Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Путин=Путник-------------ти си чекай...а те се развиват и вървят напред...а ти от чакане пред компа,ще станеш на скелет...хзхаахаааха балъци....
207
0
 
18
 
! Отговори
Убит е сексманияк преди 9 години
Още един политолог "разнищва" афера. Да, ама не. Интересно е как приятелката на Немцов я обхванало амнезия и започна да мотае Руските разследващи. Политоложче, Немцов не може да бъде знаме за Руските опозиционери, защото е разюздан секс манияк с 5 жени и 4 изоставени деца. В челото го е крепяло само защото е бил нещо при Елцин. Като губернатор се е провалил. Бохем и развратник. Сега опозицията ще си избере свесен ръководящ, но ще използува това убийство. Отрепките немогат да вдигнат бунт.
206
1
 
18
 
! Отговори
Путь = Път преди 9 години
Знаете ли какво означава думата "путь" преведена от руски ? Път !Путин е Пътят на руснаците към опазване на Русия и нейното въздигане !Световният елит протяга грозните си пипала към земята на руснаците, защото тя е богата ...Обещават им евроатлантически ценности и демокрация.Ние в България вече знаем, че това са измами !Никаква демокрация не може да има в системата на Нов световен ред !Ценности ? По-скоро подменена ценностна система - гей паради, трети пол, еднополови бракове, ***.
205
2
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Много, ама много им се иска да илюминати и техните верни слуги по света Путин да бъде свален. Те видяха, че с военна сила не могат да го сторят, както направиха с Кадафи, Садам, Милошевич ...Затова се надяват, че руския народ ще го свали сам.Явно изобщо не познават руснаците. Те са народ здраво стъпил на земята и не вярващ на западните измами за "евроатлантически ценности".Разбира се и там има платени *** и промити мозъци, но вчера се видя, че те са твърде малко.Номерът няма да мине !
204
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпите кравари и техните управляващи (някакви макаци или храсти (бушове))не разбраха една истина -Излъгаха Русия и руснаците веднъж. Мужко дупе се такова веднъж.Край, никога вече няма да има президенти като Горбачов или Елцин.Тлъстите хамериканцки негроси и латиноси ще трябва да си раздвижатдебелите *** и да си изкарват прехраната с яко бачкане.Иначе алтернативата е руските ядрени ракети да разширят пустинятаАризона до северни части като Ню Йорк и Вашингтон.
203
13
 
6
 
! Отговори
Путин=Путник преди 9 години
***, като *** свърши в трибунала в Хага, вие, като истински български патриоти, ще ходите ли заедно с перхидроления мини-пудел да веете руски и съветски знамена пред съдебната зала?
202
16
 
5
 
! Отговори
Мора Нант преди 9 години
***, така и не разбрах, по колко копейки на коментар ви плащат господарите ви?
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rambo-русия не е украина.не може да има оранжева революция в русия.това правителство щте се задаржи поне ощте 30 години.а може и повече.
200
1
 
4
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До НФБТези глупости какво общо имат със статията?
199
1
 
11
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Мечтииии,мечти и най-важното,че са безплатни.
198
3
 
2
 
! Отговори
биолог преди 9 години
До смях 394Ти вярно си за смях,ако 1-2 МБР можеха да унищожат цяла или половин Европа,то тогава янките и руснаците щяха за имат/да направят/ 10-20 МБР с които да могат да уникожат всички контитенти!Напротив те имат по няколко стотици МБР и бомби плюс ядрени бойни заряди готови да се използват с най различни носители.Ядрения взрив е лош и опасен но в Нагазаки и Хирошима никога не е спирал живота и хората са продължили да обитават и двата града след опустошаването им с атомните бомци.
197
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 9 години
До биологТи може би все още живееш във 1945.г..... Съвременните бойни глави, на една МБР се равняват на 100 бомби хвърлени над Хирошима като тротилов еквивалент, а да не коментираме радиацията която от една МБР е способна да унищожи ЕВРОПА !!!!! МАРШ ПРИ ГОСПОДАРИТЕ ЗА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ :)))
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOI E TOZI KIRIL AVRAMOV?GOVORISH GLUPOSTI I POLUCAVASH PARI.GLUPAZITE V BALGARIA NE SA MALKO,ZA SAGALENIE.
195
4
 
3
 
! Отговори
БТА преди 9 години
До ТААС*-2/ 390Вие с нас никога не може да се борите,защото ние сме най старата БГ информационна агенция !Слаби са опитите ви да заглушите истинната и проверена информация която ние предлагаме на аудиторията в този сайт!Няма как РФ да свали напрежението без там да се проведат предсрочни и честни президентски избори!
194
4
 
2
 
! Отговори
биолог преди 9 години
До Анонимен 388Ние не казваме че има,казваме че вие казвате за одобрение от 85% за Путин.Ние мисли,чесамо Левада и Путин знаят как са получили тези социологически резултати,а сигурно знаяти колко са точно всъщност/неофициално са 51%,но спадат със всеки изминал ден !
193
7
 
8
 
! Отговори
ТААС*-2 преди 9 години
До БТАЗа пореден път се налага нашата агенция да се бори със лъжите разпространявани от БТА, ТАСС* и ТАСС-3.... Всичко тиражирано от тези "медии" са преписани лъжи разпространявани от CNN, ЕврейNEWS и BBC.... Тези новини са мокрите сънища на Ционистките им господари....КОЙТО НЕ ВИЖДАТ ПУТИН КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ВЪПРЕКИ ПОДКРЕПАТА СЪС над 80% ..,...И ВИЖДАТ ВЕЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ МАРИОНЕТКА ОБОНГО ХЮСЕЙН ОБАМА СЪС ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ 26% ПОДКРЕПА И ДОВОЛЕН ОТ ПОРЕДНИЯ КЛОН БАНАНИ :))))
192
4
 
3
 
! Отговори
биолог преди 9 години
До Смях 382Няма такова нещо,10 МБР не само няма да унищожат света ,но и почти няма да се усетят освенв районите на попадението им !За да се унищожи половината от Света трябва да се взривят над 2500 ядрени ракети и бомби за по малко от 24 часа,но пак няма да могат за изтрият всичко!
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAZAX: OSTAVQTE SE DA VI MANIPULIRAT! OT 89 GOD, NARODA GO REKETIRAT I DARGAVATA E VAV ***,VSICHKO KOETO POSTAPVA VAV DARGAVNIQT REZERV, POLITICITE SI GO DELQT MEGDU TQX ! TOVA E ! GERB E NOVA PARTIQ I NAPRAVI MNOGO, POSTROI NANOVO BG, OPITVA SE DA REKONSTRUIRA BG ! TOVA E ISTINATA ! MAXNETE STARITE PARTII, TE SA BANDITI !
190
3
 
3
 
! Отговори
Nox до псевдоексперт преди 9 години
Ти си рядко зле. Тия твои ракетни щитове и глупости са чисто и просто фантастика. Гледал си много глупости по медиите, как евреите уж спират ракети с iron dome, а истината е, че това е пълна измишльотина. Евреите сами си мятат ракети и сами си ги "спират", като просто ги детонират във въздуха и после пращат армия да избива палестинците.Късмет им пожелавам на САЩ да спрат RS-24 Yars с техния фантасмагоричен щит. Със скоростта, която това нещо развива, и особено ако са много, как ще ги спреш?!?!
189
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V BG? BCP, DPC,ABV, KOSTOV , IZTRIITE TEZI PARTII I XORA, TE IZTOCHVAT DARGAVATA I NIKOGA NQMA DA GIVEETE DOBRE ! ABV SE OTDELIXA UGKIM OT BCP, SEGA ZAPOCHNAXA CIRKOVETE... MNOGO BIL ZAEMA, I KAKVO PREDLAGAT, DA SE VARNE DALGA I DA SE REKETIRA PAK NARODA DOKATO GERB PADNE I PAK TE SE NASTANQT V UPRAVLENIETO ? TEZI CIRKOVE SE RAZIGRAVAT 25 GOD ! PROMQNATA E : MAXATE GI ZA VINAGI !