Мирът в Украйна се спазва, оръжията се изтеглят

Втори ден силите на Киев не са дали жертва
26 фев 2015 15:27,
92
Мирът в Украйна се спазва, оръжията се изтеглят
Снимка: Reuters, архив

Силите на Киев не са дали жертви в Източна Украйна втори пореден ден, не са регистрирали нито един обстрел през последните 24 часа и може да започнат да изтеглят скоро тежките оръжия от разделителната линия, предадоха световните агенции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, че през изминалото денонощие не е регистрирано нито едно нарушение на прекратяването на огъня, предаде ТАСС.

Създадени са всички условия за започване на подготовка за изтегляне на тежките оръжия, каза Лисенко. Той допълни, цитиран от ДПА, че силите на Киев не са дали жертви за второ поредно денонощие. Четирима военни обаче са били ранени.

Днешните данни показват, че прекратяването на огъня в Източна Украйна най-накрая започва да се спазва, след като проруските сепаратисти първоначално го пренебрегваха и миналата седмица започнаха една от най-големите битки от началото на конфликта - офанзивата, с която превзеха важния железопътен възел Дебалцево, отбелязва Ройтерс. През последните два дни бунтовниците изтеглят тежките си оръжия от разделителната линия.

Украински военен източник допусна, че си Специалната мониторингова мисия в Украйна на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) определи ситуацията в Дебалцево като спокойна, предаде ТАСС, като цитира нейния прессекретар Майкъл Бочуркив. Той настоя ОССЕ да получи възможност за постоянно присъствие в районите в Донбас, където са разположени тежките оръжия на двете страни в конфликта.

Мониторинговата мисия наброява в момента 452 наблюдатели, отбеляза Бочуркив и подчерта, че те се нуждаят отнеограничено придвижване, каквото според него не им разрешават нито сепаратистите, нито силите на Киев.

Наблюдателите на ОССЕ на контролно-пропускателните пунктове на руско-украинската граница "Донецк" и "Луганск" не са регистрирали от лятото на миналата година нито един случай на прехвърляне на оръжие, съобщи днес ръководителят на мисията Пол Пикар, цитиран от ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 60 ЗвезделинНе. Падането на рублата е свързано с падането на цената на петрола. Обаче покрай това падане паднаха и много други неща. Само Путин не пада, ами рейтинга му се вдига. Доказано е, историята не може да се повтаря, освен като фарс! Най големият майтап обяче ще е, да падне кралската фамилия в Саудитска Арабия.
60
0
 
1
 
! Отговори
naguzi peguzov преди 9 години
VTORI DEN KIEV NE SA GO PRASKALI BRAU BE
59
0
 
0
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
До някъде разбирам оня с вертикалния.. Аз обаче съм далеч по-търпелив :-)
58
0
 
0
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
Пак и пак и пааак!
57
0
 
0
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
Трък.. Так
56
0
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До от КиевПо отношение на летището, разбира се малко на шега, за да гледате на усилията на хунтата да се върнат там, където те все още продължават да се изкопаят десетки трупове под развалините "киборгите", които вече спокойно да забравят и да се преструвам, че не са налице. И ги копаят за почти един месец, като се използва трудът на военнопленници. Tymchuk каза, че ако няма загуби?! Dreamers ви Бандера! posledniyrubezh.org/blogosfera/vestnik-blogosfery/nazad-v-ayeroport.html
55
1
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Защо Бандера предпочита вместо да убиват хора с брадви, триони. Превод кофа за ***? Тези хора сега са в Украйна е на власт. Вземете ги, а в ЕС.
54
1
 
2
 
! Отговори
от Киев преди 9 години
24 февраля 2015г спецподразделение "Х" страны "Х" на территории военного конфликта обнаружило, идентифицировало и захватило новейший, сверхсекретный комплекс связи о существовании которого на своей территории командование российских войск в Украине даже не подозревало до момента его исчезновения. Спецподразделение "Х" смогло уничтожить 39 и ранить 12 представителей элитнейших спецназов РФ и благополучно вывести объект из зоны .Внял ли Путин? Не знаем. Но впервые за много дней пушки замолчали...
53
10
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Вече 20 минути Ние ще напише "Да живее България"когато ние коментираме статия за България. Но тук сме коментирали статия за Русия, нали?
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега се разбра кой ги е хранил тия бандеровци толкова години. Видя се как храни Ес,, как храни Русия.
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от Лвов"Мирът в Украйна се спазва, оръжията се изтеглят" - но само от опълченците, киевските превратджии пак са атакували летището! Само да се дигне пролетната кал и опълченците ще отвърнат -или до Киев или до Одеса!
50
15
 
7
 
! Отговори
rustam преди 9 години
два дена без стрелба ами те и войниците имат право да починат от утре огън по фашагите до падането на киев
49
11
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Освен гривната други убити няма.
48
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕЩО КИЕВ НЕ СИ ИЗТЕГЛЯ ОРЪЖИЯТА И ПАК ЩЕ ЯДЕ БОЯ КАТО В ДЕБАЛЦЕВО.
47
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 51Абе какви са тези глупави въпроси бе. Я ти отговори Русия ли организира "цветни революции" на границите на САЩ, Русия ли има стотици военни бази със самолетоносачи на хиляди км от нейната територия, Русия ли наближава с военен съюз границите на ЕС или САЩ, Русия ли харчи по 5 млрд за НПО от рода Америка за демокрация, руски министър ли тича по площадите на антиправителствени митинги в суверенни държави, Русия ли бомбардира чужди страни без разрешение на СС на ООН...
46
13
 
14
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Мирът в Украйна се спазва, оръжията се изтеглят ....и хората започнаха да влагат гривните дори и в тоалетна хартия .Преди Майда гривната спрямо долора беше 8 към 1долар ,сега се движи към 36-44 гривни за долар ,до какво доведе намесата на САЩ(оБАМА си призна ..) в Урайна САМО за година !?
45
11
 
9
 
! Отговори
До мистър 20 минътс преди 9 години
Не съм ползвал този лозунг, но предполагам, че става въпрос за ценностна система.. Когато ценностите се доминират от $ и някаква разновидност на чалгата, главите мислят другояче :-)
44
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До емо значи за да има мир ,всички съседи на Русия трябва да и се подчиняват,,,не ти ли се струва ,че това е робско мислене?-----------------------------------------Да се подчиняват?Както сега на Фашингтон ли?
43
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До емо значи за да има мир ,всички съседи на Русия трябва да и се подчиняват,,,не ти ли се струва ,че това е робско мислене?
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
44.Прочети статията бе неграмотен .От лятото няма регистрирано преминаване на оръжие . Това че опълчението завзема Дебалцево , се дължи на нападението на Киев ( един последен опит и попаднаха в котела 800. Сега се оттеглят ...