Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
4
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ей, този Путин така им обърка плановете на евреите, че са се мобилизирали във всички страни на борба срещу него. Пропагандата им обаче е в такива размери, че има опасност да даде обратни резултати.
287
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе преди 1300 год. хан Аспарух емигрирал от Руската пустош и създал просперираща Българска държава, а сега ,,националистите,, от ,,АТАКА,, искат да ни върнат в Нищото
286
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен/ни"ушанките много активни тия дни. Времето на жужо изтича и гледат да натрупат пачките с рубли.""жужо много кофти настъпи мотиката."С това какво изяснихте на форума?
285
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
284
4
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
С убийството на Немцов определени политически сили се опитват да катализират съпротивителните сили в руското общество, да ги подтикнат към революционни промени. Eдва ли ще успеят, ако си мислите че Украина и Щатите цъфтят и връзват жестоко се лъжете. Катаклизмите в една или друга страна, ще са оздравителни за другите конкуриращи се. По близо до катарзиса са украинците, гледайте реално и си свалете пристрастните очила.
283
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живота е показал едно, колкото повече натягаш една пружина толкова по-силен е отката. За убийството нищо не се знае и веднага Путин. Като със малайзийския самолет. Колко вой се изви и сега мълчание. Защо?? Защото американците са готови на всичко да ударят Путин но за мен факта, че така неистово да отслабят Русия говори колко силна е тя и какъв е техният страх. Не се увличайте по американската политика тя нама да ни донеси нищо освен разруха!
282
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
Анонимен от Американското посолство-надявай се ама няма да стане.
281
1
 
24
 
! Отговори
галицин преди 9 години
До цезар точно така е Хитлер също си мислеше че като нападне Съветския съюз той ще се разпадне на отделни държави но не стана...
280
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В коя държава е поБедил интернационаЛизма? В коя държава икономиката се субсидира изцяло с външен дълг? Е няма диктатура на пролетарите, но има диктатура на елита! Къде е приложена на практика теорията за тоталния шпионаж?с/у кой президент се водят дела в 3 щата, че няма право да е президент? На кого Тръмп иска да дари 50 мил.$ само за да си окаже документа за колежа?защо белият дом фалшифицира една диплома?кой издаде указ за конфискация на имущество при критика на външната политика?
279
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този статия колко пъти ще я пускат.
278
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизмът си отива, спете спокойно деца!
277
4
 
32
 
! Отговори
боклуци преди 9 години
в навечерието на светлият за България празник за миг поне спрете да плювате да храчите да си мятате изпражненията и да се тресете с начервисани гей устни в опит да бъдете харесвани от задокианските ви опушени господари. тук живеят и БЪЛГАРИ.
276
4
 
36
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Щатите са се вкопчили в цветните революции и платените НПО-та , като удавник за сламка !Но....Русия не можеш да я баламосваш , както се казва :Москва не вярва на сълзи !Атаката срещу Русия е факт !Атаката идва от САЩ - също факт !Но Запада ако очаква Русия да стои и да чака със скръстени ръце - жестоко се лъже !Най - вероятно ще стане , с техните камъни , по тяхната глава !Я да видим , кой ще победи в следващите избори в Европа и в САЩ?
275
7
 
29
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Запада трябва да знае че руснаците са народ които колкото повече от вън искат да го разединят толкова повече се сплотява.
274
17
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Членска карта 7Това за Рим добре си го казал. Човешката цивилизация не се развива само позитивно, а има и резки спадове !!! диктатори като ***, пол пот, сталин, хитлер и много други са жив пример за падение в човешката цивилизация !!! Това, че Европейската демокрация е на светлинни години пред азиатската диващина на путлеровата диктатура не значи, че *** няма оръжия да я разруши !!! Едно от оръжията е, наличието на комплексирани *** , блеещи в захлас от комплексар 1 !!!
273
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Състезание между хладилника и телевизора се води само в журналистическите среди- кой ще наплюе най-бързо Путин, за да си заслужи сребърника.
272
6
 
14
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Ауу политологът аврамов се загрижил за русия ***
271
7
 
26
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Трогателни сте в опитите си да изкарате комунист всеки който защитава родината си от атлантическите скъпоценности. Живейте си живота, богати сте, технологично сте напред... Какво ви кара да се месите в живота на другите народи... Само една причина има! Живеете в изкуствено създаден свят, крепящ се на грабежи и измами на по-слабите.
270
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако перхидроленото човече ходи без охрана.....труден за рисуване ще стане
269
4
 
21
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Рим е паднал с цялото си великолепие и с всичките си технологични предимства! Не знам защо поставяте САЩ в някакво друго пространство, неподвластно на промените.