Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня

Украинският президент потегли към Беларус
11 фев 2015 10:32,
64
Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви тази сутрин, че тръгва за Минск за участие в срещата на Контактната група, предаде ТАСС.

"Отивам в Минск, за да прекратя огъня и да започна политически диалог незабавно и без всякакви условия", каза той, цитиран от своята пресслужба.

В същото време френският външен министър Лоран Фабиюс заяви в пряк ефир по радио "Франс ентер", че още не се знае дали френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще потеглят за Минск. Те щели да решат това след телефонни разговори тази сутрин.

"Предстоят много трудни преговори. Трябва да избегнем война в Европа. Нужно е да се изработи и приеме договор, който да не се окаже просто текст на хартия и който действително ще се изпълнява", отбеляза Фабиюс.

"Решението на украинската криза може да бъде само политическо. Доставките на оръжие не влизат в плановете на Франция", добави той.

Няколко часа по-рано, през изтеклата нощ, Порошенко посети източноукраинския град Краматорск, където вчера при артилерийски обстрел загинаха 15 и бяха ранени над 60 души. Там се намира и щабът на украинските сили, воюващи срещу проруските сепаратисти.

„При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може човек да има толкова голяма глава? Един търговец на бонбони следва ли да има такава голяма глава.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този знае ли какво говори изобщо? Убиец!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да се случи нещо добро трябва да се заловят и озаптят тези, които поддържат огъня и от едната, и от другата страна. там е война между олигарсите. никаква военна помощ не трябва да има и за едните, и другите. ще се уморят, ще им свършат военните ресурси и ще си седнат на задниците. какво е това сега - умират невинни, хората нямат доходи, храна, жилища. насила хубост не става и всяка външна намеса по принцип не води до нищо добро.
49
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Порошенко, меркел и Оланд отиват в минск да спасяват попадналите в обкъжение около Дебалцево НОТО-вски войници около 1500-2000. Воя е страшен! Мъките родилни...! Ужас! когато украинската армия използва фосфор, касетъчни бомби срещо цивилни, Обонго, Меркел, Оландчо се усмихваха и потриваха ръчички.
48
0
 
0
 
! Отговори
49 преди 9 години
ами така мисля по въпроса, защото сега, ако се позволи създаването на автономни ли, или каквито и да е измислени граници в източна украйна след време ще се случи същото и с крим, но не се знае как ще гласуват на бъдещи референдуми. ако изберат русия? кой ще бъде тогава виновен. тия политици мозъци в главите нямат - изобщо не мислят къде се случват нещата, каква е народопсихологията там и куп други детайли. ес и нато НЕ трябва да се разширяват на изток от черно море.
47
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
направо да отива за хага хахагага,да види дали още има такава комисия за престъпления срещу човечеството,ако няма да си тегли куршума,защото краят му наближава,честните украйнски граждани няма много да го търпят и ще завърши ,като престъпник и другите около него,за престъпления срещу собствения си народ.Това е кой каквото си надроби да си го сърба.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49Прав си. Единствено Путин повтаря непрекъснато за цялостност на Украйна. Но поляците бая лиги точат за територии. Ще видим как ще се развият нещата. Ще е интересно.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този алкохолик не трябва да му се вярва изобщо. Колко пъти наруши всякакви договори? Да ама е "демократично" избран, затова му минават номерата. Защо *** от запад си траят? Защото знаят какво надробиха. Опитаха толкова пъти да натопят Русия с всякакви измислени методи, но удариха на камък. Ония в Кремъл не ядат доматите с колците.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
неуреденият статут преди години на крим позволи там да се проведе референдум. хората си казаха мнението. тази тема е приключила и никой не бива да я повдига. източна украйна - не бива да се позволява създаването на каквито и да е автономни републики. русия, сащ и ес да си го набият това в главите. към момента конфликта, войната там е вътрешен проблем и всички трябва да си изтеглят войниците. хората сами с времето по време на избори ще си решават бъдещето. ако това не се случи - следва ...
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не мога да разбера червените гов..а?Украйна ли окупира руски територии, или Русия украински?Много сте нагли, бе!Че сте прости, това го знаят всички, то ви е по рождение, генетично заложено.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mir nyama da ima. USA ne go iska i poroshenko shte gi slushka zashtoto e zavisim ot yah.
41
2
 
10
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Защо трябва да ходи в Минск? Просто да изтегли войските и да подаде оставка, да вземе със себе си и останалите ***.. Скоро след това мирът ще дойде!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, колкото и да ревете,даже и гащите да си сдерете,вий борж в Донецк повече няма да ядете!
39
1
 
8
 
! Отговори
лицемерие преди 9 години
"Порошенко отива в Минск, за да прекрати огъня..."Тоя крупен собственик на военни заводи колко пъти ще "пркратява огъня"?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "президент" дали си вярва че мирът може да зависи и от него?
37
1
 
6
 
! Отговори
Поправка преди 9 години
Порошенко отива на съд в Хага за геноцид и етническо прочистване, за военни престъпления и корупция. Само този съд ще го спаси от съдът на човешката съвест, която ще го намери навсякъде по света.
36
0
 
3
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Вече има корекции!!!:) ПОТРОШЕНКО ОТИВА В МИНСК и е съгласен на ВСИЧКО!!!!!!........БЕЗ НЕЗАВИСИМОСТ!!!!!!!!!!!! ЩЕ СЕ НАУЧИШ НА ЖУРНАЛИСТИКА, НО ИСКА МНОГО РАБОТА!!! ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТАТ И ГЛЕДАТ МНОГО МЕДИИ!!!:)
35
1
 
1
 
! Отговори
do ukrineco преди 9 години
dragi ni ukraineco ot Urina idi si na garat u Kinef i sa pomo4ai predi da da apne sibirskio me4ok.
34
13
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Русия в цифри :1-е место в мире по количеству самоубийств среди ПОЖИЛЫХ людей, ДЕТЕЙ и ПОДРОСТКОВ. 1-е место в мире по числу разводов и рожднных вне брака детей. 1-е место в мире по числу абортов и числу детей,брошенных родителями. 1-е место в мире ПО АБСОЛЮТНОЙ УБЫЛИ НАСЕЛЕНИЯ. 1-е место в мире по потреблению спирта и спирто-содержащих продуктов. 1-е место в мире по продаже крепкого алкоголя 1-е место в мире по продаже табака 1-е место в мире по числу умерших от алкоголизма и табакокурения. 1-е место в мире по смертности от заболеваний сердечно-сосудистой системы. 2-е место
33
8
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен--------Плачут дети за родителями,Мамы с сыновьями.А Москаль, проклятый,Едет с танками за нами.Ты не БРОСИШ Украины,Не посадишь в ига.Мы умрем от пуль вражеских,Но не будем с вами.Поднимайтесь, Украинцы,От Луцка и до Востока,Будем с ними воеватИЗа нашу свободу!