Сингапур е най-скъпият град в света

Азиатският град-държава изпреварва над 130 града от цял свят
Обновена: 3 мар 2015 11:13 | 3 мар 2015 11:13, Елка Василева
27
Сингапур е най-скъпият град в света
Снимка: архив, Reuters

Сингапур е най-скъпият град в света за втора поредна година според изследване на Economist Intelligence Unit, цитирано от ДПА.

Азиатският град-държава изпреварва над 130 града от цял свят в проучването, при което като базов показател е използвана цената на живота в Ню Йорк.

Основните хранителни продукти например в Сингапур са с 11 процента по-скъпи отколкото в Ню Йорк, а облеклото - с 50 процента.

Заради специфичната за града система за собственост на автомобили транспортът струва близо три пъти повече, отколкото в американския мегаполис.

Петте най-скъпи града в класацията са Сингапур, Париж, Осло, Цюрих и Сидни. Класацията остава непроменена спрямо миналата година, което според Economist Intelligence Unit е много рядка ситуация.

Организацията обаче признава, че ако се отчете скокът на швейцарския франк напоследък, то най-скъпите градове ще бъдат Цюрих и Женева.

Изследването на Economist Intelligence Unit се провежда веднъж на две години и сравнява цените на над 160 продукта и услуги в 140 града в 93 страни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Сингапур
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
E преди 9 години
Не е вярно, в Бг е най скъпо - на фона на мизените доходи на болшинството от населението, просто тройно правило...
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак най-скъпо си остава в България ... за всички пенсионери!
20
10
 
1
 
! Отговори
мечтател преди 9 години
еххх живее ми се в Сингапур а не в Бантустан
19
0
 
1
 
! Отговори
Силистар преди 9 години
До силистраТук става дума за градове, а Силистра, още ли го водят за град? След малко и за Тутракан ще питаш сигурно. Много хубава домашна кайсиева Силистренска ракия съм пил между другото. За скъпотия не съм забелязал да е скъпо, когато за последно преди няколко год. съм бил в Силистра. Забелязах обаче, че положението е доста зле и хората са доста бедни и няма работа. Може и да се лъжа, но с такива впечатления останах. Ако си от там сподели как е в момента положението!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 7От плевенчани и врачани по-*** и нагли *** няма, като изключим перничани естествено. Нещо за мисленето и логиката кое да е столица не можах да го разбера. Май мисълтта ти много бързо бяга и не можеш да е хванеш. Ако питаш мен бих ти казал, че столица на България трябваше да си остане Велико Търново, а не евреите да изберат София за столица. Между другото, откакто София е столица, държавата върви само назад. Другото нещо е че повечето пари отиват в София, което не е никак честно.
17
0
 
1
 
! Отговори
силистра преди 9 години
а град Силистра,защо е няма в статистиката?
16
1
 
4
 
! Отговори
Болег преди 9 години
До svedustСтатията е лъжа. Погледнах за миналата година и видях, че според същото списание Токио е най-скъпият град в света, а тук пише, че нямало промяна. А сега де! А за Токио не си прав. Там нещата не се влияят толкова от икономиката на страната. Там си е по принцип изключително скъпо, както и в Москва.
15
0
 
7
 
! Отговори
svedust преди 9 години
До БолегТокио доста поевтиня в последните 1-2 години. В Япония БВПто е с отрицателен растеж в последните години, икономиката е в голяма рецесия и даже има дефлация. Относно Москва, то е ясно, статията са я писали The Economist а сега е много модерно за хамериканските и европейски англоезични издания да пренебрегват Русия, нали се води агресор според тяхната пропаганда... Както беше споменал и Кисинждър, гледаме епизод 2 на сагата Студена война
14
2
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
В Париж действително е скъпо ,там един омлет от "щастливи кокошки" от 5 яйца беше 8-11 евро . Нещо като нашите кепабчета 5 броя -8 евро и то на крак . Закуската към 20-25 евро за трима ,обяда към 50 евро комплексен вечеря 50-80 евра и порциите не са голями . Скъпо е ,но си заслужава да се види Париж ,очаквах повече от него ,но и тъй не е лош ,но е скъп .
13
4
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Глупости! Осло и Женева са бая по-скъпи от Сингапур.
12
0
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 7 А ти не си ли си задавал въпроса -ЗАЩО Северозапада беше дълго време бастион на комунистите ? Без демагогия само ,ако можеш .зА останалото съгласен .
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фереХайде бе! Сигурен ли си! А да кажеш нещо за Дубай, Хонконг или Порт Айлънд-Япония!
10
5
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
е Варна,Пловдив,София,Русе дали по малко комунисти е имало от колкото в Монтана и Враца ако беше така нямаше София да е столица на България след 1944 г а щеше да е Монтана според твоето мислене
9
0
 
5
 
! Отговори
бивш плевенчанин преди 9 години
Абе щом Запалката-пикаещиятвъв фонтани комунистически олиго'френ Румен Петков беше кмет на града смятай за какво говорим. Той оформи и създаде мафиотските структури в града. Беше абсолютна мутра в буквалният смисъл на думата и на неговите хора се плащаше, ако решиш да имаш някакъв бизнес. Доста убийства и взривявания на търговски обекти и заведения имаше на тези, които не си плащат. За какво говорим изобщо. Плевен от процъфтяващ град го превърнаха в градче със затихващи функции.
8
0
 
5
 
! Отговори
фере преди 9 години
Много красив град,единствения който си увеличава земната площ без войни
7
2
 
18
 
! Отговори
бивш плевенчанин преди 9 години
Твоят роден Плевен беше бастион на комунистите, както бяха Видин, Монтана и Враца. И 4-те града са в подобно положение заради *** комунистическо мислене на по-голяма част от населението и тъпите управници, които е имал. плевен от край време се управлява от мафиотски структури. От толкова много промишленост нито едно предприятие не остана. Безработицата е голяма, а хората са надути, нагли и мързеливи с големи претенции. Всеки гледа не как да изкара честно пари, а как да прецака другия...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма Лондон? Страшна класация.
5
0
 
12
 
! Отговори
Болег преди 9 години
Студентски град, няма почти нищо общо със студентите вече. Едно време беше студентски град...Колкото до Сингапур не знаех, че е толкова скъпо там. Не виждам и някаква основателна причина да е така при условие, че в Малайзия е супер евтино. Както и да е. Интересното е че Москва не е в тази класация, както и Токио, които до сега винаги са били в челото по скъпотия. Май това изследване е доста измислено...
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А моя роден Плевен,най-бързо пропадащия и обезлюдяващия се в БГ!
3
1
 
17
 
! Отговори
Oleg преди 9 години
най-скъпия град е студентски град хахахаха