Кери: Русия заграбва земя в Украйна, а цинично говори за мир

Лондон и Вашингтон обмислят нови санкции срещу Москва
Обновена: 22 фев 2015 07:46 | 21 фев 2015 19:45,
805
Кери: Русия заграбва земя в Украйна, а цинично говори за мир
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че САЩ и техните съюзници няма да се оставят да бъдат разигравани от Русия и че обсъждат допълнителни санкции срещу Москва заради ролята й в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Русия се въвлече в безочлив и циничен процес през последните няколко дни", каза Кери в началото на разговорите си в Лондон с британския външен министър Филип Хамънд. "Ние говорим за допълнителни санкции, за допълнителни усилия и съм убеден, че през следващите няколко дни ще се заяви ясно, че няма да играем тази игра и няма да сме част от това изключително мерзко поведение.", заяви първият дипломат на САЩ, цитиран от Ройтерс.

По думите му руснаците "заграбват земя" в Украйна, докато цинично говорят за мир, предаде Асошиейтед прес. Кери даде конкретен пример със стратегическия пристанищен град Мариупол, който според украинските сили е заплашен от бунтовниците, струпващи наблизо военна техника.

Ако сепаратистите превземат този град, те ще се сдобият със сухопътен коридор между Русия и анексирания Кримски полуостров.

"Това, което се случва дори сега по отношение на Мариупол, е абсолютно недопустимо, затова говорим за допълнителни санкции", каза Кери пред репортери.

По думите му посланието към Путин е, че Западът "няма да играе тази игра", няма просто да наблюдава и да бъде част от това "малодушно поведение за сметка на суверенитета и целостта на една страна".

Филип Хамънд отправи критики към Русия заради "продължаваща й агресия" и систематичното нарушаване на споразумението за прекратяване на огъня. Той обаче не спомена изрично за санкции срещу Москва.

"Ще говорим за това как да запазим единството в Европейския съюз и съгласуването между САЩ и Европа в отговор на тези нарушения", каза британският министър.

Джон Кери ще бъде утре в Женева за преговори по иранската ядрена програма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


805
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 741-------Америка заграби земя от Мексико през 1848 година защото Мексико нападна Америка когато тя имаше само 11 щата и 20 милиона население,а Мексико имаше 30 милиона население.Яде бой и си загуби половината територия-така е било винаги,когато някой нападне чичо Сам-справка Япония.
386
1
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До ukrainecЧуйте banderovets! Имам добра новина за вас! Вие правите това е необходимо сега, е добра новина, нали? Така че те ме има. По-рано написах, че за тези, които живеят на Запад, вие - руски. Но не бях прав, много лошо съм мислил за европейците. Те не мислят, че сте руски, радвайте се!Източник: politikus.ru/articles/43917-proschanie-s-banderovcem.htmlPolitikus.ru
385
5
 
14
 
! Отговори
М.М. преди 9 години
И така да е, Украйна и без това е на Русия, ама вие дето сте отвъд Атлантика, за какъв х.й дирите тук? Много сте си повярвали, че Европа е ваша, пък и не само тя.
384
1
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До ukrainecМда! САЩ ще даде оръжия, и Motorola ще дойдат и ще отнемат! Вече британските генерали заявиха, че украински войници - най-лошите армии в света. Сомалийци още по-добър бой. ВСУ може да стреля само на цивилни и приучаване. В Debaltseve ukry остави такива трофеи, че ВСН достатъчно, за да се бори в продължение на шест месеца. И сега на американския радар от армията на Донбас е. Благодарим Порошенко!
383
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво пак цвили конската мутра? Ааа загубата на дЕбалцево му е влязла дълбоко отзад, а той така се надяваше, че покрай примирието тихомълком ще успее да прекъсне транспортната връзка между Донецк и Луганск, ама от цялата работи получи един среден.
382
1
 
18
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца" ... на такова ми прилича когато американец говори за заграбване на чуждо или навлизане в чужда държава.
381
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
500 това което написа по-доло е уж една цитата от романа на Толстой, Петър 1. Обаче ако си чел романа (а ти явно си го чел :) като гледам колко нещо изброи) та там това го няма написано. Така че колко е негово е и дали е негово въобще е друг въпрос. Предполагам само нали така :)
380
17
 
0
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Я Русский-----------Ало !--Щатите-стига сте приказвали и стига сте се ежили,ами давайте на Украйна най качественото и модерно оръжие за да се справи с Путлеровите бандити !Нали вие бяхте гарант когато Украина най *** си предаде ядреното оръжие ?Какво се офлянквате-да не искате болшевишките орди да превземат Европа ?
379
0
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонименедна-единствена дума написах мръсотии. Опитвам се да дам коментари само на български език (както е разрешено от преводача). България, като страна, която обичам. В продължение на много години, за да дойде на почивка в Поморие. И Украйна лечение с топлина. Но фактът, че украинците са направили с красива моята страна - не се вземат! Имам много приятели в Украйна, роднини в Харков. Те не разбират какво се е случило!
378
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно американец да ми говори за заграбване и цинизъм... ми идва в повече!!
377
1
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен 488Е, да. Когато московчанин Русия да protoukrov! Съдейки по вашите учебници (История на Украйна Grade 7) - ukram 140000000 години, те изкопали Черно море, на земята отиде в Кавказ, Александър Велики, не може да ги победи, Hercules е украински, ukrov земя, се простирала от Волга до Италия и така нататък ... Трудно е да се бори със себе си,
376
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я РусскийБратишь а давай без мата и на болгарском. Как не крути это болгарский форум...Тут почти все делают копи паст с украинских сайтов. Ну не заводись ты так...
375
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен488 поне да беше написал, че си го преписал това от "великите" миисли на Алексей Толстой... Барем знаеш ли кой е?
374
0
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен 487Вот и я думаю - что ж ты *** бандеровская не помер во сне? И под Дебальцево тебя не видели! А тож в Европы сдриснул и от туда воюешь. Бандеровцы - они такие. Не зря в Германии Бандера жил под фамилией Попель, Сопля в переводе на Русский.
373
2
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Е, добре. Уплашен таралеж гола плячка! Да оцелееш. Особено днес започва "New банка за развитие." Бавно се каже сбогом на долара. И тези ***, просто не знам - какво да направя, за да спре този процес. Между другото, в България хляб пенсионери безплатно въпрос? В Русия започна. https://facebook/The.Russian.Federation/photos/a.10150574453068539.389556.12795478538/10154051010988539/?type=1
372
0
 
10
 
! Отговори
Н преди 9 години
САЩ, РУСИЯ, ЕС, ЕВРАЗИЯ, Българи, разберете че големите си гледат своите интереси преди всичко Дайте да работим за да се оправи България Сега ще ви кажа какво е нужно: Образовайте се вие и вашите деца, спрете да гледате какво е направил съседа а помислете какво вие можете, поздравявайте , добро утро, Добър ден...Сигнализирайте на съответните органи всеки път като видите нещо нередно, пишете и излагайте мнение, но и зачитайте.Протестирайте, там е силата на народа. И най важното помагай те си.
371
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bogatite evrei v usa sa neshto nai nai nizko!!!no za jalost ne sa mi prijateli!!
370
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почвам да си мисля че Евроазиатският (или как там беше) съюз е наистина много хубаво нещо. Като се има на предвид, че българина както винаги последен загрява за какво става въпрос и като най-често се случва винаги плюе нещо което е хубаво или което не разбира (без даже да се интересува кво е), абе май ще е по-добър от европейският... предполагам само нали...
369
4
 
9
 
! Отговори
ЗНАЕЩ... преди 9 години
До Знаете ли, че-------само едно ще ти кажа--Русия държи една голяма част от американският дълг--демек САЩ е длъжник на Русия...и ако руснаците "хвърлят" на борсите ценните американси книжа--знаеш ли какво следва--БУМ-БАНКРУТ........А това което си написъл е следствие на виртуалната икономика--демек,пари и акции имаш--но натурални блага и стоки нямаш----схвана ли сега...та така-ние също знаем нещо....
368
3
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
разбирам ви много е болезнено но какво да правим като РУСИЯ е толкова могъща във всяко отношение нищо неможе реално да се направи освен ляжи полуистини и туберкулозно храчене от скорошни пътници за небитието