Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня

Украинският президент потегли към Беларус
11 фев 2015 10:32,
64
Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви тази сутрин, че тръгва за Минск за участие в срещата на Контактната група, предаде ТАСС.

"Отивам в Минск, за да прекратя огъня и да започна политически диалог незабавно и без всякакви условия", каза той, цитиран от своята пресслужба.

В същото време френският външен министър Лоран Фабиюс заяви в пряк ефир по радио "Франс ентер", че още не се знае дали френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще потеглят за Минск. Те щели да решат това след телефонни разговори тази сутрин.

"Предстоят много трудни преговори. Трябва да избегнем война в Европа. Нужно е да се изработи и приеме договор, който да не се окаже просто текст на хартия и който действително ще се изпълнява", отбеляза Фабиюс.

"Решението на украинската криза може да бъде само политическо. Доставките на оръжие не влизат в плановете на Франция", добави той.

Няколко часа по-рано, през изтеклата нощ, Порошенко посети източноукраинския град Краматорск, където вчера при артилерийски обстрел загинаха 15 и бяха ранени над 60 души. Там се намира и щабът на украинските сили, воюващи срещу проруските сепаратисти.

„При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този потрошенко може и да не ходи никъде за да прекрати войната - може само да дигне телефона и да им каже да престанат да стрелят. Да, да, ама не! Тази марионетка е зависима и всички вече разбраха, че войната е за Русия, не е нито за Крим, нито даже за укро-сомалията. Това на Путин му беше ясно още с преврата. И всички руснаци го разбраха, затова и скочиха и подкрепиха президента си. Само западенските *** не го разбраха. За нашите не говоря - толкова тъпотии скоро не бях чувал.
11
2
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Знаеш ли кои са фашисти? Хората, които се обявяват за по-хора, за различни и по-високо поставени от другите. Когато за тебе другите, било то по религия или по националност са на по-ниско ниво и можеш да си позволиш да ги унижаваш и даже да ги убиваш. Това, което прави поросенка в собственната си страна, която му е подарена и която явно няма никакво право вече да се нарича "страна". Изкуствено създадено териториално образование, което така и не стана едно. И ще се затрие само, защото такива твари
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега ще се плати на тигрите на Аркан да искат автономия на София и Перник заради златото в с.Трън.Славяни славяни ама златото си е злато.
9
2
 
28
 
! Отговори
Българският каза преди 9 години
Прасенко, Прасенко, прасе корумпирано, което потопи цяла Украйна в кръв и сълзи и я почерни, ти който избиваш деца, жени и старци, ти който четвърта мобилизация обявавяш сега, ти който разплака дете в майка, ти който извършваш етническо прочистване и гониш хората от домовете им, а за да ги пуснеш да се евакиураш им искаш откуп, ти *** продажна: Ще свършиш като Садам Хюсеин!
8
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Потрошенко ще отиде в минск и ще каже: Без да ми предявявате претенции и условия ще разоръжите Опълченците о след като това стане аз ще пусна Нац гвардията да излови останалите Маскали. Само така ще свърши конфликта в прослава на УУУкрайна
7
1
 
24
 
! Отговори
emo преди 9 години
този на снимката е кукла на конци,злото идва от планета на маймуните както вече нормалните хора наричат запада,и от планетарния престъпник номер 1 сащ.останалите са само марионетки
6
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.Това ако не е демагогия ,това ако не е цинизъм "здраве му кажи".Наистина няма конфликт в Украйна ,там бушува гражданска война и основен виновник за това е президента.
5
3
 
27
 
! Отговори
Az преди 9 години
Не е необходимо да ходи до Минск, достатъчно е да издаде заповед до подчинените му въоръжени сили да прекратят стрелбата и войната мигновенно ще приключи. Всичко друго са лъжи, лъжи и пак ЛЪЖИ !
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управлението изпратило войска да обстрелва хората си, които очевидно не се подчиняват, сега щях да ходи до Минск, там да сключвал мир. Но с кого? С кого ще сключи мир, с баба си ли?
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенкооо, огънят ти е в УКРАЙНА, няма нужда да ходиш до Минск за да го прекратяваш! Убиваш си собствения народ!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната-----------И как?
1
2
 
32
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
Пак да питам : Кому пречи създаването на "Федерална република Украйна" ???? Примери за такива републики - колкото щеш...