира и щабът на украинските сили, воюващи срещу проруските сепаратисти.

„При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-----------Уважаеми граждани на РусияДържавната погранична служба на Украина ви уведомява,че във връзка с липсата на места в моргите и недостатъчен капацитет на хладилниците ,пътуванията на руски граждани във суверенната територия на Украина е Временно Ограничено !
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia mai prevkliu4i na marcipanenata skorostmnogo ste e interesno kak ste motivira vseka otstypka i koi izobsto ste razgovaria ili dogovaria podpisvane na mir s ubiec na deca? koi be? deca? kolko mnogo ukrainski deca zaginaha zaradi Poroshenko, Prostatenko i nego prostata ste go prosne predi da go tresne pepkata-
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.А компромиса е да избием всички , които мислят различно от нас!!!Няма човек, няма проблем!И този човек иска мир !!!
29
10
 
1
 
! Отговори
На срещата в Минкс: преди 9 години
Порошенко към Путин: Путин малай, почему ти очень алчной за чуждой териториии и так безсърдечнай към смерти тъйсячи невиннъй людем! А наканец тъй хочеш несколька килотонов по голой галавой, а?!
28
1
 
7
 
! Отговори
НОВИНАТА преди 9 години
Още един укро генерал е дизертирал,заедно с двама полковници и са отнесли касата в която е имало дарения за украинските войници...........
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Окраинец,тези от ПРАВИИ СЕКТОР, да не онези същите дето ги караха да лазят по земята на площада в Харков. Такива като тебе ви посраха държавата. Вярвай ми , след Крим, Луганск и Донецк и Харков, Одеса, Николаев и Днепропетровск, ще избягат от тази изкуствена държава Украйна.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"При нас няма никакъв конфликт... " ама хич! :-) нагло шоколадово прасе!
25
1
 
10
 
! Отговори
ММММММММММММММ преди 9 години
До украинец----------много си мъж май...а..Айде отивай в Донбас да се биеш....айде че Порошенко ви е испратил няколко подвижни крематорюма.....
24
0
 
1
 
! Отговори
Порошето преди 9 години
Абре он са като ойде и като им кае аре спирайте да се пуцате и они че го послушат,нали е мутра.
23
4
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен----УКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОГледай да не те спипа ДЕСЕН СЕКТОР !!!---ЗА "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" -30 години в урановите рудници в Карпатите за да видиш че има.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПорошенко е нацист,той извършва етническо прочистване в Новоросия. Наричаните от теб сепаратисти, хората в Новоросия, която е Новоросия от 17-ти век и никога не е била Украйна, единствено отбраняват живота и имота на хората в прочистваните от Прошенко области. Ако Порошенко спре фашистката си агресията към народа на Украйна, както Източна, така и Западна, войната ще спре. Вчера Западна Украйна тръгна по пътя на Източна. Хиляден митинг на миньорита поиска оставка на Порошенко и хунта
21
9
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Путин няма мирен план, за това анексира Крим и вкара руски специалисти, които създадоха двете уж народни републики в Украйна и започнаха война с правителствените войски за отцепване на територии от Украйна и присъединяване към Москва!!! Няма Агресор в света, който да има мирен план, само когато му опрат дулото в челото, само тогава е съгласен за мир!
20
3
 
10
 
! Отговори
Просионек преди 9 години
М...Даа. Примирието ще трае, докато се превъоръжим и пристигнат в Черно море американските самолетоносачи.
19
5
 
9
 
! Отговори
Аплодисменти за Киев преди 9 години
А докато отива в Минск... 152мм Гаубиции и РСЗО "ГРАД" "УРАГАН" И "СМЕРЧ" Рушат и убиват... цивилни в Донецк... Та за пошенко понятието МИР изглежда го разбира с Масов Геноцид над Хора... Заслужава Нобелова награда за Мир... Браво!!! И на "Миролюбивия" запад който го подкрепя дори с оръжие!!!
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, украинската армия да спре огъня-ок, а след това вярвате ли че сепаратистите ще го направят? В никакъв случай - тези сатрапи искат или всичко или нищо и затова те са виновни за цялата касапница - те терористите!!!
17
14
 
4
 
! Отговори
сега е момента преди 9 години
Порошенко, използвай момента и потроши канчето на лилипута, иначе лудака-аутист ще запали 3-та световна война като едното нищо!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потрошенко ще поседваш Чаушеску, ама ще те дават по всички канали на живо как те ядат гарваните!
15
4
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Аре бе ***! Чергата ти гори. Размърдай се малко и спри войната, цял свят ти гледа сеира! Горките ти граждани...
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирният план не беше ли на Путин?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украйна е част от русия и никога не е съществувала и няма да съществува като държава,след простотиите на укрофашизма.само русия може да се разпорежда с руските /украински/територии подарени на украинската асс.вън западните престъпници