Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството

Руските власти държали 23-годишната манекенка в апартамент с охрана
1 мар 2015 14:00,
221
Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството
Снимка: БТА

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала руския опозиционер Борис Немцов в момента на убийството му през нощта срещу събота в Москва, пише електронният в. "Лента".

Още по темата
Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира.

"Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й. Семерак "уточни, че контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента", цитирана от БТА.

Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация. Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, дoбавя онлайн изданието. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров.

Според него украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Междувременно записи от камери за видеонаблюдения показаха последните минути на Немцов преди смъртта:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФЕД работи, ама по чии правила??? Затова ли се на*аха да печатат долари без всякакво покритие и сега се чудят как да унищожат обезценения долар и да направят нови банкноти съвместно с Канада. (Задлъжнялостта на щатите е такава, че и след хиляда години не могат да се отборчат.Всички финансови международни кризи са тяхно дело.) Все едно да кажат- каквото било, било, кака вече е честна.
139
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не го е убил, за него Немцов бе като Янев за Тиквата, първо щял да го уволнява, а после *** до зори! Хитрите политици сами си създават опозицията, ама как да го обясниш на ***?
138
20
 
3
 
! Отговори
до 172 преди 9 години
Нищо не е отнел частния ФЕД - той работи ПО ПРАВИЛА, определени в крайна сметка ОТ НАРОДА и съблюдавани с фанатична строгост!Да, това наричам демокрация и го пожелавам на всеки - да стигне Америка поне по това!А не КГБистки пигмнеи и придворните им крадци да въртят цялата кухня, а народа - кучета го яли...
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та заплатата на Сноудън е била 220 к. годишно, Василев засрами се, засрами се бе, ей!
136
1
 
15
 
! Отговори
ДО 175 Василев преди 9 години
Какво са 100 000 долари на година? един футболист с килийно образование получава по 200 000 паунда за седмица а Путин ръководи една държава която заема площ от 1/8 от планетата.
135
9
 
2
 
! Отговори
164 до 170 преди 9 години
Не "тази опозиция стана ИД", сирийската опозиция е 10 милиона - целият политически спектър, всякакви фракции, ИД са 30 000. Но като се месиш винаги може да уцелиш където не трябва - но няма как да не се месиш, като си сила номер 1 и всички те молят да се намесиш. Както всички плачеха САЩ да оправи бакията в Ирак и Афганистан, да спре геноцида на Милошевич..Ето, сега Либия и Египет се молят САЩ да се намеси там срешу ИД - ако се съгласят, някой като теб пак ще каже, че "нападали чужди държави"
134
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самото ФСБ го е охранявало до тогава за да не го тресне някой наркоман примерно, но в злополучната вечер оная хубавица не случайно го е изкарала на голия мост и от службите не са могли да го доближат и защитят защото са щели да бъдат забелязани. Изобщо на тази манекенка, вяра не трябва да се лови.
133
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм съгласен, че убийството му е добро, няма добро убийство. Но от ЦРУ не са на мойто мнение, трепят наред.
132
0
 
17
 
! Отговори
познат преди 9 години
До Анонимен 153Газопреносната мрежа и правото да добива шистов газ в донецката област е на фирмата на сина на Джон Байдън!Усек (разбра ли?) защо няма да спре гражданската война в Украйна
131
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе льольо, американският народ ли избра или бе подло излъган от евреите и му отнеха правата върху долара, като направиха частния ФЕД? Точно за това убиха Кенеди преди да внесе закона за национализацията на ФЕД. Ти на това демокрация ли му викаш, всички медии са пак в ръцете на евреите, няма едно различно мнение. Ако пък някой започне да се бори срещу това го убиват. Я си отвори очите!
130
0
 
20
 
! Отговори
До 164 преди 9 години
Абе ти май разбираш само каквото ти отърва или наисита си тутманик.Значи до миналата година въоръжаваха сирийската опозиция защото Асад не искаше да им играе по свирката.Сега тази опозиция стана ИД и започнаха да ги бомбардират.Същото стана и в Афганистан и самите американци си го признаха ,че са въоръжили и обучили Осама бин Ладен и са провокирали тогавашния ССССР да се забучи там,после Обамата стана най-големия и издирван терорист в света.Да ти припомням ли кой мята бомби над Белград знаеш
129
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТВЪРДО СРЕЩУ ПУТИН СЪМ НО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ТОЛКОВА *** ЧОВЕК КАТО НЕМЦОВ СА ГО УТРЕПАЛИ!!!!БИЛ Е БЕЗ ОХРАНА РАЗХОЖДАЙКИ СЕ ПО НЯКАКЪВ МОСТ С НЯКАКВА КИФЛА А ДО НЕГО СА МИНАВАЛИ КОЛИ И МАЛКО ДЕТЕ С ПРАШКА Е МОЖЕЛО ДА ГО УБИЕ!!ТОЗИ Е БИЛ ПО-ЛУД И ОТ ПУТИН!!!! ДОБРЕ, ЧЕ ГО УБИХА, ЧЕ ПУТИН Е ЛУД *** АКО ДОЙДЕ ПО-ЛУД СТАВА МНОГО ЛОШО!
128
4
 
7
 
! Отговори
до 165 преди 9 години
Обяснил съм го, прочети по-внимателно. В Америка има неравнопоставеност, но тя е легитимна, т.е. справедлива от гледна точка на американския народ - той така е избрал!
127
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, Гочо, ако намериш рублите, ми ги покажи та да си ги прибера. Ти си мислиш, че всички са като теб и пишат за пари, ама не си познал.
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев, признай, че вие си го утрепахте, ще ти олекне!
125
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За каква демокрация говориш в щатите, като една шепа евреи държат ФЕД, банките, Уолстрийт, а масата "граждани" живеят на кредит? Не си в ред, човече!
124
9
 
1
 
! Отговори
144 до 147 преди 9 години
Президентът на САЩ действа в интерес на много лобита, които се борят по между си, т.е. той лавира между различните интереси с цел максимално задоволяване на всички = това е демокрацията. Ставаше дума, че лобитата са легитимни, сами са се направили сила, а не мошеници като другаде по света.И не разбрах какъв ти е проблема, че са бомбардирали някой, който казал, че бил демократ, пък станал терорист - да му се молят ли? Или да гледат на кафе кой да подпомагат?
123
5
 
18
 
! Отговори
АТАКА преди 9 години
Убит е от ЦРУ, повече от ясно! Разделяй и владей, но няма да им мине номера, руснаците не се лъжат лесно.
122
16
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Тук е пълно с перхидролени *** от АТАКА и БСП! Защитават се рубличките, които се топят като мокър сняг. Вече не им ги вземат в ченч-бюрата.
121
2
 
14
 
! Отговори
До Василев преди 9 години
Американските тецове с договори за изкупуване на тока на цена 115 лв ,а цената от българския ТЕЦ-2 е само има няма 60лв.Като братята американци имат опция и и вземаш не вземаш-плащаш