Путин и Лавров също ще участват на преговорите в Минск

Така всички от нормандската четворка ще се включат в срещата
Обновена: 11 фев 2015 16:07 | 11 фев 2015 13:08,
109
Путин и Лавров също ще участват на преговорите в Минск
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин ще замине днес на посещение в Минск, където ще участва в преговори в "нормандски формат" за уреждане в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Още по темата
На срещата от руска страна ще присъства и руският външен министър Сергей Лавров.

Участието си вече потвърдиха и другите членове на "нормандската четворка" - лидерите на Германия, Франция и Украйна.

Очакваната днес среща може да стане кулминация на напрегнатите многостранни усилия в търсене на решение за кризата в Украйна. Дипломатическите стъпки в тази посока се засилиха през последната седмица. Германския канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд посетиха Киев и Москва, където представиха свои предложения за уреждане на украинския проблем.

В петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че се подготвя съвместно общ проектодокумент за прилагане на минските договорености, който да включва и предложенията на украинския президент Петро Порошенко, и "формулираните и добавени" същия ден от руския лидер Владимир Путин. В неделя "четворката" обсъди по телефона развитието на ситуацията и насрочи среща днес в Минск, напомня ТАСС.

(БТА)

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен 29Калашников, който подари на Путин в Ас-Сиси, направена от ценни породи дърво, има ръчен монтаж и перфектно пристрелян.Обама и тук ненатрапчиво умыли. На изток съществува определена култура поднасянето на дарове дарения. Най -ценен подношением е оръжие. И фондюшница тук съвсем не катит :))Тенджери и кухненски уреди дават на жените. Обама искаше да обиди Египет?Арабите междувременно на своите ресурси сравняват два подаръка, и вече изпращат Обама презрително лъчи омраза.
46
14
 
7
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен-----------Tова е предпоследното пътуване на Путин зад граница-после има едно последно до Хага,ама *** още не знаят .
45
4
 
0
 
! Отговори
знайко преди 9 години
видите ли путин коментарите смного.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 53.Голям смях в Москва,американците пратили ново оръжие и понеже от страх все Русия повтарят и сънуват,сбъркали адреса и вместо в Украйна,го пратили в Русия.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забележително е, че онзи просташки манталитет, който беше внедрен с идването на *** на власт, сега се носи предимно от антируски настроените. Деструктивността идва с простащината, както тогава, така и сега.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 27.И от Карлуково те подкрепят и поздравляват с песен на Кончита,-Ти при мен ела,да ти го забо-а...
41
5
 
2
 
! Отговори
Ами да се събират.. преди 9 години
Щатите пращат новото оръжие на Украйна .Вече пратките са готови.Нека баба Меркел от FDJ-на умрелото ГДР и социалиста Оланд се плюнчат там с *** и целото КГБ.Да им пратиме и ....семки за занимавка ???!!От БСП И АТАКА --вече стегат помощите .ха,ха,хаааааааа...може и локумче да им туриме!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам защо Обонго си мисли, че Путин ще му 'ариза Украйна е така , защото черната боя била скъпа.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2.Виж си коментара под кой номер е-2.Затова не питай кой е номер едно,не си ти и такива като теб.Ако разсъждаваме като теб примитивно,то Обама се е скрил в Сащ от страх....
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тази игра още не е изиграна ....просто сядат да се разберат как да доразделят Украйна ....че ще е федарализират ...това е ясно ...Донбас няма да живее вече мирно в Украйна ..много кръв се изля там.че ще се побийят още ...това е ясно ...че ще свалят фашистката хунта от от власт в Украйна ще я свалят...просто се раздава ново тесте с карти в момента !
37
3
 
0
 
! Отговори
ФБР преди 9 години
До До 33---А не може ли направо да им сложим белезниците-и в ХАГА !
36
4
 
13
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
До кога скапаните американци ще са на всяка манджа мерудия. Да си гледат техния Континент, достатъчно поразии направиха по Света !!!
35
6
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен---------Порошенко да си спази обещанието-всички терористи да бъдат изтрепани или пленени.Да не ги гони,щото някой трябва да работи по строежите за въстановяване на нова НАТО -вска Украина. След 20 години да ги пусне да си ходят в Русия-или каквото там е останало от нея.
34
13
 
7
 
! Отговори
Урунгел преди 9 години
Путин и Лавров също ще участват на преговорите като гей двойка и ще се държат за ръчички, а в хотела ги чака вана с шампанско и червени рози и черни кожени каиши с синджири да се пляскат, пляскат за радост на русофилите!
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През пролетта червената армия ще влезе в Киев и ще го освободи от НАТО.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПутин да тича да подписва защото парада на 9-май ще е във Вашингтон.......................................................................................................Да ще го водят *** и Лавров по долни ***
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агресията на Кремъл в Украйна няма да спре защото целите не са постигнати:1 Путин не е станал световен лидер.2 Плячката от войната е много мижава в сравнение на загубата.3 Путин няма как да обясни на изстрадала Русия, че "Победа" няма и няма да има.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Райна : И аз взех да се чудя, Нормандия е провинция във Франция...Има "Десантът в Нормандия"...Ама къде в случая се връзват Русия и Украйна ? А за Германия това не е ли гаден намек ?
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин да тича да подписва защото парада на 9-май ще е във Вашингтон
28
0
 
12
 
! Отговори
ss преди 9 години
Дано да има мир