Путин: Убийството на Немцов е позор за страната

Руският президент с първи публичен коментар по темата
4 мар 2015 15:00, Елка Василева
159
Путин: Убийството на Немцов е позор за страната
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви убийството на опозиционера Борис Немцов като позор за страната, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено по телевизията изказване пред служители на руското министерство на вътрешните работи Путин осъди покушението срещу Немцов, който бе разстрелян, докато се разхождаше близо до Кремъл в нощта срещу събота.

Още по темата

Президентството съобщи още в същия ден, че държавният глава е поднесъл съболезнованията си на майката на опозиционера. Това обаче бе първият публичен коментар на Путин по темата, отбелязва Асошиейтед прес.

"Трябва да се обърне най-сериозно внимание на престъпленията, предизвикващи /обществен/ резонанс, в това число на такива с политически мотив", посочи руският президент, цитиран от ТАСС.

"Трябва най-накрая да избавим Русия от позора и трагедията като тази, която съвсем наскоро преживяхме и на която станахме свидетели, имам предвид убийството, безочливото убийство на Борис Немцов насред центъра на столицата", подчерта Путин.

Кремъл отрече да е замесен по какъвто и да било начин в убийството, посочвайки, че то е "провокация", целяща да дискредитира Путин и да даде сила на противниците му. Според приятели на Немцов именно руското президентство е отговорно за създаването на атмосфера на омраза към опонентите си, отбелязва Ройтерс.

Същевременно ръководителят на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви днес пред журналисти, че следствието по делото за убийството на Немцов вече разполага със заподозрени, предаде ТАСС. "Такива винаги има", посочи той в отговор на въпрос по темата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позор за теб не за страната.
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УБИЙЦИТЕ НА НЕМЦОВ ПЛЮЯТ ПУТИН.
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНищо не е докарал Путин. Посочи ми какво е мръднало на йота от Елцин до сега освен цената на петрола.
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Россия допуска две грешки, два проблема: 1.Малко ги трепят! 2. Не винаги когото трябва. Щом са се развъдили толкова....!
38
7
 
8
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Ако е така, малко им е да бъдат изтрепани близо до Кремал. Такава чест подобни предатели не заслужават. Родината им нападната от световните разбойници, а те вместо да се явят под хоругвите и знамената ще правят саботаж в полза на врага и ще се разхождат с улични ***..
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джудже е крадец
36
6
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
"заловиха и осъдиха убийците на Политковская"Много знаеш ти кого са заловили... Горе шефът на руската Федерална служба за сигурност ти го е казал: "заподозрени винаги има" - руско "право"съдие."Бая зор докато я прочетат"В смисъл?
35
6
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Страх ***, през ноща треперя от страх и се напикавам в гащите. Да не почнат руснаците да прочистват и у нас. Пикал съм им на американците с техните долари. Бях по добре като агент на ДС.
34
3
 
7
 
! Отговори
Петре, преди 9 години
заловиха и осъдиха убийците на Политковская,а в случая със шарлито-заподозрения си беше оставил личната карта в колата.на седалката.Бая зор докато я прочетат,нали.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В амер.град Хилбуро три годишно дете е простреляло 18 месечното си братче..
32
9
 
5
 
! Отговори
петър преди 9 години
Има известни факти - при атентатите в лондонското метро за по-малко от 24 часа английските служби разбраха кои са терористите и набърлзо ги изловиха.Още по-бързо се справиха франсетата при случая с журналистите сот "Шарли ебдо"А руските пияндета още "разследват" убийството на Политковская и бог знае колко още убийства на журналисти, политици и бизнесмени.Явно или не искат,или не могат, но да убият пред стената на Кремъл лидера на опозицията и службите да са като патки в кълчища си е резил.
31
4
 
9
 
! Отговори
именно Немцов преди 9 години
Бог да го прости,и приятелите му са отговорни за насаждане на омраза към законната власт в Русия и нейния законно избран президент.Да обикалят,да надуват вувузели,да опикават/както у нас/градини и праркове-но до там.Видяхме как действат на запад-окупирай това,окупирай онова,ама после бой до посиране,съд и пандиз.Няма хънта,няма мънта,няма изявления на чужди президенти.
30
9
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 43, Обама е демократ и е едва ли не мек във външната си политика. Имай предвид, че в момента в конгреса мнозинството е републиканско, а стигне ли се и до републиканец президент ше има падане на СССР втора част. Така че не го антихристиянизирай Обама много много, че дебнат и по-лоши.
29
8
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Путин няма никаква причина да организира убийство на някой свой политически опонент. Рейтинга му е над 80%, няма такъв западен политик с такова одобрение, особено при неблагоприятна за икономиката ситуация. Но на по-ниско ниво има хора (не само политици, но и олигарси), които могат да поискат да отстрелят някого, за да не им пречи на далаверите. И у нас биха се намерили такива. Да си припомним Мишо Бирата.
28
12
 
16
 
! Отговори
Политбюро преди 9 години
До Одисей 1 другаря Тодор Живков никога не е сдавал властта. Свалиха го с дворцов преврат но той никой не може да го замести. Ако беше останал НРБ щеше да е райска градина а не говнярник и заден двор каквато я направи твойто СДС . Др Путин е непобедим
27
6
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Либераста Немцов падна ,но друг ще го смени !
26
26
 
17
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Путин е позор за страната.
25
6
 
7
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
АЙДЕ ЛЕШОЯДИТЕ САМО ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ПОДХВЪРЛИ ПЛЯЧКАТА И ЗАПОЧВАТ.
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pozor za sveta si ti.
23
13
 
25
 
! Отговори
морски преди 9 години
Точно в стила на САЩ,опит за нов майдан,този път в РУСИЯ,но номера на краварите няма да мине!Няма как да цакат Путин.